ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αδοξο φινάλε για Ρήγα Φεραίο ηττήθηκε στην Καρδίτσα με 2-1

αδοξο-φινάλε-για-ρήγα-φεραίο-ηττήθηκε-210491

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βαθμό ο Ρήγας Φεραίος στο Προάστιο της Καρδίτσας, που ηττήθηκε από τον ΑΟ Σελλάνων με 2-1, για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα των Σπαθή – Αλεξίου ήταν καλύτερη στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε στο σκορ με τον Τσελεπή, που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, στο 17’.

Ωστόσο, δύο γκολ στην αρχή και στο τέλος του δευτέρου μέρους, από τον Μαρούδα στο 46’ και Υφαντή στο 87’ πλήγωσαν τον Ρήγα, με τους Καρδιτσιώτες να κάνουν την ολική ανατροπή, όντας άλλωστε ανώτεροι σε όλη τη διάρκειά του.

Το παιχνίδι

Εμφανώς καλύτερα πατούσε ο Ρήγας Φεραίος μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία του, έχοντας μάλιστα το πρώτο σουτ με τον Τσιώλη στο 8’, που έφυγε ψηλά άουτ από την εστία του Κουτσόπουλου. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 12’ με σουτ του Μαρούδα έξω από την περιοχή και από τα δεξιά, που όμως δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη.

Τρία λεπτά αργότερα, Τζοβάρας και Τσιώλης συνεργάστηκαν άψογα, με τον τελευταίο να διασχίζει τη δεξιά πλευρά και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, εκεί όπου ο Αρχοντής με σωτήριο τάκλιν έδιωξε σε κόρνερ.

Η υπεροχή του Ρήγα καρποφόρησε στο 17’, με… δράστη τον Τσελεπή, που έγραψε το 0-1 και χρίστηκε σκόρερ μετά και τα δύο τέρματα επί του Μαγνησιακού για το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη.

Η φάση ξεκίνησε από αντεπίθεση του Ρήγα, με τον Παπακώστα να βγάζει κάθετα για τον Τσελεπή και τον εξτρέμ του Ρήγα να εκμεταλλεύεται την ασυνεννοησία στην άμυνα μεταξύ Χάδιαρη-Κουτσόπουλου, να τσιμπά την μπάλα και να πλασάρει τον τερματοφύλακα των Καρδιτσιωτών, δίνοντας νωρίς προβάδισμα στους κυανόλευκους.

Οι γηπεδούχοι ήθελαν να αντιδράσουν, ένα σουτ του Μαρούδα όμως στο 26’ δεν βρήκε στόχο και δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη. Ο Ρήγας Φεραίος αντίθετα, μετά το γκολ που πέτυχε δεν οπισθοχώρησε, έχοντας νέα ευκαιρία στο 29’. Ο Τσελεπής έβγαλε κάθετα για τον Τσιώλη, ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε με το αριστερό, και υπό την πίεση του Κούρκουλα, δεν ήταν τόσο δυνατό, με τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία.

Συρτό σουτ του Βουκομάνοβιτς από το ημικύκλιο της περιοχής στο 31’ δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη που μπλόκαρε σταθερά με την ομάδα των Σελλάνων να ψάχνει τρόπους να μπει στα καρέ του Ρήγα, με τον Τζάνη στο 38’ να σεντράρει, τον Μαρούδα να μη μπορεί να πιάσει την μπάλα όπως θα ήθελε, η οποία πάντως… πέρασε κάτω από τα πόδια του Παπαγιάννη, που έτρεξε να τη μαζέψει πριν καταλήξει στα δίχτυα του.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους που κέρδισαν στο 44’ φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή. Ο Βουκομάνοβιτς ανέλαβε να το εκτελέσει, με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος, ενώ νέο σουτ του Σέρβου πέρασε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Βελεστινιώτες μπροστά στο σκορ.

Καταστροφική η συνέχεια

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 46’, ο Μαρούδας ισοφάρισε για την ομάδα του, για το 1-1. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Υφαντής σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει με υπερένταση, το ριμπάουντ ωστόσο πήρε ο Μαρούδα και με δεξί πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Καλύτεροι ήταν οι Καρδιτσιώτες όσο τα λεπτά κυλούσαν, εντείνοντας την πίεση στα καρέ του Παπαγιάννη. Στο 65’ ο Γκάγκας πάσαρε λάθος πάνω στον Κοντό, με τον Παπαδημητρόπουλο να κάνει την προβολή στο δεύτερο δοκάρι και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ, ενώ σουτ με το αριστερό του Υφαντή, δύο λεπτά αργότερα πέρασε μόλις εκτός περιοχής.

Ο Ρήγας, μετά την επίτευξη του γκολ από τους γηπεδούχους δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, έχοντας πάντως ένα σουτ με τον Τσιώλη στο 74’, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Αδύναμο σουτ του Παπαδημητρόπουλου από τ’ αριστερά μπλόκαρε ο Παπαγιάννης, ενώ νέο σουτ του Χάδιαρη στο 82’ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ρήγα που μάζεψε την μπάλα.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο Ρήγας στο 86’, για να «κλέψει» τη νίκη, όταν ο Παπαγεωργίου έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έκανε μια κούρσα, αφήνοντας την μπάλα στον Τζοβάρα που πλάσαρε με το αριστερό, όμως ο Κουτσόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Δυστυχώς, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και ένα λεπτό αργότερα, σε σέντρα του Μετούσι από δεξιά, ο Υφαντής έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, σημειώνοντας το 2-1 για την ομάδα των Σελλάνων.

Στο 92’ ο Παπαγεωργίου, που είχε περάσει αλλαγή για το Ρήγα στο 59’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εξύβριση, αφήνοντας την ομάδα του για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με 10 παίκτες.

Η τελευταία φάση του αγώνα ανήκει στους γηπεδούχους, με το σουτ του Βουκομάνοβιτς να απομακρύνει δύσκολα ο Παπαγιάννης σε κόρνερ και την ομάδα από τα Σέλλανα να πανηγυρίζει μια νίκη για την παραμονή.

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ – ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 2-1

Δημοτικό γήπεδο Προαστίου

Σκόρερ: 46’ Μαρούδας, 87’ Υφαντής -17’ Τσελεπής

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Βοηθοί: Κουρλός, Μπύρος (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Κίτρινες: Τζάνης, Χαδιάρης – Τσιώλης, Παπακώστας

Κόκκινη: 92’ Παπαγεωργίου

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Μάττας (46’ Παπαδημητρόπουλος, 93’ Παπαδημητρίου), Τζάνης, Αρχοντής, Κουρκουλάς, Μαρούδας(84’ Δανιήλ), Μετούσι, Χάδιαρης, Βουκομάνοβιτς, Κοντός, Υφαντής (94’ Γιαγιάκος).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Σπαθής, Αλεξίου): Παπαγιάννης, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Λάμπρου, Ράπτης (84’ Σούγκαρης), Χατζησταμάτης, Παπακώστας (59’ Παπαγεωργίου), Χατζηαθανασίου (89’ Τζέκα), Τσελεπής (68’ Νασιακόπουλος), Τζοβάρας, Τσιώλης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου