ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωπαϊκό φινάλε για Ολυμπιακό

ευρωπαϊκό-φινάλε-για-ολυμπιακό-208927

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τη Γιουβέντους στο τελευταίο ευρωπαϊκό ματς για φέτος και θέλει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με θετικό πρόσημο, σε ένα ματς δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ (21:45, COSMOTE SPORT 2 HD).

Το σύνθημα για τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γιουβέντους στο Καραϊσκάκη έδωσε ο Τάκης Λεμονής, λέγοντας πως «οφείλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή πορεία μας»

«Έχουμε τώρα μπροστά μας το ματς με τη Γιουβέντους. Μπορεί να έχουμε αποκλειστεί, αλλά είμαστε Ολυμπιακός. Και ως τέτοιος οφείλουμε να κλείσουμε τον καλύτερο τρόπο την ευρωπαϊκή πορεία μας. Για όλους εμάς, για τον σύλλογο και βέβαια για τον κόσμο μας, που μας στηρίζει όπου και αν παίζουμε».

Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Ντιόγκο Φιγκέιρας, αν και θέση στο δεξί άκρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας αναμένεται να πάρει ο Ομάρ Ελαμπντελαουί.

Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Εμενίκε και τον Αλμπέρτο Μποτία, ενώ εκτός είναι οι Σισέ, Ανσαριφάρντ, Μάρτινς και Μίλιτς, οι οποίοι δεν είχαν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα από τον Μπέσνικ Χάσι.

Από εκεί και πέρα, ως βασικός στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Ούρος Τζούρτζεβιτς.

Ετσι κατεβαίνει η Γιουβέντους

Με την καλύτερη δυνατή σύνθεση θα παραταχθεί το βράδυ η Γιουβέντους στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στον Ολυμπιακό.

Για τη Γιουβέντους το ματς με τον Ολυμπιακό δεν είναι διαδικαστικό, καθώς θέλει τη νίκη για να είναι απόλυτα ήσυχη και να μη βρεθεί προ εκπλήξεως σε περίπτωση νίκης της Σπόρτινγκ στη Βαρκελώνη. Ο Μάσιμο Αλέγκρι αναμένεται να παρατάξει την καλύτερη δυνατή σύνθεση, δίχως να ξεκουράζει ή να προφυλάσσει παίκτες.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, στη διάθεση του Ιταλού προπονητή θα είναι και ο Μάριο Μάντζουκιτς, που αναμένεται όμως να μείνει στον πάγκο. Σίγουρα εκτός μάχης είναι οι Λιχτστάινερ, Χέβεντες και Πιάτσα.

Το πιθανότερο είναι να επιλεγεί ένα 4-4-1-1 με Μπουφόν-Ντε Σίλιο, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο-Κεντίρα, Ματουιντί, Πιάνιτς, Κουαδράδο-Ντιμπάλα-Ιγκουαΐν.

O Μπορμπαλάν «σφυρίζει»

Η UEFA ανακοίνωσε πως ο Ισπανός διαιτητής, Νταβίντ Φερνάντες Μπορμπαλάν, θα σφυρίξει τον σημερινό αγώνα στο «Καραϊσκάκη» μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γιουβέντους για την τελευταία ημέρα της φάσης των ομίλων του Champions League. Βοηθοί θα είναι οι συμπατριώτες του, Ραούλ Καμπανέρο και Ντιέγκο Μπαρμπέρο Σεβίγια, ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Ισπανός Μιγκέλ Μαρτίνεζ.

Ο Ολυμπιακός θα τιμήσει τον Μπουφόν

Στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με την Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός είχε τιμήσει τον πρώην προπονητή του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο σημερινό με τη Γιουβέντους θα τιμήσει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τα γήπεδα, και ήδη το όνομά του αποτελεί θρύλο για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Πριν από την έναρξη του μεταξύ τους αγώνα, τη βράβευση του 39χρονου Ιταλού τερματοφύλακα για την προσφορά του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα κάνει ένας θρυλικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου