ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλωσε τη Θήβα ο ΓΣ Αλμυρού και ανέβηκε στη 2η θέση

αλωσε-τη-θήβα-ο-γσ-αλμυρού-και-ανέβηκε-σ-227579

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Με σπουδαίο διπλό απέδρασε από τη Θήβα ο ΓΣ Αλμυρού, ξεκινώντας νικηφόρα ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα. Αυτή ήταν η πέμπτη συνολικά νίκη για τον ΓΣ Αλμυρού, η δεύτερη με τον Κώστα Σταματίου στο πάγκο, με τους Αλμυριώτες που πλέον βρίσκονται στην δεύτερη θέση στο -8 από τον Βόλο Ν.Π.Σ να φιλοξενούνται την ερχόμενη Κυριακή από την Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε γενικές γραμμές με τις δύο ομάδες να έχουν κλασικές ευκαιρίες, με τους φιλοξενούμενους, ωστόσο, να είναι πιο αποτελεσματικοί και να πετυχαίνουν το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 69’ με τον Κοντοβά.

Το α’ μέρος

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες για να πετύχουν το τέρμα που θα τους έδινε το προβάδισμα. Μόλις στο 6’ ο Νάκας πρόλαβε στην έξοδο τον τερματοφύλακα, πλάσαρε από πάνω του με τον Κοτόρο, όμως την τελευταία στιγμή να διώχνει την μπάλα πάνω στην γραμμή προ του Φλίγκου που καραδοκούσε.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΑΟ Θήβα απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κάρλος να σουτάρει έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά άουτ και στο 16’ ο Κόκκας γλίστρησε, με τον Αργυρίου να του κλέβει την μπάλα και να πασάρει στο ύψος της περιοχής στον Σίλβα, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σταυράκη.

Με τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών καταγράφηκε η δεύτερη ευκαιρία για τον ΓΣ Αλμυρού, με τον Νάκα να σουτάρει από την αριστερή γωνία της περιοχής και την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μόνου, με την ίδια κατάληξη να έχει και το σουτ του Κυπτίου τέσσερα λεπτά αργότερα.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη η πρώτη καλή ευκαιρία ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Σίλβα στο 47’ να εκτελεί το φάουλ έξω από την περιοχή και τον Σταυράκη στην κλειστή του γωνία να απομακρύνει την μπάλα με τις γροθιές.

Ακολούθως και στο 67’ ο Σίλβα εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, με τον Ζυγογιάννη να πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ για να έρθει το γκολ των φιλοξενούμενων στο 69’.

Συγκεκριμένα, ο ΓΣ Αλμυρού κόντρα στην ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ, με τον Κυπτίου να σεντράρει την μπάλα να κοντράρει στον Ζυγογιάννη και να καταλήγει στον Κοντοβά ο οποίος σούταρε από τα πλάγια, με την μπάλα να παίρνει μια περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Μόνου για το 0-1 μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο ΑΟ Θήβα βρέθηκε κοντά στο να ισοφαρίσει άμεσα, με τον Κάρλος να σουτάρει έξω από την περιοχή στο 73’ και την μπάλα να χτυπά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σταυράκη, του οποίου η εστία σώθηκε και λίγο αργότερα, όταν στην τελευταία αξιόλογη φάση του παιχνιδιού ο Σίλβα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά λίγο έξω από την περιοχή, με τον πορτιέρε των κυανόλευκων να φωνάζει παρών, διώχνοντας την μπάλα εντυπωσιακά σε κόρνερ και να διατηρεί το 0-1 για την ομάδα του, που ήταν και τελικό.

ΘΗΒΑ-ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 0-1

Δημοτικό Στάδιο Θήβας

Σκόρερ: 69’ Κοντοβάς

Διαιτητής: Ιωαννίδης

Βοηθοί: Σγουράκης, Κορώνας (Πειραιά)

ΘΗΒΑ (Παχατουρίδης): Μόνος, Πλατέλας, Καραλής, Ζυγογιάννης, Βουρνάζος(46’ Χριστοδουλόπουλος), Κάρλος, Αργυρίου, Κοτόρος(46’ Μαυρόπουλος), Σίλβα, Σένκα, Τόπι (85’ Γεωργάκης).

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Σταματίου): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Κόκκας, Στουρνάρας, Θωμαΐδης, Αλεξανδρής, Κυπτίου, Νάκας(81΄Βούλγαρης), Κοντοβάς (78’ Κωτσιαρίδης), Φλίγκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου