ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκίνησε και θα συνεχιστεί την Τρίτη η εισαγγελική αγόρευση για τη δίκη του «Κοριόπολις»

ξεκίνησε-και-θα-συνεχιστεί-την-τρίτη-η-213988

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο νομικο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι 84 κατηγορούμενοι.

Στη συνέχεια ανέλυσε διεξοδικά τις καταθέσεις που δοθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας επισημαίνοντας οτι σε αυτήν την υπόθεση υπάρχει μία δυσχέρια καθώς κάποιοι είτε άλλαζαν τις καταθέσεις τους είτε δεν θυμώντουσαν.

Η εισαγγελέας επισήμανε οτι οι μάρτυρες δεν κατέθεσαν κάτι το ιδιαίτερο.Η αγόρευση της εισαγγελέως θα συνεχιστεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Στην υπόθεση του «κοριόπολις» ως βασικοί κατηγορούμενοι θεωρούνται οι πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης, τους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει διευθυντικές θέσεις σε εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο παραπεμπτικό βούλευμα η υπόθεση αφορά 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος που χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011, καθώς ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν, κατά την δικογραφία, όφελος πλέον των 200 χιλιάδων από το παράνομο στοίχημα .

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ’επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου