ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στην τελική ευθεία ενόψει Αμβρυσσέα

στην-τελική-ευθεία-ενόψει-αμβρυσσέα-221200

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μια δύσκολη εβδομάδα -αν λάβει κανείς υπόψη όσα συνέβησαν μετά το παιχνίδι με την πρωτοπόρο ομάδα στο Πανθεσσαλικό την περασμένη Κυριακή- ολοκληρώνεται για τον Ολυμπιακό Βόλου, που αύριο θα αγωνιστεί στο Δημοτικό Στάδιο Διστόμου κόντρα στον Αμβρυσσέα, με μοναδικό στόχο την πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 2-0 από τον ΝΠΣ Βόλος, μένοντας 11 βαθμούς πίσω στην κούρσα του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου, και στο αυριανό παιχνίδι θέλουν να κάνουν μια επανεκκίνηση, προκειμένου να ανέβει η ψυχολογία και να αντιμετωπίσουν με καλύτερους όρους τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι ερυθρόλευκοι δεν θα ταξιδέψουν αλώβητοι στο Δίστομο, καθώς πέραν του σοβαρού τραυματισμού του Ανδρέα Κόκα, που θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 6 μήνες, θα στερηθούν των υπηρεσιών των Φώτη Καραγκιολίδη και Γιώργου Θέου.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα πριν από το παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλος, απολογήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης γραπτώς στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, με την απόφαση της διοίκησης να αναμένεται σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά ακόμη και την παραμονή τους στην ομάδα. Ειναι χαρακτηριστικό πάντως πως στη χθεσινή προπόνηση κανείς εκ των δύο δεν έδωσε το παρών, και πλέον αναμένεται η απόφαση της Δ.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Θέος αντικαταστάθηκε μετά από δική του βούληση στο ημίχρονο του παιχνιδιού της Κυριακής, φεύγοντας κατόπιν από τον Πανθεσσαλικό, ενώ ο 30χρονος Καραγκιολίδης δεν παρουσιάστηκε καν στο ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η ομάδα πριν από την αναμέτρηση. Οι δύο παίκτες εξάλλου, όλη την εβδομάδα ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και δεν προπονήθηκαν καθόλου με την υπόλοιπη ομάδα. Έτσι αυτόματα, δεν θα συμπεριληφθούν στην αποστολή του Κώστα Μπράτσου για το ταξίδι στο Δίστομο.

Οι ερυθρόλευκοι χθες το μεσημέρι προπονήθηκαν στο βοηθητικό γήπεδο του ΕΑΚ, που έχει πλαστικό χλοοτάπητα, ώστε να συνηθίσουν σε αυτές τις συνθήκες, δεδομένου ότι ο αυριανός αντίπαλός τους, ο Αμβρυσσέας, επέλεξε να αγωνιστεί στο Δημοτικό Γήπεδο Διστόμου, που έχει πλαστικό τερέν. Οι Βοιωτοί χρησιμοποιούσαν έως τώρα το Δημοτικό Στάδιο Ασπρων Σπιτιών, με τον Ολυμπιακό να καλείται πλέον να προσαρμοστεί για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα σε τέτοιου είδους τερέν, μετά την πρεμιέρα στο Βελούχι.

Στήριξη σε Μποτσιβάλη

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, ευχαριστώντας τους φιλάθλους της ομάδας για τη συγκινητική συμπαράσταση και το χειροκρότημα προς τους ποδοσφαιριστές μετά το τέλος του αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλος. Παράλληλα εκφράζει τη στήριξή του στον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής ποδοσφαίρου, Παναγιώτη Μποτσιβάλη, για τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε αυτός αλλά και μέλη της οικογένειάς του. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι και οπαδοί της ομάδας μας, από τον αγώνα της Κυριακής 19/11 κρατάμε τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών μας, τη μαζική προσέλευση και τη ζεστή συμπαράστασή σας και κοιτάμε μπροστά, αφήνοντας πίσω το αρνητικό αποτέλεσμα και τα όσα θλιβερά συνέβησαν εκτός αγωνιστικού χώρου, τα οποία και καταδικάζουμε απερίφραστα.

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός 1937 είναι ένα ιστορικό σωματείο, με παρελθόν, 80χρονης παρουσίας και προσφοράς στην κοινωνία του Βόλου, παρόν και με μέλλον που διασφαλίζουν οι εκατοντάδες αθλητές του και οι χιλιάδες φίλαθλοί του.

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου με τη πολύτιμη συμπαράσταση και αρωγή των μελών του υπηρετεί τα ιδεώδη του αθλητισμού και διατηρεί πληθώρα τμημάτων και ακαδημιών. Ένα από αυτά τα τμήματά μας, που το αντιμετωπίζουμε σαν ισότιμο μέλος της αθλητικής μας οικογένειας, είναι η ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αυτή τη χρονιά την ευθύνη λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομάδας έχει αναλάβει ο επιχειρηματίας κ. Μποτσιβάλης Παναγιώτης, ο οποίος δέχθηκε αναίτια, βάναυση λεκτική επίθεση για τον ίδιο και για μέλη της οικογένειάς του.

Στεκόμαστε δίπλα του, καταδικάζοντας αυτές τις επιθέσεις, που δεν συνάδουν με τον αθλητικό πολιτισμό της ιστορικής μας πόλης. Σας ευχαριστούμε για το θερμό σας χειροκρότημα στη λήξη της συνάντησης, ζητάμε την ένταση της υποστήριξης σας και σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την καταξίωση του συλλόγου μας».

Σύσκεψη ενόψει Κυπέλλου

Σύσκεψη σχετικά με τα μέτρα και τα εισιτήρια που θα εκδοθούν πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μεταξύ της Αστυνομίας, εκπροσώπων της ΕΠΣΘ, του ΝΠΣ Βόλος και του Ολυμπιακού Βόλου, ενόψει της αναμέτρησης του Κυπέλλου ΕΠΣΘ ανάμεσα στον ΝΠΣ Βόλος και στον Ολυμπιακό, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Αποφασίστηκε να μην εκδοθούν εισιτήρια για τους φιλάθλους και το παιχνίδι μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι είναι μέλη του ΝΠΣ Βόλος. Μάλιστα, δε θα εκδοθούν ούτε προσκλήσεις από την ΕΠΣΘ, ενώ από τον Ολυμπιακό Βόλου την αναμέτρηση θα παρακολουθήσουν συγκεκριμένα μέλη της Διοικούσας επιτροπής και του Ερασιτέχνη, τα οποία θα καθίσουν στο νότιο πέταλο του σταδίου της Νεάπολης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου