ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Βαλέριος Λεωνίδης αποχαιρετά τον Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

o-βαλέριος-λεωνίδης-αποχαιρετά-τον-ναΐ-228761

Συντετριμμένος στην κηδεία του θρυλικού αρσιβαρίστα Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου ο έλληνας Ολυμπιονίκης της άρσης Βαρών Βαλέριος Λεωνίδης.

Η Τουρκία αποχαιρέτισε με τιμές ήρωα τον ανυπέρβλητο αρσιβαρίστα Ναϊμ Σουλεϊμάνογλου που έφυγε σε ηλικία 50 ετών.

Στην κηδεία του θρυλικού αρσιβαρίστα Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, του μεγαλύτερου αντίπαλου και καλύτερου φίλου του βρέθηκε ο έλληνας ολυμπιονίκης της άρσης Βαρών ο Βαλέριος Λεωνίδης από την θρυλική ομάδα του Ιακώβου.

«Η ψυχή μου έγινε συντρίμια. Ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής μου ζωής, μόλις πέθανε», ήταν τα πρώτα λόγια του ασημένιου Ολυμπιονίκη όταν πληροφορήθηκε το θάνατο του Σουλειμάνογλου.

Οι δύο βρέθηκαν αντιμέτωποι σε έναν αγώνα που έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως η «μεγαλύτερη μάχη της παγκόσμιας άρσης βαρών».

Αυτό έγινε το 1996, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα. Ο Σουλεϊμάνογλου κατάφερε να σηκώσει 187,5 κιλά και ο Έλληνας αρσιβαρίστας, που είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος, απέτυχε να σηκώσει τα 190 κιλά, ξέσπασε σε κλάματα και αυτός που τον παρηγόρησε ήταν ο Τούρκος αρσιβαρίστας.

Σε αυτόν τον αγώνα οι δύο αθλητές κατέρριψαν πέντε φορές παγκόσμια ρεκόρ.

Δείτε την ιστορική “μάχη” από τους Αγώνες της Ατλάντα

«Στην Ατλάντα ήταν ο πιο δυνατός αγώνας μας. Ηταν το πρόσωπο της παγκόσμιας άρσης βαρών. Τι να πω; Δεν κατάφερε να «σηκώσει» τις ανθρώπινες αδυναμίες. Μπήκε στη ζωή σαν μωρό και δε μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Ηταν σαν ένα παιδί που το πέταξαν στη θάλασσα χωρίς να ξέρει κολύμπι. Τόσα χρόνια προσπαθούσε να παλέψει τις ανθρώπινες αδυναμίες. Δεν τα κατάφερε», δήλωσε στην «Κ» ο Βαλέριος Λεωνίδης.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου