ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-488511

Διεθνείς επιτυχίες Βολιωτών στο Ταεκβοντό 

Σημαντική επιτυχία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σημείωσαν οι αθλητές του Α.Σ. Ολυμπιακή Ακαδημία στο Διεθνές Ανοιχτό Πρωτάθλημα taekwondo SOFIA 2010  που διεξήχθη στη Σόφια της Βουλγαρίας στις 23 και 24 Οκτωβρίου. Το πρωτάθλημα διεξήχθη υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (E.T.U.) και χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής πόντων της daedo, εξασφαλίζοντας δικαία και αξιόπιστα αποτελέσματα. Στη διοργάνωση συμμετείχαν αποστολές από χώρες όπως Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Μολδαβία, Μ. Βρετανία, Καζακστάν κ.α. με σημαντικο αριθμο συμμετεχόντων αθλητών σε όλες τις κατηγορίες. Ο σύλλογος ΑΣ Ολυμπιακή Ακαδημία συμμετείχε στην μεικτή ομάδα της Κεντρικής  Ελλάδας (Central Hellas Team) με 6 αθλητές που διακρίθηκαν κατακτώντας τις πρώτες θέσεις των κατηγοριών τους και συγκεκριμένα:  Ο αθλητής Μπαντάνης Καπίρνας Βαγγέλης πήρε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία παίδων έως 53 κιλά. Χρυσό μετάλλιο επίσης κατέκτησε ο αθλητής Πέτσης Ορέστης στα +65 κιλά παίδων. Αργυρό μετάλλιο ο Σήψας Ιωάννης στα -31 κιλα παίδων και τρίτες θέσεις – χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Στασινός Βαγγέλης (-53 παίδων), Στρίγγος Αιμίλιος (+65 παίδων) και Χατζηβασιλείου Μάριος (-45 παίδων). Οι αθλητές αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του προπονητή του συλλόγου κ. Πυργέλη Γιάννη.

To Δ.Σ. του συλλόγου μας συγχαίρει για την προσπάθειά τους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν σε μια τόσο σημαντικη διοργάνωση και εύχεται ανάλογη συνέχεια στα πρωταθλήματα που ακολουθούν.
 
 
  
Πέρυσι τέτοια ημέρα ο Βόλος εκτός από την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γιόρταζε και την μεγάλη νίκη στο ΕΑΚ επί της ΑΕΛ για το κύπελλο Ελλάδος. Φέτος, αν και ομάδα της Σούπερ Λίγκα, δεν κατάφερε να κερδίσει το θεσσαλικό ντέρμπι, που είχε άλλη βαρύτητα, έγινε σε ένα άλλο γήπεδο και για μια διαφορετική διοργάνωση.
 
Ενα χρόνο μετά από εκείνο το παιχνίδι στο ΕΑΚ, έχουν αλλάξει πολλά στον Ολυμπιακό Βόλου. Από την κατηγορία, το έμψυχο δυναμικό, μέχρι και τους στόχους και τις φιλοδοξίες για το μέλλον. Η διοίκηση της ΠΑΕ τότε έβαζε τις βάσεις για να αποκτήσει μια δυναμική που λίγες επαρχιακές ομάδες μπορούν να έχουν. Τώρα πλέον στηρίζεται σε αυτή την δυναμική της, μπορεί να διεκδικεί, έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στη Σούπερ Λίγκα και προκαλεί με τα «κατορθώματά» της την ποδοσφαιρική Ελλάδα. Ολα αυτά μέσα σε λίγους μήνες…
Μπορεί η ομάδα του Σάκη Τσιώλη να μην κατάφερε να κερδίσει τη Λάρισα στο Πανθεσσαλικό και να κάνει τη χάρη στους φιλάθλους της, αλλά σε σχέση με πέρυσι που κέρδισε τους βυσσινί έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου.
Ένα ματς ήταν και το θεσσαλικό ντέρμπι και γρήγορα αποτέλεσε παρελθόν. Σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι υπήρξε μετά από λίγες μέρες ακόμα μια σημαντική επίσημη υποχρέωση, αυτή για το κύπελλο στην Κρήτη. Με την πρόκριση που πήραν οι ερυθρόλευκοι απέναντι στον ΟΦΗ, απαλλάχτηκαν από το βαρύ κλίμα που υπήρξε μετά την ισοπαλία στο Πανθεσσαλικό και έτσι μπορούν με διαφορετική ψυχολογία να κοιτάξουν μπροστά στο παιχνίδι με τον Ηρακλή.
Εκτός πάντως από τα πράγματα που άλλαξαν, υπάρχουν και αρκετά που έμειναν ίδια σε σχέση με πέρυσι. Ο Σάκης Τσιώλης π.χ. δεν είναι και πάλι από τους προπονητές που δεν πρόλαβαν την παρέλαση, όπως αρκετοί συνάδελφοί του σε όλες τις κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέχρι την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου η ερώτηση που πλανάται πάνω από κάθε πάγκο σε οποιοδήποτε στραβοπάτημα ομάδας του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αν ο κάθε προπονητής θα προλάβει την παρέλαση… Ο Σάκης Τσιώλης παραμένει σταθερός στον ερυθρόλευκο πάγκο και έχει σημαντικό μερίδιο στην «εξέλιξή» της.
Από κει και πέρα η διοικητική σταθερότητα και η παρουσία του Αχιλλέα Μπέου είναι επίσης αυτή που φέρνει τον Ολυμπιακό Βόλου να κινείται πλέον σε άλλα επίπεδα σε ένα μόλις χρόνο και να έχει αποτινάξει από πάνω του την «ρετσινιά» του νεοφώτιστου στην Σούπερ Λίγκα, που συνήθως θέλει τις ομάδες που ανεβαίνουν να αποτελούν αδύναμους αντιπάλους και εύκολους βαθμούς για τα πιο «έμπειρα» συγκροτήματα.
Οσο για τους πρωταγωνιστές που βρίσκονταν και στο περσινό ρόστερ και ενώνουν τα κομμάτια του παρελθόντος με το παρόν είναι οι Καμπάνταης, Ούμπιντες, Μόνχε, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Πλιάγκας, Τσεκούρας και Μητρόπουλος.
Ενα χρόνο λοιπόν μετά τα πανηγύρια για τη μεγάλη νίκη ως ομάδα Β’ Εθνικής απέναντι στην ΑΕΛ της Σούπερ Λίγκα για το κύπελλο, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ενισχύσει το προφίλ του και ατενίζει με υψηλότερα στάνταρ το μέλλον του. Γι’ αυτό λοιπόν η ισοπαλία με την Λάρισα δεν πρέπει να πειράζει πλέον κανέναν… Γιατί ήταν μόνο μια χαμένη «μάχη» μπροστά στις δεκάδες που έχει κερδίσει σε αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο μέσα σε λίγους μήνες ο Ολυμπιακός.
  
 
 
Χωρίς τον Τσιώλη   
Χωρίς τον Σάκη Τσιώλη έγινε χθες η προπόνηση του Ολυμπιακού Βόλου το πρωί στο Πανθεσσαλικό. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός για οικογενειακούς λόγους ήταν εκτός Μαγνησίας, αλλά από σήμερα κανονικά οι ερυθρόλευκοι θα γυμναστούν υπό τις οδηγίες του. 
Β.Ζ.
 
Νίκη στο Πανθεσσαλικό
Τελικά υπάρχει μια ομάδα που εκπροσωπεί τη Νίκη και μπορεί φέτος να χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό. Αυτή είναι των παλαιμάχων, που σήμερα το απόγευμα θα δώσει φιλικό εκεί με την ομάδα παλαιμάχων της Κύπρου!
Αγ. Θαν.
 
Ακόμα το παλεύουν
Ακόμα το παλεύουν στη Νίκη για να τους παραχωρηθεί έστω το Βοηθητικό του Πανθεσσαλικού για μερικές προπονήσεις τους μέσα στην εβδομάδα. Νέο ραντεβού με τον κ. Νικητιάδη, υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αγ. Θαν.
 
Τζάμπολ στο τοπικό
Πλήρη αγωνιστική δράση για τις ομάδες μπάσκετ της περιοχής, αφού αυτό το σαββατοκύριακο γίνεται τζάμπολ στην Α1 Εθνική κατηγορία μπάσκετ γυναικών και στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Το Σάββατο ξεκινούν τα δύο αυτά πρωταθλήματα, ενώ την Κυριακή συνεχίζεται η Γ’ Εθνική.
Αγ. Θαν.
 
Χάρηκαν που πέθανε ο Πολ
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα χάρηκε που πέθανε το «χταπόδι» που έκανε τις προβλέπεις για το Μουντιάλ και είχε από την αρχή με τον τρόπο του πετάξει έξω από την διοργάνωση νωρίς την Αργεντινή. Για τον Μαραντόνα όλοι καταλαβαίνουμε την αντιπάθεια του για το γνωστό μαλάκιο, αλλά ο καλαθοσφαιριστής της Νίκης Γρηγόρης Μυστηλίαδης χάρηκε επίσης… Δεν του πήγαν καλά οι προβλέψεις το καλοκαίρι μάλλον…
Αγ. Θαν.
 
Νέα αγωγή
Δεν έχει τελειωμό αυτό το σίριαλ. Αγωγή κατά του Γιώργου Δαλούκα κατέθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ζητώντας από τον πρώην διεθνή διαιτητή να του καταβάλει αποζημίωση 400 χιλιάδων ευρώ για «προσβολή προσωπικότητας».
Οι Πειραιώτες φρόντισαν μάλιστα να διευκρινίσουν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει σχέση με την αγωγή, η οποία κατατέθηκε κατά του Δαλούκα προσωπικά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Β.Ζ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιο θα είναι το τέλος στην κόντρα;;;
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου