ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγώνας δρόμου για… Αϊ Βασίληδες

αγώνας-δρόμου-για-αϊ-βασίληδες-183176

Μια ξεχωριστή γιορτή θα ζήσει και φέτος ο Βόλος την ερχόμενη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου μιας και το 2ο Volos Santa Run θα γίνει στην πόλη μας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες να χαρούνε την ατμόσφαιρα του γιορτινού Βόλου, αφού οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν και θα τρέξουν στο χωριό του Αϊ Βασίλη, στην Ερμού και τον Άγιο Νικόλαο με τις οικογένειές τους.

Επιλέχθηκε η πιο γιορτινή, όμορφη και η πιο απλή διαδρομή απόστασης μόλις ενός χιλιομέτρου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, από ενός μέχρι 101 ετών, με την εκκίνηση να γίνεται στις 5.30μ.μ.Το Volos Santa Run θα διαφέρει από οποιονδήποτε άλλο αγώνα δρόμου, καθώς όχι μόνο δεν θα υπάρχει συναγωνισμός και αποτελέσματα, αλλά όλοι θα περπατήσουμε και θα τρέξουμε μαζί στην εορταστική πορεία.

Η διαδρομή του 2ου Volos Santa Run θα ξεκινήσει από το χωριό του Αϊ Βασίλη (λίγο μετά το Δημαρχείο), θα κατευθυνθεί στην Ερμού, και θα τερματίσει στη φάτνη στον Άγιο Νικόλαο.

Η συμμετοχή στο 2ο Volos Santa Run είναι δωρεάν. Θα υπάρχει ειδικός κουμπαράς από τον Δήμο Βόλου για να δώσουν οι πολίτες ό,τι επιθυμούν ώστε να συγκεντρωθεί ποσό που θα δοθεί στα φιλανθρωπικά ιδρύματα. Αν δεν έχετε στολή Αϊ Βασίλη δεν πειράζει. Βάλτε ένα κόκκινο σκουφάκι και ελάτε.

Μετά το τέλος του Volos Santa Run οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες θα μπορούνε να πάρουν μέρος στις άλλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στον Άγιο Νικόλαο όπου είναι ο τερματισμός, και σε όλο τον Βόλο. Τις ημέρες των εορτών οι εκδηλώσεις στον Βόλο θα έχουν κορυφωθεί, και το 2ο Volos Santa Run θα αποτελέσει μέρος των εκδηλώσεων αυτών!

Το 2ο Volos Santa Run θα γίνει από τη Διεύθυνση Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, με την υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας.

Οι άλλες δράσεις του ΣΔΥ Βόλου

Με τη συμμετοχή σε μερικούς ακόμη αγώνες οι δρομείς του ΣΔΥΒ ολοκλήρωσαν την πλούσια δράση τους το 2017. Τρίτος στη κατηγορία άνω των 40 ετών με χρόνο 1.17.24 και 18ος στη συνολική κατάταξη τερμάτισε στον 7ο Thailand International Half Marathon 2017 στη μακρινή χώρα της Ασίας, ο Αλέξης Παπαλεξίου. Η επιτυχία του αθλητή του ΣΔΥ Βόλου συνοδεύτηκε από χρηματικό έπαθλο 155 ευρώ.

Και στη Δράμα συνεχίστηκαν οι διακρίσεις για τους αθλητές του ΣΔΥΒ. Στον 11ο Αγώνα Δρόμου Βαλδίρκεια 2017 ο Αμβρόσιος Δημητριάδης τερμάτισε στα 5 χιλιόμετρα έκτος, ενώ ήταν και δεύτερος στην κατηγορία του.

Ο 6ος Δρόμος Πυλαίας απόστασης 13,6 χιλιομέτρων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε διαδρομή που διανύει το μεγαλύτερο μέρος της μέσα στο δάσος του Σέιχ Σου σε μια μαγευτική διαδρομή με φόντο όλη την πόλη. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας έτρεξε τον αγώνα.

Η γενική συνέλευση του Ομοσπονδίας των συλλογών δρομέων όλης της Ελλάδας ΕΟΣΛΜΑ-Υ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου. Τον ΣΔΥ Βόλου εκπροσώπησε ο πρόεδρος Κώστας Κυριαζής.

Επίσης ετοιμάστηκε το αναμνηστικό βίντεο-αφιέρωμα για τη συμμετοχή του ΣΔΥ Βόλου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2017. Μπορείτε να το δείτε στις σελίδες του συλλόγου στο διαδίκτυο, και βέβαια στα 48 λεπτά διάρκειάς του, περιλαμβάνει βίντεο και φωτογραφίες από όλους, και τους 124 δρομείς του ΣΔΥΒ που έτρεξαν στα 42, τα 10, τα 5, και τα 3 χιλιόμετρα, σε όλους τους αγώνες του ΑΜΑ.

Εν τω μεταξύ ορίστηκε η ημερομηνία που θα γίνει η κοπή πίτας του ΣΔΥΒ, που είναι η Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 1μμ στο κέντρο «Ελλάδας Εικόνες» στα Παλιά Βόλου. Όλοι μπορούν να συγκρατήσουν την ημερομηνία, ενώ περισσότερα θα ανακοινωθούν πιο αναλυτικά μετά τις γιορτές.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου και η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Βόλου με ανακοίνωσή τους εύχονται χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο και το 2018 να γίνουν πράξη οι προσδοκίες όλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου