ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Εγιναν θρίλερ οι αγώνες – γιορτή στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Βόλου

εγιναν-θρίλερ-οι-αγώνες-γιορτή-στο-κλ-194280

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΘΡΙΛΕΡ

Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν νωρίς το απόγευμα στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Βόλου, όταν ένας 52χρονος κολυμβητής από τη Λάρισα, λίγο πριν αγωνιστεί με τα χρώματα του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας στους αγώνες ταχύτητας Βετεράνων κολυμβητών, σωριαζόταν μπροστά στην 25άρα πισίνα λιπόθυμος. Όσοι βρίσκονταν στον χώρο πάγωσαν.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 52χρονο χωρίς σφυγμό στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητο να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται σε μηχανική υποστήριξη. Οι αγώνες όπως ήταν φυσικό ματαιώθηκαν, πριν καλά-καλά αρχίσουν.

Ήταν 17.50 το απόγευμα όταν όλοι όσοι βρίσκονταν στο Κλειστό Κολυμβητήριο πάγωσαν. Σε δέκα λεπτά θα ξεκινούσε η μεγάλη «γιορτή» για τους βετεράνους κολυμβητές που είχαν έρθει από διάφορα μέρη της Ελλάδος για τους κολυμβητικούς αγώνες ταχύτητας, που ήταν προγραμματισμένοι στο Κλειστό Κολυμβητήριο Βόλου στη Νέα Δημητριάδα. Η διοργάνωση ανήκει στα δύο βολιώτικα ναυταθλητικά σωματεία, Όμιλο Φιλάθλων Αθλημάτων Μαγνησίας και τον ΝΟΒΑ, υπό την αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Συμμετοχή είχαν δηλώσει περισσότεροι από 50 βετεράνοι κολυμβητές από όλη την Ελλάδα καθώς και από το εξωτερικό.

Όλα ήταν έτοιμα για την έναρξη των αγώνων. Ο 52χρονος κολυμβητής από τη Λάρισα είχε μόλις ολοκληρώσει την προθέρμανση για να συμμετέχει στον αγώνα, όταν έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων.

Ακολούθησαν σκηνές αλλοφροσύνης μέσα στο Κολυμβητήριο. Συναθλητές του 52χρονου και άνθρωποι των ομάδων που βρίσκονταν στον χώρο έσπευσαν αμέσως δίπλα του για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες μαζί με τον γιατρό του αγώνα. Παράλληλα κλήθηκε ασθενοφόρο, καθώς από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα φάνηκε πως ο 52χρονος δεν ανταποκρινόταν και δεν αντιδρούσε στις προσπάθειες ανάνηψης.

Συναθλητές και θεατές αποσβολωμένοι, παρακολουθούσαν τον τιτάνιο αγώνα του πληρώματος του ΕΚΑΒ μαζί με τους γιατρούς και τους εθελοντές που προσπαθούσαν βοηθήσουν τον 52χρονο κολυμβητή να επανέλθει στην κανονικότητα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο 52χρονος δεν έδειχνε να αντιδρά, για αυτό και εσπευσμένα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μέχρι αργά το βράδυ, γιατροί και νοσηλευτές του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, έδιναν μάχη προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή τον 52χρονο στη Μονάδα Αναζωογόνησης.

Στο Αχιλλοπούλειο έσπευσαν επίσης από την πρώτη στιγμή οι παράγοντες των δύο ναυταθλητικών σωματείων του Βόλου καθώς και συναθλητές του από το Ναυτικό Όμιλο Λάρισας, οι οποίοι περίμεναν καρτερικά να ακούσουν από τους γιατρούς κάτι ελπιδοφόρο για τον δικό τους άνθρωπο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου