ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καίγεται» για βαθμούς ο Ρήγας

καίγεται-για-βαθμούς-ο-ρήγας-201825

Επιστροφή στο Βελεστίνο, επιστροφή στις νίκες, είναι το σύνθημα του Ρήγα Φεραίου για τον σημερινό αγώνα με τον Αχιλλέα Φαρσάλων για τη 12η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής.

Η σημερινή νίκη είναι επιτακτική ανάγκη, αφού ο Αχιλλέας βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, όπως και η ομάδα του Βελεστίνου, με την κόντρα που ξεκινά στις 3μ.μ. να χαρακτηρίζεται και ως τελικός.

Οι Χρήστος Σπαθής και Γιώργος Αλεξίου, εκτός από τα προπονητικά καθήκοντα μπορούν να αγωνιστούν επιστρέφοντας από τραυματισμό και τιμωρία αντίστοιχα, ενώ σε σχέση με το προηγούμενο ματς -που ο Ρήγας έχασε στο τέλος- θα λείψει ο Θ. Παπαγεωργίου που αποβλήθηκε και τιμωρήθηκε με 4 αγωνιστικές.

Παράλληλα, εξαιρετικά αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Λάμπρου, ενώ οι στρατευμένοι Μπόρας – Γεωργατζής δεν μπορούν να ενισχύσουν την ομάδα τους. Στο Βελεστίνο έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα του σημερινού αγώνα, και ο κόσμος αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών και να βοηθήσει, ώστε ο Ρήγας να πάρει τη δεύτερη φετινή νίκη έδρας, αφού ως γηπεδούχος έχει δυο ήττες, μια από τον ΝΠΣ Βόλος και μια εκτός προγράμματος από το Βελούχι, ενώ είχε και μια ισοπαλία με τον Αστέρα Ιτέας.

Εως το φινάλε του α’ γύρου ο Ρήγας θα αγωνιστεί και στη Θήβα, ενώ τον Γενάρη, στο ξεκίνημα του β’ γύρου, θα ξεκινήσει με ντέρμπι στο Βελεστίνου υποδεχόμενος τη Νίκη Βόλου.

Ο Αχιλλέας

Ο Αχιλλέας Φαρσάλων, που ξεκίνησε με προπονητή τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και συνεχίζει με τον Τάκη Παραφέστα (και οι δυο έχουν περάσει από το Βελεστίνο), στα εκτός έδρας παιχνίδια του δεν έχει πάρει βαθμό, έχοντας 5 ήττες: στο Μαρτίνο 1-0, στον Βόλο από τη Νίκη 4-1, στο Δίστομο 2-0, στον Αλμυρό 2-0 και στο Νεοχώρι Τρικάλων 1-0.

Ο Αχιλλέας, μακριά από τα Φάρσαλα έχει πετύχει μόνο ένα γκολ (έχει δεχθεί 10), ενώ ως γηπεδούχος έχει 2 νίκες (2-1 τη Θήβα και 3-0 το Βελούχι) μία ισοπαλία (0-0) με Ολυμπιακό Β. και 2 ήττες (από ΝΠΣ Βόλος 0-3 και από Ιτέα την περασμένη Κυριακή 1-4).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αχιλλέας, από τα 19 συνολικά γκολ που έχει δεχτεί, τα 14 ήταν στο δεύτερο 45λεπτο, και επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι τρεις βασικοί και έμπειροι παίκτες του είναι μαζί… 115 χρόνων! (Μίχος 36, Οικονόμου 37, Νεμπεγλέρας 42)…

Η προϊστορία

Ο Ρήγας, την τελευταία φορά που συνάντησε την ομάδα των Φαρσάλων (2009) έχει να θυμάται μια από τις πιο μεγάλες σε έκταση νίκες του επί του Αχιλλέα, καθώς κέρδισε με 7-1 στο Βελεστίνο.

Ωστόσο, αυτή η μεγάλη σε έκταση τότε νίκη δεν ήταν αρκετή για την ομάδα του Βελεστίνου να την κρατήσει στην κατηγορία, καθώς ο συνδυασμός των υπολοίπων αποτελεσμάτων ήταν καταδικαστικός για τους «κυανόλευκους», που μαζί με τον Αχιλλέα υποβιβάστηκαν από τη Δ’ Εθνική…

Πάντως ο Ρήγας έχει και μια βαριά ήττα στα Φάρσαλα με 5-0, ενώ έχει χάσει και δυο φορές στο Βελεστίνο.

Η πρώτη ήττα για τον Ρήγα ήταν στην 11η αγωνιστική της περιόδου 1982-1983, όταν ο Αχιλλέας έφυγε νικητής από το Βελεστίνο με 0-2, με τους Γιώτα και Κατσικόπουλο να παραβιάζουν την εστία του Κυριαζόπουλου στο τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ την περίοδο εκείνη, για το Εθνικό Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα ο Ρήγας πήρε ισοπαλία (0-0) στα Φάρσαλα.

Την περίοδο 1997-1998 το ματς στο Βελεστίνο δεν είχε νικητή και γκολ (0-0), ενώ στα Φάρσαλα ο Ρήγας γνώρισε βαριά ήττα με 5-0 (10΄Σχώρης, 44’, 60’, 71’ πεν. Ράιος, 80΄Κράβαρης).

Την περίοδο 2003-2004 η ομάδα του Βελεστίνου έχασε και τα δυο ματς 9/11/03: Ρήγας-Αχιλλέας 0-2 (45’Αρβανιτοζήσης, 51’ Παππάς) και 4/4/04: Αχιλλέας-Ρήγας Φεραίος 2-1 (10’, 81’ Βασιλείου – 86’ Μπάτης) ενώ την περίοδο 2004-05 υπήρξαν νίκες έδρας με τον Ρήγα να κερδίζει 1-0 στο Βελεστίνο και να χάνει 2-1 στα Φάρσαλα.

Ο Οικονόμου

Ο Χρήστος Οικονόμου που αγωνίζεται στον Αχιλλέα έχει σκοράρει κατά του Ρήγα με την ομάδα των Φαρσάλων πριν 9 χρόνια! O Οικονόμου που το 2002-03 έπαιξε στη Νίκη Β. την περίοδο 2007-2008 σκόραρε στο 3-2 των Φαρσάλων επί του Ρήγα και πριν ξαναπάει πέρσι στον Αχιλλέα έπαιξε και σε Χανιά, ΑΟ Καρδίτσας, Ερμιονίδα, Οικονόμο Τσαριτσάνης, Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ σε 132 αγώνες σε Β΄ και Γ΄ Εθνική έχει πετύχει 8 γκολ!

Ο Παπακωνσταντίνου διαιτητής

Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου από την ΕΠΣ Φθιώτιδας θα διευθύνει τον σημερινό αγώνα, ο οποίος είναι ο τέταρτος φετινός που σφυρίζει στη Γ’ Εθνική, μετά τις αναμετρήσεις Βελούχι-Ολυμπιακός 1-0, ΓΣ Αλμυρού-Διγενής 1-0 και ΝΠΣ Βόλος-Αμβρυσσέας 3-1. Στον σημερινό αγώνα θα έχει βοηθούς τους Στέλιο Καραγιάννη και Γιώργο Λιτοσελίτη. Παρατηρητής ορίστηκε ο Περικλής Τουτούκης από την ΕΠΣ Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου