ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με στόχο να γίνει θεσμός

με-στόχο-να-γίνει-θεσμός-207512

Το 1ο Σεμινάριο Αυτοάμυνας-Αυτοπροστασίας Jiu Jitsu της ΕΦΕΟΖ-Ζ πραγματοποιήθηκε το τριήμερο από 17 έως και 19 Νοεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Πορταριάς και στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με σκοπό να γίνει θεσμός και να επαναληφθεί και του χρόνου.

Το σεμινάριο ήταν πρακτικό και αναφέρονταν σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφάλειας όπως και για προπονητές της επίσημης Ελληνικής Ομοσπονδίας Ζιου Ζίτσου (ΕΦΕΟΖ-Ζ). Οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν τεχνικές απώθησης, απεγκλωβισμού, ακινητοποίησης, αλλά και πιο εξειδικευμένες όπως π.χ. χειροπέδησης, άμυνα σε γκλοπ κ.ά.

Στο σεμινάριο δίδαξε ο Tommo Borisov Grand Master Jiu Jitsu 8dan, υπεύθυνος του τμήματος Self Defence της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ζιου Ζίτσου (JJIF) με πάρα πολλά χρόνια εμπειρίας στον κλάδο της αυτοάμυνας.

Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που στην περιοχή μας διοργανώθηκε Σεμινάριο Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Ζιου Ζίτσου για Ε.Δ. και Σ.Α. από την επίσημη και αναγνωρισμένη Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (EΦΕΟΖΖ) σε συνεργασία με τις σχολές 360ο Μαχητικός Γυμναστικός Σύλλογος, και 360ο Άθλων Αρένα Λάρισας.

O υπεύθυνος οργάνωσης του σεμιναρίου, πτυχιούχος προπονητής Jiu Jitsu από τη Γ.Γ.Α και προπονητής της σχολής 360ο Γιοβάνης Συμεών, ως υπεύθυνος Ανάπτυξης Jiu Jitsu Self Defence σε Θεσσαλία & B. Ελλάδα, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ανέφερε πως: «Ολα τα στελέχη, διοργανωτές, καλεσμένοι και συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι τόσο από το επίπεδο της εκπαίδευσης όσο και από την περιοχή αλλά και διαμονή, αφού τους μάγεψαν οι ομορφιές του Πηλίου».

Επιπροσθέτως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας EΦΕΟΖ-Ζ, κ. Ανέστης Πουλικίδης, σχολίασε: «Με μεγάλη χαρά θα θέλαμε να φιλοξενήσουμε και πάλι στον Βόλο και το επόμενο ετήσιο σεμινάριο Αυτοάμυνας Jiu Jitsu για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας».

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας (I.P.A), του ξενοδοχείο ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ στην Πορταριά Πηλίου, ενώ χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου