ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Λισαβόνα για αποτέλεσμα

στη-λισαβόνα-για-αποτέλεσμα-224756

Περισσότερο επιθετικό περιμένει τον Ολυμπιακό απόψε το βράδυ (9.45μ.μ.) (TV: ΕΡΤ1-COSMOTE SPORT 2) ο Τάκης Λεμονής στον «τελικό» με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, όπως τουλάχιστον παραδέχθηκε ο ίδιος λίγο πριν την 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» δεν έχει ξεχάσει την εμφάνιση της ομάδας στο πρώτο ματς με τους Ίβηρες, και επιθυμία του είναι να δει κάτι το εντελώς διαφορετικό. Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι «ελπίζω πως το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από όλες τις απόψεις σε σχέση με το πρώτο. Νομίζω ότι θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε μαζί στη διοργάνωση αρχής γενομένης με εκείνο απέναντι στη Γιουβέντους. Κάπως έτσι θα είναι το σκεπτικό μας και ελπίζω και πρέπει αυτή τη φορά να επιτεθούμε περισσότερο».

Αναφερόμενος στη Σπόρτινγκ είπε: «Εχει δυνατά σημεία, έχει και αδύνατα, όπως όλες οι ομάδες. Είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα, κάτι το οποίο έδειξε και κόντρα στη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι, αν όχι στο ίδιο επίπεδο με αυτές τις ομάδες, λίγο πιο κάτω σίγουρα».

Για το τι χρειάζεται προκειμένου να πάρει ο Ολυμπιακός το αποτέλεσμα που θέλει τόνισε: «Το θέμα υπομονής το συζητάμε στο Καραϊσκάκη που θέλουμε να διασπάσουμε εμείς τις άμυνες που είναι κλειστές. Είναι διαφορετικό ματς. Εμείς θέλουμε μόνο τη νίκη, αλλά από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει να αγχωθούμε. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, αλλά θεωρώ ότι αν έχουμε το ίδιο σκεπτικό θα πάμε καλά. Θα μπούμε και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις και θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Αν μπούμε με αυτή την λογική θα είμαστε καλά».

Εκτός και πάλι ο Εμενίκε

Απών και από το καθοριστικό ματς με τη Σπόρτινγκ στην Λισαβόνα θα είναι ο Εμενίκε, ωστόσο επιστρέφει ο Μπεν σε… ευρωπαϊκή αποστολή του Ολυμπιακού. Κανονικά συμπεριλήφθηκε και ο Οφόε, ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον κράτησαν εκτός του αγώνα με τον Λεβαδειακό. Ο Τάκης Λεμονής δεν μπορεί να υπολογίζει τους Σισέ και Ανσαριφάρντ, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη λίστα που είχε δηλωθεί από τον Χάσι στην UEFA, ενώ «κόπηκε» ο Ζντίελαρ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού συμπεριέλαβε 22 ποδοσφαιριστές στη μάχη του «Ζοζέ Αλβαλάδε» συγκεκριμένα οι παίκτες της αποστολής είναι οι: Προτό, Καπίνο, Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Μπεν, Μποτία, Καρσελά, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Ζιλέ, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης, Βούκοβιτς.

Φορτούνης στην κορυφή

Δοκιμή μπορεί να μην έχει γίνει, ωστόσο ο Τάκης Λεμονής φαίνεται πως έχει αποφασίσει στον αποψινό αγώνα απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας να μην παρεκκλίνει από το πετυχημένο πλάνο χωρίς κλασικό φορ όπως απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού θεωρεί πως αν η ομάδα του ξεπεράσει την αρχική πίεση που περιμένει από τους γηπεδούχους, μπορεί να ελέγξει το ρυθμό και παίζοντας λιγότερο επιφυλακτικά απέναντι στους δύο ισχυρούς του ομίλου να διεκδικήσει τη νίκη που θα τον καταστήσει φαβορί για την τρίτη θέση. Όλα δείχνουν πως τη θέση του «ψευτοφόρ» θα αναλάβει ο Κώστας Φορτούνης και οι υπόλοιποι δέκα το πιθανότερο είναι να παραμείνουν ίδιοι με το 0-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο Φάληρο.

Αυτό σημαίνει πως ο Προτό θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι Ελαμπντελαουί και Κούτρης στα άκρα της άμυνας, οι Μποτία και Ένγκελς στόπερ, η τριάδα Ρομαό, Ταχτσίδης και Οφόε στο κέντρο, με τους Καρσελά και Φιγκέιρας στα άκρα. Πάντως δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε στο βασικό σχήμα τους Πάρντο και Σεμπά, που συν τοις άλλοις έχουν εμπειρία από το πορτογαλικό πρωτάθλημα και ξέρουν καλά τη Σπόρτινγκ και το Ζοζέ Αλβαλάδε».

Γερμανική σφυρίχτρα

Η UEFA όρισε τον Γερμανό διαιτητή Φέλιξ Ζβάιερ για να διευθύνει τον αγώνα μεταξύ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions League. Ο Ζβάγιερ θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Θόρστεν Σίφνερ και Μάρκο Αχμίλερ. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο επίσης Γερμανός Χόλγκερ Χένσελ.

Βαθμολογία

(4ος Ομιλος)

1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 10

2. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 7

3. ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 4

4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου