ΑΘΛΗΤΙΚΑ

10η νίκη και συνεχίζει ο ΝΠΣ Βόλος με νέο… «θύμα» το Βελούχι

10η-νίκη-και-συνεχίζει-ο-νπσ-βόλος-με-νέο82-201013

Ρεπορτάζ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

Άνετη νίκη πέτυχε ο ΝΠΣ Βόλος, που επικράτησε του ΑΠΟΚ Βελουχίου με σκορ 5-1. Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί και καθάρισαν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο καθώς πέτυχαν 4 τέρματα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, στην οποία έφθασαν τις 10 νίκες με μία μόλις ήττα στο παθητικό τους, ενώ έχουν κάνει και το ρεπό τους.

Ο αγώνας

Ο ΝΠΣ μπήκε στον αγώνα έχοντας τον έλεγχο και απείλησε στο 3ο λεπτό, με σέντρα-σουτ του Ντεντάκη, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να βγάζει σε κόρνερ, όμως 9 λεπτά αργότερα λίγο έλειψε να γίνει μοιραίο λάθος από τον Δημόπουλο, ο οποίος γύρισε την μπάλα προς την εστία με τον Μπουργάνη να προλαβαίνει πριν περάσει τη γραμμή.

Οι κυανέρυθροι μέχρι την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου έκαναν τρεις ευκαιρίες με τους Ντεντάκη, Μάντζη και Πίτου Γκαρσία χωρίς όμως να μπορούν να βρουν στόχο. Τελικά το ρόδι έσπασε πέντε λεπτά αργότερα.

Ο Πίτου Γκαρσία έκανε σέντρα από τα δεξιά για τον Μάντζη, ο οποίος έκανε την κεφαλιά, ο Ρεσίτης απέκρουσε, όμως ο Μάντζης με 2η προσπάθεια έκανε από κοντά το 1-0 απέναντι στον εξουδετερωμένο τερματοφύλακα του Βελουχίου.

Το γκολ αυτό έφερε ηρεμία στους γηπεδούχους, που στην επόμενη φάση σκόραραν ξανά, αυτή τη φορά με σουτ του Ζέρη στο 27ο λεπτό με δυνατό σουτ εκτός περιοχής. Η ομάδα του Χουάν Φεράντο κράτησε το πόδι στο γκάζι και στο 32’ πέτυχε 3ο τέρμα. Ο Πιαστόπουλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Μάντζη και μπέρδεψε τον τερματοφύλακα που δεν κατάφερε να απομακρύνει.

Βλέποντας πως το παιχνίδι είχε κριθεί, ο Χουάν Φεράντο προχώρησε σε αλλαγές, με τους Ντεντάκη και Πίτου Γκαρσία να δίνουν τη θέση τους στους Δημηνά και Σαλαμούρα αντίστοιχα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στα αποδυτήρια με διαφορά τεσσάρων τερμάτων, καθώς στο 40’ ο Πέντα σκόραρε με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ.

Στο 2ο ημίχρονο ο ΝΠΣ κατέβασε ταχύτητα, όμως είχε καλή ευκαιρία να σημειώσει και πέμπτο τέρμα στο 53ο λεπτό, με τον Δεμηρτζόγλου να επιχειρεί το σουτ αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ρεσίτη. Στο 69’ ο Δεμηρτζόγλου απείλησε ξανά με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ «της παρηγοριάς» στο 70’ με ωραίο πλασέ του Μπακαλίδη. Το τελικό 5-1 έκανε με κεφαλιά ο Δημόπουλος, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ντόση.

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ-ΒΕΛΟΥΧΙ 5-1

Γήπεδο Νεάπολης

Σκόρερ: (25’, 32’ Μάντζης, 27’ Ζέρης, 40’ Πέντα,75’ Δημόπουλος – 70’ Μπακαλίδης)

Διαιτητής: Παυλίδης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Γιαντζής, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ (Φεράντο): Μπουργάνης, Ντεντάκης (35’ Δημηνάς), Ντόσης, Δημόπουλος, Τζελίδης, Πιαστόπουλος, Πέντα (42’ Μηλιώτης), Ζέρης, Μάντζης (46’ Καλαμίδας), Πίτου Γκαρσία (35’ Σαλαμούρας), Δεμηρτζόγλου.
ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ (Γ. Φλωράκης): Ρεσίτης, Κόλλιας, Παχής, Ζαραβέλης, Κατσαδούρος, Χαλλής (79’ Αθανασόπουλος), Ι. Λάππας, Ν. Λάππας (89’ Σκολέτος), Μπακαλίδης, Κακκαβάς (81’ Φλωράκης), Μπόγδανος (46’ Σερπάνος).

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής των κυανέρυθρων Χουάν Φεράντο σχολίασε: «Για εμάς ήταν ένα ακόμη παιχνίδι και έχουμε να δώσουμε πολλά και πιο δύσκολα παιχνίδια. Η αντίπαλη ομάδα ήταν συμπαγής στην άμυνα. Η σκέψη των παικτών και ιδιαίτερα των ακραίων μεσο-επιθετικών να βρουν ελεύθερους χώρους, βοήθησε στο παιχνίδι μας. Προσπαθήσαμε να παίξουμε με δύο διαφορετικά συστήματα στην επίθεση, τα οποία μας βγήκαν. Συνεχίζουμε. Ο επόμενος σταθμός είναι με το Διγενή και είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε, επειδή παίζουμε στην έδρα μας».

Από τη μεριά των φιλοξενούμενων ο Γιάννης Φλωράκης επεσήμανε: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, γιατί παίζαμε με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας. Στο πρώτο ημίχρονο σταθήκαμε καλά όσον αφορά την ανασταλτική μας λειτουργία μέχρι το 30’. Έπειτα, χάσαμε τον προσανατολισμό μας και την προσοχή μας και δεχθήκαμε τέσσερα τέρματα σε διάστημα 15 λεπτών. Το παιχνίδι τελείωσε εκεί για εμάς, ενώ προσπαθήσαμε να προφυλάξουμε κάποιους παίκτες, ώστε να μην τραυματιστούν, επειδή η συνέχεια κρίνεται δύσκολη. Συγχαρητήρια στην ομάδα του ΝΠΣ Βόλος. Η νίκη της ήταν δίκαιη. Βρίσκεται ένα επίπεδο πιο πάνω από όλες τις ομάδες. Δίκαια βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και της εύχομαι καλή συνέχεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου