ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Για θετικό αποτέλεσμα στη Θήβα

για-θετικό-αποτέλεσμα-στη-θήβα-194071

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με «οδηγό» τα καλά αποτελέσματα εκτός έδρας, που είναι καλύτερα από αυτά στο Βελεστίνο, ο Ρήγας Φεραίος αγωνίζεται σήμερα (3μ.μ.) στη Θήβα για την 13η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, θέλοντας να κλείσει θετικά τον α΄ γύρο και το αγωνιστικό 2017.

Στον Ρήγα δεν έχουν καταφέρει στον α΄ γύρο να εκμεταλλευτούν την έδρα, η ομάδα βρίσκεται κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, και σήμερα στο φινάλε του πρώτου μισού του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Θήβα, που είναι κι αυτή σε δύσκολη θέση, μια θέση παραπάνω (+2 βαθμούς) από τους Βελεστινιώτες…

Ο Ρήγας έως τώρα έχει πάρει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας (8), έχοντας κερδίσει τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό 0-1 (23’ Τζοβάρας), έχει πάρει διπλό στα Άσπρα Σπίτια από τον Αμβρυσσέα 1-2 (34’ Κωστούλας – 65’ Τσελέπης, 78’ Τσέκα) και έχει και δύο ισοπαλίες (0-0) στον Αλμυρό και στην Οιχαλία με Διγενή Νεοχωρίου…

Στο Βελεστίνο κανείς δεν θεωρεί τον Ρήγα «τελειωμένο», αφού υπάρχει άλλο μισό πρωτάθλημα, και άλλωστε ο Ρήγας έδειξε ότι είναι απρόβλεπτος, καθώς όλοι θεωρούσαν πως θα έχει δύσκολο ξεκίνημα, και στην πρώτη εξάδα των αγώνων του πήρε περισσοτέρους βαθμούς (7) από τις υπόλοιπες ως τώρα 6 αγωνιστικές (6)!

Παίρνοντας σήμερα ένα θετικό αποτέλεσμα στη Θήβα, ο Ρήγας στη συνέχεια έχει τον χρόνο για διορθωτικές κινήσεις, καθώς όπως και στη «δύσκολη» αρχή του πρωταθλήματος θα έχει έναν δύσκολο αγωνιστικό Γενάρη, που θα αρχίσει με τοπικό ντέρμπι (7/1) με αντίπαλο τη Νίκη στο Βελεστίνο, παίζοντας με τον ΝΠΣ Βόλος (14/1) στη Νεάπολη και έχοντας μετά δυο συνεχόμενα ματς στο Βελεστίνο με Αμβρυσσέα (21)/1) και Ολυμπιακό Β. (28/1), ενώ ακολουθεί ρεπό κι ένα ακόμη τοπικό ντέρμπι με τον ΓΣΑ στο Βελεστίνο!

Ευχάριστο για τον Ρήγα είναι ότι οι στρατευμένοι Μπόρας και Γεωργατζής πήραν μετάθεση για μονάδες της Μαγνησίας και θα υπολογίζονται για το υπόλοιπο, ενώ για σήμερα τρεις παίκτες είναι εκτός πλάνων, και αυτοί είναι ο Θανάσης Παπαγεωργίου, που πάνω που έβρισκε ρυθμό έπειτα από σχεδόν δίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού, αποβλήθηκε στην 11η αγωνιστική, και οι Γκάγκας και Παπακώστας που συμπλήρωσαν τέσσερεις κίτρινες κάρτες…

Πέντε ποδοσφαιριστές του Ρήγα έχουν αγωνιστεί σε όλα τα έως τώρα παιχνίδια, και τρεις από αυτούς, ο γκολκίπερ Παπαγιάννης και οι αμυντικοί Γκάγκας και Καρλιάμπας, δεν έχουν χάσει λεπτό, ο Τσιώλης έχει ξεκινήσει στα 9 ματς ως βασικός και στα δυο μπήκε αλλαγή – ακριβώς το αντίθετο από τον Τσέκα.

Ο Ρήγας θα πάει στη Θήβα έχοντας στα εκτός έδρας του παιχνίδια 2 νίκες, δυο ισοπαλίες και δυο ήττες, ενώ η Θήβα ως γηπεδούχος έχει μια ήττα (0-1) από τον Αλμυρό δυο ισοπαλίες (1-1) με ΑΟ Σελλάνων και Νίκη και έχει κερδίσει τον Αμβρυσσέα (4-1) και τον Διγενή (4-0).

Χωρίς νίκη πριν 40 χρόνια

Ο Ρήγας συνάντησε την ομάδα της Θήβας πριν 40 χρόνια, την περίοδο 1977-1978 στην Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία, έχοντας μια ισοπαλία στο Βελεστίνο και μια βαριά ήττα στη Θήβα σε ματς με ιδιαιτερότητες!

Στις 30/10/77στο Βελεστίνο ο Ρήγας ήρθε ισόπαλος με τη Θήβα 1-1 (63΄Κωτάκης – 77΄Σπουρλής), ενώ στον αγώνα στη Θήβα (19/3/78) ο Ρήγας κατέβηκε με τερματοφύλακα τον Κουσκουρίδα (εκείνη τη χρόνια κάθισαν κάτω από τα δοκάρια κι άλλοι που δεν ήταν γκολκίπερ!), έπαιξε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Τσελεπή, πέτυχε γκολ με τον Κωτάκη που ακυρώθηκε, και τελικά έχασε 6-1, με τον Καραμπίνη να πετυχαίνει το «έγκυρο» γκολ.

Από Εύβοια ο διαιτητής

Στο σημερινό παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του Ρήγα στη Θήβα, διαιτητής ορίστηκε ο Μάριος Πόγκας από την Εύβοια. Ο Πόγκας έχει 22 διαιτησίες στη Γ΄ Εθνική φέτος, έχει ξανασφυρίξει ματς της Θήβας (στο 1-1 με τον ΑΟ Σελλάνων) όπου υπήρξαν βαριές τιμωρίες για τους γηπεδούχους , ενώ στο παρελθόν είχε βρεθεί μια φορά στον δρόμο του Ρήγα Φεραίου (29/9/13 Λαμία –Ρήγας 2-1) σε ένα ματς που είχε διακοπεί, και ξανάρχισε με τον Πόγκα να δίνει πέναλτι και να έρχεται η ήττα των Βελεστινιωτών. Βοηθοί του θα είναι οι Κ. Αργυρός και Κ. Διάλλας, επίσης από την ΕΠΣ Εύβοιας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου