ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με κίνητρα για το πρώτο «διπλό»

με-κίνητρα-για-το-πρώτο-διπλό-239541

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Με αρκετά και μεγάλα κίνητρα για το πρώτο φετινό «διπλό» θα παρουσιαστεί αύριο στις 3μ.μ. στο Πανθεσσαλικό «φιλοξενούμενος» της Νίκης ο Ολυμπιακός Βόλου για την 8η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, αφού μόνο οι τρεις βαθμοί θα του δώσουν τη βαθμολογική ανάσα και θα του φτιάξουν την ψυχολογία για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός Βόλου προέρχεται από δυο αγώνες εκτός και εντός που δεν πέτυχε ούτε δέχθηκε γκολ, ενώ σε όλα του τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχει νίκη, αλλά ούτε έχει καταφέρει να σκοράρει, παίζοντας μάλιστα με θεωρητικά μικρότερους αντιπάλους. Έχασε 1-0 στο Καρπενήσι από το Βελούχι, έμεινε στο 0-0 στην Ιτέα με τον Αστέρα και στα Φάρσαλα με τον Αχιλλέα, ενώ στους χαμένους πολύτιμους βαθμούς είναι και το τελευταίο 0-0 την περασμένη Κυριακή ως γηπεδούχος με τη Θήβα.

Ο Ολυμπιακός έχει ως τώρα την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με την εστία του να έχει παραβιαστεί μόνο 3 φορές, αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν φτάνει για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Οι έως τώρα απώλειες που οφείλονται στο ότι στην ομάδα δεν υπάρχει ο κλασικός σκόρερ, και δεν υπάρχει η καλή τελική προσπάθεια (αν και δημιουργούνται αρκετές ευκαιρίες) έχει φέρει την ομάδα 6 βαθμούς πίσω από την κορυφή σε ένα «επικίνδυνα μικρό» πρωτάθλημα, αφού μια άλλη «ανάγνωση» της βαθμολογίας «δείχνει» τον Ολυμπιακό… να απέχει μόλις 5 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού!

Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει ως τώρα 7 γκολ με 6 παίκτες να σκοράρουν, όλα στον Βόλο, και αύριο το μεγαλύτερο κίνητρο είναι το γκολ, απέναντι σε μια ομάδα που επίσης έχει καλή αμυντική λειτουργία, αλλά τουλάχιστον δεν «κλείνεται» πίσω για να πάρει το αποτέλεσμα, όπως οι περισσότερες από τις έως τώρα αντιπάλους των ερυθρολεύκων.

Ο Στέφανος Βαρούχας έχει πετύχει δυο γκολ για τον Ολυμπιακό στο ίδιο ματς, ενώ από ένα γκολ έχουν πετύχει οι Θέος, Βασίλιεβιτς, Δ. Κόκκας, Σεχολάρι και Μέμος, ενώ η ομάδα και ο κόσμος περιμένουν να πάρει μπροστά ο Δημήτρης Σέττος, που πέρσι με τη φανέλα του Ρήγα είχε πετύχει 12, παίζοντας σε 25 ματς και σκοράροντας στα 11…

Το αυριανό κλασικό βολιώτικο ντέρμπι είναι ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός πρέπει να «βγάλει» αντίδραση με ουσία, και οι παίκτες να δώσουν χαρά και στον κόσμο που δεν θα είναι στο Πανθεσσαλικό, καθώς είναι γνωστό εδώ και μέρες, χωρίς την ευθύνη των ομάδων, ότι ο αγώνας της Κυριακής (15.00) θα είναι χωρίς φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αποφάσισε η αστυνομία και έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η Δ.Ε. ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Β.: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας ότι στη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τη λήψη μέτρων, ενόψει του αγώνα Νίκη Βόλου – Ολυμπιακός Βόλου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στις 15:00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, λήφθηκε εκ της αστυνομίας η απόφαση να μην επιτραπεί η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων μας», ανέφερε.

Κίνητρο για τον Ολυμπιακό εκτός της πρώτης νίκης ως φιλοξενούμενος, του γκολ, της βαθμολογικής ανάσας, της ψυχολογίας και του γοήτρου, είναι και το γεγονός ότι στην επομένη αγωνιστική παίζει ως γηπεδούχος με τον πρωτοπόρο, που σημαίνει ότι μόνο με δυο «τρίποντα» θα συνεχίσει να «υποστηρίζεται» ο στόχος του πρωταθλητισμού…

Βλέποντος πάντως τα ματς ξεχωριστά, αυτό που απασχολεί όλους στον Ολυμπιακό είναι το αυριανό κλασικό βολιώτικο ντέρμπι με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό, όπου τεχνική ηγεσία, διοίκηση και κόσμος περιμένουν από τους ποδοσφαιριστές να δείξουν συνολικά καλύτερο πρόσωπο…

Το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Κώστας Μπράτσος, μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στις υπηρεσίες του Στέφανου Κραγιόπουλου, ο οποίος εξέτισε την ποινή του, ενώ θα είναι διαθέσιμος και ο Δημήτρης Τόσκας, για τον οποίο αρχικά φάνηκε να υπάρχει πρόβλημα αλλά η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου έκανε τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου ο παίκτης, που κρίνεται απαραίτητος και έχει δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις, να πάρει αναβολή στράτευσης. Επίσης ο νεαρός Σεραφείμ Παπαϊωάννου είναι μια επιπλέον αμυντική λύση σε ετοιμότητα μετά τον τραυματισμό που τον κράτησε καιρό εκτός ομάδας… ενώ έτοιμος είναι και ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης, που στο τελευταίο ματς ήταν εκτός λόγω υπηρεσίας στον στρατό.

Ο Κώστας Μπράτσος δούλεψε αυτή την εβδομάδα με τους παίκτες πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα αύριο, γνωρίζοντας και τον τρόπο που αγωνίζεται ο αντίπαλος, κι ενώ όλοι στον Ολυμπιακό αισιοδοξούν πως θα υπάρξει βελτίωση στην πράξη από σήμερα, και μετά την τελευταία προπόνηση θα σκέπτονται το πρώτο φετινό διπλό….

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου