ΣΤΙΒΟΣ

Ολοκληρώθηκε η λαμπρή πορεία για το 2017

ολοκληρώθηκε-η-λαμπρή-πορεία-για-το-2017-198097

Με τη συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα, τον Φιλίππειο Δρόμο Βεργίνα-Βέροια, στον Χειμερινό Ενιπέα, ακόμη και στην Μπανγκόγκ, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ολοκλήρωσε ουσιαστικά τις αποστολές του 2017 που έγιναν κάθε βδομάδα του έτους και συνοδεύτηκαν από λαμπρά αποτελέσματα, μεταφέροντας σε Ελλάδα και εξωτερικό το σύνθημα του συλλόγου «Το τρέξιμο είναι Υγεία». Συμμετοχές βέβαια δεν αποκλείεται να υπάρξουν μέχρι το τέλος του έτους και σε άλλους αγώνες, ενώ στο επίκεντρο βρίσκεται η διοργάνωση του 2ου Volos Santa Run που θα γίνει στις 29 Δεκεμβρίου κλείνοντας το 2017 με χαρακτήρα φιλανθρωπικό και ταυτόχρονα διασκέδασης για όλη τη πόλη. Αμέσως μετά τις γιορτές θα ακολουθήσει ο προγραμματισμός του 2018, καθώς οι δράσεις θα είναι ασταμάτητες. Η προσφορά των 4.672 ευρώ στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου τη προηγούμενη βδομάδα, όπως και των 7.000 πέρυσι στη Φλόγα μέσω των συμμετοχών στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, αποτέλεσε την επιβράβευση των προσπαθειών και των καλώς εννοούμενων κόπων για τους εκατοντάδες αθλητές του ΣΔΥ Βόλου.

Με 18 αθλητές του έτρεξε ο ΣΔΥ Βόλου στον 15ο Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα. Παράλληλα έδωσε το παρών για 15η χρονιά στον αγώνα, έχοντας παρουσία στη διοργάνωση από τη πρώτη φορά της διεξαγωγής της. Ο Ζήσης Τσουρέλης τερμάτισε 2ος στη κατηγορία του στα 21,1 χιλιόμετρα, ενώ ακολούθησαν οι Ορέστης Πατρώνης, Δημήτρης Γάκης, Γιάννης Μπατζάκας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μελαχροινάκης, Γιάννης Κυριαζής, Τριαντάφυλλος Νικολάου, Στάθης Νικολάου, Κώστας Μιχόπουλος, Μιχάλης Άκερμαν, Βάσω Τασιώνη. Τρίτος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων αναδείχτηκε ο Αχιλλέας Καλαμάκης, ενώ στη συνέχεια τερμάτισαν οι Στέργιος Κουσκουρίδας, Κώστας Κυριαζής, Γιώργος Πατρώνης, Νίκος Μαλισιόβας, Ανάργυρος Ζαφειρίου.

Την ευκαιρία όχι μόνο να τρέξουν στον αγώνα των 14,6 χιλιομέτρων, αλλά να επισκεφτούν δωρεάν τον μουσείο της Βεργίνας, τους βασιλικούς τάφους των Αιγών, καθώς και να θαυμάσουν τη διαδρομή που διασχίζει το φράγμα του Αλιάκμονα, είχαν οι 700 δρομείς που έτρεξαν τη Κυριακή στον 6ο Φιλίππειο Δρόμο από τη Βεργίνα ως τη Βέροια. Οκτώ δρομείς του ΣΔΥ Βόλου αγωνίστηκαν με τον Αργύρη Βουρλογιάννη να τερματίζει 1ος στη κατηγορία του. Ακολούθησαν οι Θωμάς Μαλιαχόβας, Νίκος Μόσιος, Παντελής Ζήσης, Δημήτρης Κοτσίλιος, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Παλάντζας, Αλεξία Τζήμου.

Στους πρόποδες του Ολύμπου έγινε τη Κυριακή ο 12ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας, έτσι οι 600 δρομείς που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να τρέξουν τον Όλυμπο για τελευταία φορά πριν έρθει το καλοκαίρι, καθώς σύντομα το βουνό των Θεών θα είναι αδιάβατο από τα χιόνια. Δύο αθλητές του ΣΔΥΒ, ο Γιώργος Καλαντζής και ο Θανάσης Οικονόμου έτρεξαν τον αγώνα. Δυστυχώς συμμορία διέρρηξε πολλά αυτοκίνητα δρομέων στο δημοτικό πάρκινγκ του Λιτοχώρου την ώρα της εκκίνησης.

Και σε δεύτερο αγώνα απόστασης 11 χιλιομέτρων στη πρωτεύουσα της Ταϋλάνδης, την Μπανγκόγκ, έτρεξε ο Αλέξης Παπαλεξίου. Ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε 4ος στη γενική κατάταξη και πρώτος στη κατηγορία άνω των 40 ετών με χρόνο 40’ 15’’.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου απευθύνει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του προέδρου του ΣΔΥ Αίγινας και λιμενάρχη του νησιού Κυριάκου Γκαρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου