ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εσπασε το ρόδι ο Ρήγας Φεραίος, σημειώνοντας την πρώτη εντός έδρας νίκη

εσπασε-το-ρόδι-ο-ρήγας-φεραίος-σημειών-219090

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Ρήγας Φεραίος, που επικράτησε στο Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου, του Οπούντιου Μαρτίνου, με 2-1 για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι κυανόλευκοι που ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού προηγήθηκαν με 2-0, με γκολ των Χατζησταμάτη και Τσιώλη στο 51’ και το 66’, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρέντι στο 78’, σκορ που έμεινε έως και τη λήξη του παιχνιδιού, με τους Βελεστινιώτες να παίρνουν μιας μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας νίκη.

Το α’ μέρος

Καλύτερα μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο ο Ρήγας, που προσπάθησε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό ήδη από την αρχή του παιχνιδιού. Η πρώτη σπουδαία… τριπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 13’. Ο Τσιώλης με την μπάλα στον αέρα έβαλε το σώμα σωστά και κέρδισε το πλεονέκτημα από αμυντικό, σούταρε από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Τζοβάρα πιο αριστερά, που σε κενή σχεδόν εστία πλάσαρε στον αέρα με το αριστερό αλλά είδε τον Μπασινά να εκτινάσσεται σώζοντας την ομάδα του.

Εν συνεχεία ο Τζοβάρας έστρωσε από αριστερά στον επερχόμενο Αλεξίου ο οποίος πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι με τον γκολκίπερ του Οπούντιου να πέφτει προς τα αριστερά και να αποκρούει και πάλι, ενώ λίγο μετά ο Αλεξίου πλάσαρε ξανά μέσα από την περιοχή με τον Μπασινά να διατηρεί για τρίτη φορά ανέπαφη την εστία του.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 22’, όταν σε γύρισμα του Τσόφλιου από δεξιά, ο Νούλας έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε, με τον Παπαγιάννη όμως σε ετοιμότητα να μπλοκάρει. Δύο λεπτά αργότερα ο Τομόρι έκανε ένα σουτ, με τον Παπαγιάννη να μπλοκάρει εκ νέου.

Ο Ρήγας είχε νέα καλή ευκαιρία στο 30’ με τον Ράπτη να βρίσκει με κάθετη πάσα τον Χατζησταμάτη, που μπήκε στην περιοχή από αριστερά, με το σουτ που επιχείρησε με το αριστερό να φεύγει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπασινά.

Νέο σουτ του Τσιώλη από αριστερά μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Οπούντιου στο 32’, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, με πρωταγωνιστή και πάλι τον Τσιώλη έγινε ένα δεξί σουτ έξω από την περιοχή, που πέρασε όμως ψηλά άουτ.

Ο Οπούντιος έγινε επικίνδυνος στο 44’ με τον Τομόρι να σουτάρει και τον Παπαγιάννη να διώχνει σωτήρια. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στον Ρήγα, με ένα πλασέ του Χατζησταμάτη στο όριο της περιοχής να περνάς πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπασινά κι έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, χωρίς τέρματα.

Το β’ μέρος

Το πολυπόθητο γκολ για το Ρήγα ήρθε λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου με τον Χατζησταμάτη στο 51’ να κάνει μια κούρσα από τα δεξιά, να σουτάρει με το δεξί για το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Μάλιστα οι κυανόλευκοι ευτύχησαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με σκόρερ αυτή την φορά τον Τσιώλη. Ο Ράπτης έδωσε από αριστερά για το Τσελεπή που απέφυγε υπέροχα τον αντίπαλο στη γραμμή και μπήκε στην περιοχή, δίνοντας με προβολή έτοιμο γκολ στον Τσιώλη που από κοντά έβαλε ωραία το δεξί πλασέ για το 2-0.

Στο 69’ και ενώ οι γηπεδούχοι είχαν πάρει διαφορά ασφαλείας δύο τερμάτων, ο Οπούντιος προσπάθησε να αντιδράσει, με τον Τσόφλιο να κάνει πλασέ, την μπάλα να κοντράρει στην πλάτη του Χατζηθανασίου και να φτάνει στον ίδιο παίκτη που πλάσαρε ξανά, στη ρίζα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη και εν συνεχεία άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βρουν χώρους μέσα στο γήπεδο με τον Τομόρι στο 73’ να αποφεύγει τον Γκάγκα και να πλασάρει τον Παπαγιάννη, με τον Αλεξίου να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Στο 78’ πάντως, ο Οπούντιος μπήκε ξανά στο παιχνίδι, μειώνοντας το σκορ σε 2-1, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Πρέντι, στο οποίο υπέπεσε ο Σούγκαρης, ανατρέποντας μέσα στην περιοχή τον Τσόφλιο.

Μάλιστα, η ομάδα του Μαρτίνου θα μπορούσε να ισοφαρίσει όταν στο 88’ , ο Τσόφλιος έκανε μια σέντρα-σουτ σε φάουλ από τα δεξιά, με την μπάλα να περνά πάνω από τον Παπαγιάννη και να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι, πριν καταλήξει άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο παιχνίδι, που ολοκληρώθηκε με την σπουδαία νίκη των Βελεστινιωτών.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ- ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ 2-1

Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου

Σκόρερ: 51’ , 66’ Τσιώλης -78’ Πρέντι (πεν.)

Διαιτητής: Στυλιανός Λεωνίδας (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί: Τζάνης, Σταφυλάς (ΕΠΣ Τρικάλων)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Σπαθής-Αλεξίου) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου (75΄ Σούγκαρης), Γκάγκας, Ράπτης, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Παπακώστας (46’ Τσελεπής), Χατζησταμάτης, Τζοβάρας (82’ Τζέκα), Τσιώλης, Νασιακόπουλος (67’ Παπαγεωργίου)

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ: (Ζαχαρόπουλος) Μπασινάς, Αγγελόπουλος (15’ Τομόρι), Αδαμίδης, Κοκαβέσης, Σιδέρης, Μπράχο (76’ Παπανικολάου), Χρυσαφόπουλος, Νούλας (70΄Ξεζονώτος), Ντούνης, Τσόφλιος, Πρέντι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου