ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρόκριση από τα 11 βήματα

πρόκριση-από-τα-11-βήματα-488899

Με τέρμα του Κώστα Καπετάνου στο 104ο λεπτό της παράτασης ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε χθες του ΟΦΗ στο γήπεδο του Ηρακλείου “Θ. Βαρδινογιάννης”, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για την πέμπτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στις «16» καλύτερες ομάδες του θεσμού σε ένα δραματικό παιχνίδι στο οποίο χρειάστηκε να παιχτεί ημίωρη παράταση. Πλέον η κλήρωση για την επόμενη φάση θα γίνει την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 12 μ.
 
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα και με επιθετικές αιχμές του Καπετάνο, Φρατζιπάνε αλλά και Καμπάνταη προσπάθησαν να φθάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος αλλά οι προσπάθειές τους είτε σταματούσαν πάνω στον Βεζυρίδη είτε περνούσαν άουτ.
 
Πώς ξεκίνησε
 
Με τον Ισπανό τερματοφύλακα Εμάνουελ Ρόκα ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια ο Σάκης Τσιώλης, ενώ στην άμυνα ως δεξί μπακ χρησιμοποιήθηκε ο Σέλεζι. Στην αριστερή πλευρά της άμυνας τοποθετήθηκε ο Ρόκας, ενώ στο κέντρο της ξεκίνησαν οι Ντολεζάι και Τομά. Στη μεσαία γραμμή οι Κάστρο και Ρίκκα ήταν τα αμυντικά χαφ και στη δεξιά πλευρά χρησιμοποιήθηκε ο Μπρέσκα και στην αριστερή ο Καπετάνος. Μπροστά από την τετράδα του κέντρου έπαιξε ο Φρατζιπάνε, ο οποίος και βοηθούσε στην επίθεση τον μοναδικό προωθημένο Καμπάνταη. Υπενθυμίζεται πως οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην Κρήτη, έχοντας αρκετές απουσίες όπως είναι αυτές των Αλβάρεζ, Ουμπίντεζ, Μάρτιν, Σανκαρέ, Ζαραδούκα αλλά και του τιμωρημένου Μόνχε.
 
Μπήκαν δυνατά
Το πρώτο σουτ της αναμέτρησης ήρθε από τα πόδια του Καπετάνου, όταν με το αριστερό σούταρε εκτός περιοχής στο 4ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα εκτός της εστίας του πρώην ερυθρόλευκου τερματοφύλακα Βεζυρίδη.
 
Ο μέσος του Ολυμπιακού Βόλου προσπάθησε να απειλήσει εκ νέου αυτή την φορά στο 7ο λεπτό, όταν με ατομική προσπάθεια μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά και αφού πέρασε δύο ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ σούταρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε απελπιστικά πάνω από την εστία του ΟΦΗ.
 
Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 12ο λεπτό με τον Βλόνταρτσικ να εκτελεί κόρνερ και τον Λιαπάκη να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε σε άουτ.
Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός φάνηκε ήταν εκ νέου απειλητικός, με τον Καπετάνο να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και τον Καμπάνταη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, αλλά με σουτ μέσα από την περιοχή ο επιθετικός των ερυθρόλευκων δεν μπόρεσε να σκοράρει, στέλνοντας την άουτ.
 
Νέα καλή στιγμή σημειώθηκε στο 15ο λεπτό για τους ερυθρόλευκους, όταν ο Καπετάνος έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο Καμπάνταης γύρισε την μπάλα με το στήθος στον Φρατζιπάνε, ο οποίος με σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Βεζυρίδη να πέσει στα αριστερά της εστίας του και να διώξει.
 
Στο 18ο ο Βερόν έκανε πάσα στον Βλόνταρτσικ, αλλά από καλή θέση έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Ρόκα. Νέο σουτ του Φρατζιπάνε στο 31ο λεπτό εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βεζυρίδη, ο οποίος έμεινε να κοιτάζει την πορεία της μπάλας. Στο 40ο λεπτό ήρθε να αντικατασταθεί ο Ρόκα από τον Γιακούποβιτς με τον Ισπανό να έχει τράβηγμα στο δεξί του πόδι.
 
Προσπάθησαν, αλλά…
Στην επανάληψη οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους γηπεδούχους, αλλά τόσο οι ερυθρόλευκοι, όσο και οι γηπεδούχοι, έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με κορυφαία αυτή στο 91ο λεπτό, με τον Μανούσο να έχει σουτ στο δοκάρι. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά στα πρώτα λεπτά και απείλησαν με σουτ του Φρατζιπάνε αλλά και του Ρόκα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Η συνέχεια ανήκε όμως στον ΟΦΗ, όταν στο 47ο λεπτό ο Νικλητσιώτης μπήκε από τα δεξιά, ταλαιπωρώντας τον Ρόκα και την κατάλληλη στιγμή έκανε την σέντρα με τον Ντολεζάι όμως να διώχνει σε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κατσικογιάννης έκανε την σέντρα και πάλι από τα δεξιά, αιφνιδιάζοντας τον Γιακούποβιτς ο οποίος παραχώρησε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αντικαταστάθηκε ο Ρόκας, παραχωρώντας την θέση του στον Μητρόπουλο, με τον νεαρό μέσο να αγωνίζεται ως δεξί χαφ. Ο Καπετάνος έπαιξε ως αριστερό μπακ και αριστερά στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Μπρέσκα.
 
Στο 52ο λεπτό οι γηπεδούχοι έφθασαν στην επίτευξη ενός τέρματος με τον Νικλητσιώτη να κάνει την σέντρα από τα δεξιά σημαδεύοντας τον Βλόνταρτσικ, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς αλλά την ίδια στιγμή είχε σηκωθεί το σημαιάκι του βοηθού, ο οποίος καταλόγισε σε θέση οφσάιντ τον επιθετικό του ΟΦΗ.
 
Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με σουτ του Καπετάνου στο 54’ με τον μέσο των ερυθρόλευκων να αναγκάζει τον Βεζυρίδη να πέσει και να μπλοκάρει. Στο 80ο λεπτό της αναμέτρησης πέρασε στον αγώνα ο Ηλίας Σολάκης αντί του Μπρέσκα με τον έμπειρο επιθετικό να παίζει δίπλα στον Καμπάνταη με σκοπό να δώσει το γκολ της πρόκρισης στην ομάδα του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τομά κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έκανε μπαλιά για τον Σολάκη, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα με μονοκόμματο σουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 
Δύο λεπτά αργότερα ο Καπετάνος με χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό παραθυράκι του Βεζυρίδη, ο οποίος έμεινε να κοιτάζει την πορεία της μπάλας. Μετά τις ευκαιρίες των ερυθρόλευκων ο ΟΦΗ προσπάθησε να κλέψει την πρόκριση, όταν μετά από λάθος του Μητρόπουλου ο Μανούσος βγήκε στην αντεπίθεση, πέρασε στην περιοχή του Γιακούποβιτς και με σουτ παράλληλα με τη γραμμή της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση, μιας και στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα δεν μπόρεσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει τον αγώνα έχοντας 16 σουτ έναντι 4 του ΟΦΗ.
 
Η παράταση
Στο πρώτο μέρος της παράτασης και στο 96ο λεπτό ο Μητρόπουλος έπιασε πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής, αναγκάζοντας τον Βεζυρίδη να διώξει με δεύτερη προσπάθεια το σουτ του ερυθρόλευκου μέσου. Στο 103′ της παράτασης ο Σολάκης βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά και ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Λιαπάκη, με τον διαιτητή Παμπορίδη να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών. Ο Καπετάνος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη, ο οποίος έπεσε στα δεξιά αντίθετα με την πορεία της μπάλας. Ο Καπετάνος έκανε έτσι το 1-0, χαρίζοντας παράλληλα την νίκη – πρόκριση στην ομάδα του, η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε καταφέρει μέχρι χθες να φύγει με τη νίκη από την Κρήτη. Στα λεπτά που απέμεναν ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται σοβαροί στο παιχνίδι τους και να κρατάνε στα πόδια μια μεγάλη πρόκριση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου