ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Συσπείρωση και ανασύνταξη δυνάμεων

συσπείρωση-και-ανασύνταξη-δυνάμεων-224780

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τα όσα συνέβησαν στο παιχνίδι της προηγούμενης Κυριακής ξεχνούν πια στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς οι ερυθρόλευκοι ήδη προετοιμάζονται για την επερχόμενη αναμέτρηση της Κυριακής 26 Νοεμβρίου με τον Αμβρυσσέα στο Δίστομο.

Οι Βολιώτες, στο παιχνίδι με την πρωτοπόρο ομάδα δεν ανταποκρίθηκαν καλά στο αγωνιστικό κομμάτι, αν και είχαν κάποια καλά διαστήματα, μην καταφέρνοντας ωστόσο να βρουν τις τελικές μπαλιές που θα απειλούσαν τον αντίπαλο. Εξάλλου βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ το παιχνίδι ήδη από τα πρώτα λεπτά, κάτι το οποίο -και εν μέσω του κλίματος που επικράτησε στο Πανθεσσαλικό- έκανε το έργο των ερυθρόλευκων δυσκολότερο.

Πολύ θετική για τον Ολυμπιακό, παρά την ήττα ήταν η τρομερή στήριξη της ομάδας από τη φανταστική κερκίδα των περίπου 3.500 φιλάθλων, που δε σταμάτησε να επευφημεί την ομάδα, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της. Μάλιστα, το ζεστό χειροκρότημα από την εξέδρα προς τους απογοητευμένους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, μετά και το αρνητικό αποτέλεσμα που απομάκρυνε την ομάδα 11 βαθμούς από την κορυφή συνιστά κίνηση συσπείρωσης για τους Βολιώτες, που ήδη από την αρχή της χρονιάς αντιμετώπισαν προβλήματα σταθερότητας, τα οποία συνάδουν και με τη σημερινή βαθμολογική τους θέση.

Σε πείσμα όλων των προβλημάτων, ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο είναι αποφασισμένοι να κάνουν μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το εκτός έδρας παιχνίδι που έρχεται. Η ιστορική ομάδα του Αμβρυσσέα από το Δίστομο θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό, σ’ ένα αποκαλούμενο -βαθμολογικά και μόνο- ντέρμπι καθώς οι γηπεδούχοι έχουν έναν πόντο παραπάνω από τον πέμπτο Ολυμπιακό, όντας στους 14. Στόχος των ερυθρόλευκων είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, που θα δώσει τόσο ψυχολογική όσο και βαθμολογική τόνωση στους Βολιώτες, μετά από τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, εντός και εκτός έδρας.

Χάνει τη χρονιά ο Α. Κόκας

Μέσα στην ατυχία της κακής έως τώρα χρονιάς που διανύουν οι ερυθρόλευκοι, μια σημαντική παράμετρος ήταν και ο σοβαρός τραυματισμός του Ανδρέα Κόκα στα τελευταία λεπτά της επεισοδιακής αναμέτρησης με τους προπορευόμενους της βαθμολογίας.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής, από τους καλύτερους σε απόδοση και πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να κάνει επέμβαση για την αποκατάστασή του, και η επάνοδός του στην ενεργό δράση υπολογίζεται περίπου έπειτα από διάστημα έξι μηνών.

Ο Κόκας θα χάσει τη φετινή χρονιά, με τον Ολυμπιακό αναγκασμένο να αναζητήσει άλλες λύσεις για την κάλυψη του αριστερού άκρου της άμυνας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση του ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου αναφέρει: «Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του αποθανόντα ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και επί πολλά χρόνια Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει».

Δήμος Βόλου: «Ποια η σχέση Τόλια – Μποτσιβάλη;»

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε νέα ανακοίνωση μετά τον κυριακάτικο αγώνα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και τον Βόλος ΝΠΣ, στην οποία αναφέρεται:«Μια σειρά παράδοξων, τουλάχιστον συμπεριφορών, στον τρόπο λειτουργίας της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, προδήλως με την υπόδειξη του επικεφαλής της, Γιάννη Τόλια και του υποδιευθυντή του, Βασ. Μαρκογιαννάκη, μας ενέβαλαν σε σκέψεις, αφού είναι τουλάχιστον πρωτοτυπία να προστατεύονται στη διάρκεια έκνομων πράξεων οι θύτες και όχι τα θύματα. Και αναφερόμαστε στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό, όπου μέλη της Δημοτικής μας Αρχής, αλλά και απλοί πολίτες, με βάναυσο τρόπο και σκαιά συμπεριφορά, εκδιώχθηκαν από το γήπεδο, γιατί… ερέθιζαν μια χούφτα αλητών που κινήθηκαν εναντίον τους.

Και ενδεχομένως το θέμα να έκλεινε εδώ, αν το ίδιο βράδυ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής δεν ακούγαμε, με έκπληξη και αγανάκτηση, από δημοσιογράφο – αθλητικό συντάκτη της Λάρισας, που ήρθε να παρακολουθήσει τον αγώνα, με εμπειρία δεκάδων ετών στον χώρο, να διεκτραγωδεί το πάθημά του, δηλαδή να δέχεται επιθέσεις από τραμπούκους – οπαδούς της γηπεδούχου ομάδας και αντί η αστυνομία να τον προστατεύσει τον εξεδίωξε από το γήπεδο! Τα λόγια του «τόσα χρόνια, σε τόσα γήπεδα, αυτό πρώτη φορά το έζησα στον Βόλο με αυτή την αστυνομία» είναι αρκετά για να συνειδητοποιήσει κανείς την παραδοξότητα των ενεργειών.

Και επειδή σύμπτωση επαναλαμβανομένη παύει να είναι σύμπτωση, ερευνήσαμε για το ποιες εκδοχές θα μπορούσαν να οδηγήσουν ένα ανώτερο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας να θέτει τους άντρες του στις υπηρεσίες των αναγκών ενός οιουδήποτε ποδοσφαιρικού παράγοντα, εν προκειμένω του Π. Μποτσιβάλη και υιού και να τους διατάσσει να συμπεριφέρονται σαν ιδιωτική SECURITY που προστατεύει όσους ενοχλούν τα συμφέροντα και τους στόχους του εργοδότη!

Καλούμε, λοιπόν, τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, κ. Γιάννη Τόλια, που ήδη τον έχουμε καλέσει, αν έχει την ευθιξία να υποβάλει την παραίτησή του, να μας απαντήσει ποια σχέση έχει αυτός ή στενό συγγενικό του πρόσωπο με τον επιχειρηματία – ξενοδόχο, Π. Μποτσιβάλη και αν η προστασία αυτής της σχέσης (αν υπάρχει) τον οδηγούν στην ανάγκη να λειτουργεί με αυτό τον απαράδεκτο, για την κοινή λογική, τρόπο. Εάν δεν το πράξει θα θεωρήσουμε τη σιωπή του ως παραδοχή και επιβεβαίωση των εκτιμήσεών μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου