ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη νίκη στο… σπίτι του

πρώτη-νίκη-στο-σπίτι-του-221187

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ρήγας Φεραίος προέρχεται από δύο 0-0 «κολλητά», τόσο στο Νεοχώρι με τον Διγενή όσο και με τον Αστέρα Ιτέας στο Δημοτικό Στάδιο Βελεστίνου, παιχνίδι στο οποίο -παρά τις απουσίες που αριθμούσε- πραγματοποίησε θετική εμφάνιση. Οι κυανόλευκοι δημιούργησαν αλλά και απώλεσαν κλασικές ευκαιρίες, ενώ διαμαρτυρήθηκαν σε δύο περιπτώσεις για μη υπόδειξη πέναλτι.

Πλέον αύριο Κυριακή, στο δεύτερο σερί εντός έδρας παιχνίδι που διεξάγεται για την 10η αγωνιστική στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, οφείλουν να ψάξουν επιτακτικά την επικράτηση και να «σπάσουν το ρόδι» στο Βελεστίνο ύστερα από δύο ήττες (2-3 από Βόλος ΝΠΣ και 1-2 από Βελούχι) και μία ισοπαλία, προκειμένου να πάρουν βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ώθηση.

Με συμπληρωμένο το 1/3 των αγώνων που θα δώσει, ο Ρήγας βρίσκεται στην όγδοη θέση της κατάταξης, μαζί με τη Θήβα, δύο πόντους κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, και η αναμέτρηση με τον Οπούντιο λογίζεται ως μία ευκαιρία να επιτευχθεί η επιστροφή στα «τρίποντα» έπειτα από τις 15 Οκτωβρίου και το 2-1 επί του Αμβρυσσέα στα Άσπρα Σπίτια, όπου είχανε καταγράψει το δεύτερο «διπλό» μετά τη Νίκη Βόλου (0-1), στην τρίτη στροφή του πρωταθλήματος.

Στην άλλη πλευρά, η ομάδα της Φθιώτιδας προέρχεται από ισοπαλία, 1-1, με τον Αμβρυσσέα Διστόμου στο Μαρτίνο. Σε οχτώ αγώνες, όσους και οι Κυανόλευκοι, έχει μαζέψει δύο βαθμούς λιγότερους (7), και θα τεθεί ξανά αντιμέτωπη μαζί τους στο πλαίσιο της Γ’ Εθνικής ύστερα από διάλειμμα ενός έτους. Πάντως, οι δύο προηγούμενες επισκέψεις της, στο Βελεστίνο και στο Αρμένιο απέναντι στον Ρήγα, συνοδεύτηκαν με θετικά για την ίδια αποτελέσματα (0-1 και 0-0).

Εμπόδια ένεκα των απόντων θα αντιμετωπίσει και πάλι το σύνολο των Σπαθή – Αλεξίου – Γάτου. Ο πρώτος ξεκίνησε σιγά-σιγά τρέξιμο, αλλά θα μείνει για τρίτο διαδοχικό αγώνα εκτός λόγω της θλάσης που τον ταλαιπωρεί, ελπίζοντας να παρουσιαστεί έτοιμος για τη δοκιμασία που ακολουθεί με τον ΑΟ Σελλάνων στο Προάστιο Καρδίτσας.

Πριν από αυτό τον αγώνα, θα λάβει χώρα την Τετάρτη (29/11) και η αναμέτρηση με τον Μαγνησιακό στον Βόλο για τους «16» του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Παράλληλα, οι Μπόρας και Γεωργατζής θα δηλώσουν ξανά «απών» λόγω στράτευσης. Στην αντίπερα όχθη, ο Αλεξίου εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής και επιστρέφει, τη στιγμή που ο Λάμπρου παραμένει εκτός μάχης λόγω διαστρέμματος που είχε υποστεί.

Στα ενδιαφέροντα στατιστικά – σημαδιακά στοιχεία της αναμέτρησης, ο ορισμός του διαιτητή Στυλιανού Λεωνίδα από την ΕΠΣ Τρικάλων. Ο συγκεκριμένος ρέφερι διηύθυνε τον περσινό αγώνα (1-0) με τον Εθνικό Φιλιππιάδας στο Δημοτικό Στάδιο στις 12 Φεβρουαρίου του 2017. Δηλαδή τη μοναδική νίκη του Ρήγα στο πρωτάθλημα για το έτος που διανύουμε!

Η προϊστορία

Μόνο μια φορά έχει κερδίσει ως γηπεδούχος ο Ρήγας Φεραίος τον Οπούντιο, αν και η τελευταία μεταξύ τους συνάντηση ήταν με νίκη της ομάδας του Βελεστίνου στο Μαρτίνο.

Η μοναδική νίκη επί του Οπούντιου στο Βελεστίνο ήταν στη Δ’ Εθνική τον Οκτώβριο του 2008, όταν ο Ρήγας κέρδισε 1-0 με γκολ του Μπάτη, και την ίδια περίοδο (08-09) έχασε 1-0 στο Μαρτίνο, ενώ την προηγούμενη (2007-08) υπήρχε 1-1 στο Βελεστίνο, και στο Μαρτίν,ο παρότι ο Ρήγας προηγούνταν στο ημίχρονο 0-1 με γκολ του Ανδρέα Λέτσιου, στο τέλος έχασε 2-1.

Στη Γ’ Εθνική (2014-15) ο Ρήγας έχασε στο Βελεστίνο 0-1 (87΄Τσέλλος) ενώ και στο Μαρτίνο, αν και προηγήθηκε με γκολ του Γεωργού Χατζή, έχασε 2-1, και πρόπερσι (15-16) υπήρξε 0-0 στο Βελεστίνο και η νίκη του Ρήγα επί του Οπούντιου εκτός έδρας με 0-2, με γκολ του Ηλία Γκίκα και του Δημήτρη Σέττου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου