ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ε(x)ασε κι άλλο έδαφος ο Ρήγας Φεραίος, λευκή ισοπαλία με τον Αχιλλέα Φαρσάλων

εxασε-κι-άλλο-έδαφος-ο-ρήγας-φεραίος-λε-200988

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Την ευκαιρία να ανέβει κι άλλο στην κατάταξη και παράλληλα να φύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού απώλεσε ο Ρήγας Φεραίος στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου, μένοντας ισόπαλος δίχως γκολ απέναντι στον Αχιλλέα Φαρσάλων για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και για τον 4ο Όμιλο.

Σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να αναπτυχθούν σωστά και να χάνουν ελάχιστες καλές ευκαιρίες, οι Βελεστινιώτες που μόνο ανά διαστήματα μπόρεσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφεραν να πάρουν τους 3 βαθμούς της νίκης, παραμένοντας στους 13, απέναντι στους Φαρσαλινούς με τους οποίους έχουν τον ίδιο στόχο. Πλέον, στο τελευταίο παιχνίδι του Α’ γύρου, ο Ρήγας θα ταξιδέψει στη Θήβα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.

Το παιχνίδι

Δυνατά μπήκε ο Ρήγας στο παιχνίδι, θέλοντας να πάρει από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μόλις στο 2’, ο Τσιώλης σέντραρε, με τον Τζοβάρα να πιάνει την κεφαλιά -αν και υπό πίεση αμυντικού- και τον Κουτσοκέρα να μπλοκάρει.

Χωρίς κάτι αξιοσημείωτο κύλησαν τα επόμενα λεπτά, με τον Ρήγα να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του στο 18’. Ο Νασιακόπουλος έβγαλε για τον Τσιώλη στα δεξιά, που τροφοδότησε τον Χατζηαθανασίου στην περιοχή, με τον αμυντικό των κυανόλευκων να κάνει το γύρισμα, αλλά τον Τσελεπή να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής.

Οι φιλοξενούμενοι και με τον Ρήγα μετά το πρώτο εικοσάλεπτο να μην μπορεί να βρει ρυθμό πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού, έχοντας μάλιστα δύο καλές φάσεις, στο 38’ και το 41’ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Στην πρώτη περίπτωση ο Βούλγαρης έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής με το αριστερό, που κατέληξε άουτ. Στη δεύτερη, ο ίδιος παίκτης σούταρε με το δεξί, από θέση διαγώνια δεξιά, με την μπάλα να περνά και πάλι εκτός τελικής γραμμής. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα να παίρνουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια και το Ρήγα να προβληματίζει, καθώς εκτός από τις δύο καλές στιγμές των πρώτων λεπτών δεν μπόρεσε να βρει κάποια ευκαιρία.

Καλύτερα ξεκίνησε η ομάδα από τα Φάρσαλα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Νεμπεγλέρα να βρίσκει να πιάνει ένα «βολ πλανέ» από την οριζόντια γραμμή της περιοχής στο 50’, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ. Οι κυανόλευκοι απάντησαν τέσσερα λεπτά αργότερα, με τη φάση να ξεκινά από τον Νασιακόπουλο που γέμισε ωραία στην περιοχή σε χτύπημα φάουλ από αριστερά. Ο Τζοβάρας έπιασε την κεφαλιά, με τον Κουτσοκέρα να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει εκπληκτικά με το ένα χέρι.

Ήταν άλλη μία από τις λιγοστές ευκαιρίες στο παιχνίδι, με το ρυθμό να πέφτει και πάλι, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις εξέδρες του Δημοτικού σταδίου να παρακολουθούν έως τη λήξη του αγώνα μέτριο θέαμα. Ένα γυριστό σουτ του Χατζή στο 70’ στην περιοχή που απέκρουσε ο Παπαγιάννης και μια κεφαλιά του Παπακώστα στο 91’ από σέντρα του Τζοβάρα που έφυγε ψηλά άουτ είναι οι τελευταίες καταγεγραμμένες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται με τη «λευκή ισοπαλία» και τον Ρήγα να χάνει έδαφος στη μάχη της παραμονής.

ΡΗΓΑΣ – ΑΧΙΛΛΕΑΣ 0-0

Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου

Κίτρινες: Χατζησταμάτης, Αλεξίου, Γκάγκας, Παπακώστας – Τλούπας

Διαιτητής: Νικόλαος Παπακωνσταντίνου (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καραγιάννης, Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Σπαθής-Αλεξίου): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής (88’ Ράπτης), Καρλιάμπας, Αλεξίου, Νασιακόπουλος, Χατζησταμάτης (55’ Παπακώστας), Τζοβάρας, Τσιώλης (66’ Τζέκα), Τσελεπής

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ. (Παραφέστας): Κουτσοκέρας, Κούλπας, Κουρόμαλος, Τλούπας, Οικονόμου (32’ Χατζής), Νεμπεγλέρας, Μανιώτης, Καραμπούζης, Συράκος (79’ Καραγκούνης), Μίχος (87’ Κόλα), Βούλγαρης (70’ Αναγνώστης)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου