ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτα το… πρωτάθλημα

πρώτα-το-πρωτάθλημα-233854

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό αποτελεί πια παρελθόν, με κληρονομιά ένα ισόπαλο αποτέλεσμα που ουσιαστικά δεν «βόλεψε» καμία από τις δύο ομάδες στην προσπάθεια μείωσης της διαφοράς από την κορυφή του 4ου Ομίλου.

Κυρίως για τους ερυθρόλευκους, το τελικό 1-1 αφήνει γλυκόπικρα συναισθήματα, καθώς για ένα ακόμη παιχνίδι δεν κατάφεραν να πάρουν τους τρεις πολυπόθητους βαθμούς, μένοντας ακόμη πιο μακριά από τον προσεχή του αντίπαλο και πρωτοπόρο ΝΠΣ Βόλος.

Παρά την καλή εμφάνιση σε μεγάλο διάστημα του κυριακάτικου παιχνιδιού, τα σημάδια ανάκαμψης, την κατοχή της μπάλας, το όμορφο γκολ του Θέου και κάποιες ακόμη ευκαιρίες που λίγο έλειψε να του δώσουν και το τρίποντο, το κενό διάστημα του πρώτου 15λεπτου του αγώνα και το γκολ που δέχθηκε η ομάδα πριν καν συμπληρωθούν 5 λεπτά προβληματίζουν τεχνικό επιτελείο, διοίκηση και παίκτες.

Μετά και την ολοκλήρωση και της 8η αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στους -8 πόντους από την πρώτη θέση μετρώντας τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και ένα τέταρτο μη νικηφόρο αποτέλεσμα εκτός έδρας, που είναι και η μεγάλη φετινή πληγή της ομάδας του Κώστα Μπράτσου. Ωστόσο, άπαντες στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο γνωρίζουν πολύ καλά την ιστορία της ομάδας και κανείς δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει από τόσο νωρίς την προσπάθεια για τον βασικό στόχο, που δεν είναι άλλος από την κατάληψη της πρώτης θέσης και της διεκδίκησης της ανόδου.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή (19/11) στις 3μ.μ. στο Πανθεσσαλικό τον ΝΠΣ Βόλος για την 9η αγωνιστική, και οι ερυθρόλευκοι θέλουν μόνο νίκη, για να μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή και παράλληλα να κόψουν βαθμούς από τον προσεχή αντίπαλο τους που έχει ρεπό τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Είναι το πρώτο, βάσει ιστορίας, παιχνίδι των δύο ομάδων στη Γ’ Εθνική, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερο στις 29/11, αυτή τη φορά για τον θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ. Με νίκη την Κυριακή η διαφορά από τον πρώτο θα μειωθεί από 8 σε 5 βαθμούς, και με μια ακόμη νίκη του Ολυμπιακού στην 10η αγωνιστική (26/11 παίζοντας στη Βοιωτία με τον Αμβρυσσέα) η διαφορά θα φτάσει στους δύο βαθμούς, σενάριο που οι ερυθρόλευκοι θέλουν διακαώς να επιβεβαιωθεί.

Ετσι, θα βελτιωθεί και η ψυχολογία στο στρατόπεδο των Βολιωτών, που το τελευταίο διάστημα… έχουν ακούσει και περάσει πολλά και όχι άδικα σε κάποιες περιπτώσεις, όπου ήταν σκιά του εαυτού τους.

Θέος: «Παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο»

Το καλύτερο ποδόσφαιρο του Ομίλου παίζει ο Ολυμπιακός Β. σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Γιώργος Θέος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη. Ο ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων υπογράμμισε ότι η ομάδα του δεν πήγε να κλέψει το παιχνίδι και ότι συνεχίζει την προσπάθεια, σχολιάζοντας ότι δεν υπάρχει γκρίνια: «Παίξαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ένα ντέρμπι της πόλης. Μέχρι το 18, το είχαμε πει με τα παιδιά, το ήξερα, το ’χε επισημάνει ο προπονητής ότι η Νίκη θα είναι ενθουσιώδης. Εβαλε το γκολ και πιστεύω ότι από κει και πέρα εκτός από μία φάση, δεν μας απείλησε καθόλου. Δεν νομίζω ότι πήγαμε να κλέψουμε το παιχνίδι, βάλαμε την μπάλα κάτω και θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να γυρίσει μία ομάδα ένα εκτός έδρας. Πιστεύω ότι παίζουμε το καλύτερο ποδόσφαιρο του ομίλου. Είμαστε πάρα πολύ άτυχοι, δεχόμαστε γκολ από στατική φάση, όπως έγινε στο παιχνίδι με τη Νίκη, ενώ θεωρώ ότι δε μας έχει δοθεί και ένα πέναλτι. Εμείς πάντως συνεχίζουμε, πιστεύουμε στον προπονητή, στη διοίκηση, η ομάδα τα έχει όλα και δεν υπάρχει γκρίνια πουθενά. Συνεχίζουμε, προσωπικά δεν τα παρατάω ποτέ, γι’ αυτό και ήρθα εδώ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου