ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-493641

Οταν το ποδόσφαιρο πάει δικαστήριο

Σήμερα αναμένεται να λήξει η δικαστική διαμάχη παραγόντων σωματείων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Σ.Θ. παρουσία μάλιστα και του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση.
Αρκετοί παράγοντες σωματείων που όμως στη συνέχεια αποχώρησαν από τη διεκδίκηση ζήτησαν με αίτησή τους στα δικαστήρια να κηρυχθεί έκπτωτη η διοίκηση της Ε.Π.Σ.Θ., καθώς υποστηρίζουν ότι κακώς προσελήφθη υπάλληλος για το ιατρείο και ότι παράνομα η Ε.Π.Σ.Θ. έκανε αγορά υλικού από επιχείρηση που ανήκε σε μέλος του Δ.Σ. της.
Από την ημέρα που έγινε η καταγγελία υπήρξαν αποχωρήσεις από την “ομάδα” παραγόντων που ζήτησαν την έκπτωση του Δ.Σ. για τους παραπάνω λόγους, ενώ από πλευράς Ε.Π.Σ.Θ. από την αρχή τονίζεται ότι δεν υπάρχει παρανομία και καμία ανησυχία.
Από την Ε.Π.Σ.Θ. υπογραμμίζεται ότι νόμιμα έγινε η πρόσληψη υπάλληλου, ενώ δεν υπήρξε η συναλλαγή που αναφέρουν.
Μάλιστα τα συμφέροντα της Ε.Π.Σ.Θ. θα υποστηρίξει σήμερα νομικά ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης που γνωρίζει υποθέσεις δεδικασμένων στην Ομοσπονδία.
Βέβαια είναι δυσάρεστο θύματα που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο να φθάνουν στις δικαστικές αίθουσες για να βρεθεί λύση, αλλά το ζητούμενο είναι να υπάρχει λύση.
Είναι επίσης σίγουρο πως όταν μια διοίκηση που έχει εκλεγεί από την πλειοψηφία των σωματείων για να υπηρετεί τα συμφέροντά τους αλλά και παράγει έργο… δεν μπορεί να το κάνει απρόσκοπτα όταν έχει μπροστά της τέτοια… δικαστικά εμπόδια…
 
 
 
 
 
 
Και η παράδοση του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται… Πέντε ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα έχουν αλλάξει μέχρι σήμερα προπονητή. Το πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στην 5η ημέρα του, αλλά μετά τη λήξη κάθε αγωνιστικής κάποιος φεύγει… Ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί μια από τις εξαιρέσεις στον κανόνα. Είναι από τις λίγες ομάδες που συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή που ξεκίνησαν όχι τη φετινή, αλλά την περσινή σεζόν στον πάγκο τους…
 
 
Ο Σάκης Τσιώλης βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου. Με τους ίδιους προπονητές που ξεκίνησαν το περσινό πρωτάθλημα έχουν καταφέρει να παραμείνουν μόλις τρεις ακόμα ομάδες και συγκεκριμένα ο Ατρόμητος που έχει στο «τιμόνι» του τον Γιώργο Δώνη, ο Μπάμπης Τεννές που συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στην Κέρκυρα και φυσικά ο Εργοτέλης, στον πάγκο του οποίου βρίσκεται ο Νίκος Καραγεωργίου για έκτη χρονιά!
Από κει και πέρα τους περσινούς τους προπονητές διατηρούν στον πάγκο και οι Παναθηναϊκός, Αρης, Λάρισα, Αστέρας Τρίπολης με την διαφορά βέβαια ότι εκείνοι ανέλαβαν στα μέσα της περσινής περιόδου. Τις φετινές επιλογές τους για την τρέχουσα περίοδο στηρίζουν ακόμα ο Πανσερραϊκός, Πανιώνιος και Καβάλα…
Πέντε ομάδες έχουν προλάβει να αλλάξουν φέτος προπονητή πριν την παρέλαση… Ο Ολυμπιακός Πειραιώς αντικατέστησε τον Λίνεν με τον Βαλβέρδε, η ΑΕΚ έφερε τον Χιμένεθ αντί του Μπάγεβιτς που παραιτήθηκε στο Πανθεσσαλικό, ο Ηρακλής έδιωξε τον Μπουμπένκο και συνεχίζει με τον Ουζουνίδη, στη Σκόντα Ξάνθη τη θέση του Κεχαγιά πήρε ο Παράσχος, ενώ στον ΠΑΟΚ ο Μπερέτα απομακρύνθηκε από το καλοκαίρι ακόμα και προτιμήθηκε ο Δερμιτζάκης!
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μέσα στις τέσσερις ομάδες της Σούπερ Λίγκα που από το ξεκίνημα της σεζόν 2009-2010 εμπιστεύονται τον ίδιο προπονητή. Κάτι το οποίο δεν συνήθιζαν οι ερυθρόλευκοι στα προηγούμενα χρόνια και πραγματικά ο Σάκης Τσιώλης πάει για τα δικά του ρεκόρ στον πάγκο των ερυθρολεύκων και γράφει τη δική του ιστορία.
Αυτό φυσικά έχει άμεσα επιρροή και στην εικόνα της ομάδας. Οτι ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται μια στρωμένη και δουλεμένη ομάδα έχει να κάνει με τη δική του σταθερή παρουσία στη θέση του προπονητή. Το έδαφος είχε προετοιμαστεί από πέρυσι και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι παίκτες με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα είναι οι περσινοί βασικοί «μοχλοί» της ανόδου. Αλβαρεζ, Ούμπιντες, Μόνχε και Ζαραδούκας, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βολιώτικου συγκροτήματος, στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Αλβαρεζ και Μόνχε είναι αναντικατάστατοι με 450 λεπτά, ο Ούμπιντες ακολουθεί με 449 και ο Ζαραδούκας με 329. Από τους νεοαποκτηθέντες Τομάς, Σανκαρέ και Γιακούποβιτς έχουν παίξει στα πέντε πρώτα ματς και δεν έχουν χάσει λεπτό…

Η σταθερή παρουσία του Σάκη Τσιώλη προσδίδει ηρεμία στην ομάδα, της δίνει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και η δουλειά του φαίνεται στο γήπεδο. Ο Σάκης Τσιώλης σε αντίθεση με άλλους προπονητές είχε την ευκαιρία να μείνει στον πάγκο, να δουλέψει και να επιδείξει το έργο του. Είναι από τους τυχερούς που είχαν τη στήριξη της διοίκησης και κέρδισαν σε βάθος χρόνου την ευκαιρία να πράξουν. Κανείς μάλιστα δεν πιστεύει ότι αν στις πρώτες περσινές «στραβές» η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου είχε λειτουργήσει με την χαρακτηριστική ελληνική νοοτροπία, θα είχε φτάσει η ομάδα να κάνει όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλάει για αυτή.

 
 
 
 
 
 
Οπου υπάρχει καπνός
Δύο από τους αμυντικούς που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα είναι οι Ντογκλάο και Σανκαρέ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρωταθλητής Ελλάδος ΠΑΟ ενδιαφέρθηκε για την ενίσχυση της άμυνας του με έναν εκ των δύο ωστόσο η πράσινη ΠΑΕ τόνισε πως εμπιστεύεται τον Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα. Ωστόσο η λαϊκή ρήση λέει, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά…Ζ.Ε.Ι
 
Παρακολούθησε τους Νέους
Στο Διμήνι βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αρμάντο Μαρέντζι. Ο Κροάτης παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια των Νέων Αθλητών κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «μικροί» επικράτησαν με 3-0, ενώ ο Μαρέντζι είχε την ευκαιρία να δει κάποιους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν.
 Αγ. Θαν.
 
Με καχυποψία
Με καχυποψία αντιμετώπισαν στην ΠΑΕ Νίκη Βόλου τις υποσχέσεις του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, Παύλου Μαβίδη, ότι θα μπει εργολάβος στο γήπεδο της Μαιάνδρου για να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν. «Εμείς αν δεν δούμε τον εργολάβο να μπαίνει στο γήπεδο δεν πιστεύουμε», έλεγαν χαρακτηριστικά χθες.
Αγ. Θαν.
 
Ατυχία Νο 2
Με το ασθενοφόρο διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου η παίκτρια του Βόλος 2004 Βάλια Λαβδογιάννη, μιας και γύρισε το γόνατό της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η περίπτωσή της θύμισε αρκετά τον τραυματισμό της Διβανέ, μιας και μετά από ένα λεπτό συμμετοχής σε τουρνουά της Βουλγαρίας αποχώρησε ως τραυματίας αφού είχε υποστεί ρήξη χιαστών.
Ζ.Ε.Ι.
 
«Ψηλή ομάδα»…
Τελευταίοι ανέβηκαν οι προπονητές της Νίκης στην παρουσίαση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ. Μάλιστα παρακολουθώντας από το τραπέζι τους καλαθοσφαιριστές να είναι όλοι επάνω στην πίστα του κέντρου διασκέδασης και να φωτογραφίζονται, ο Γιώργος Ζαφειρούδης είπε αστειευόμενος στον βοηθό του Απόστολο Καραμανώλη παρατηρώντας τους παίκτες του: «Απόστολε, ψηλή ομάδα έχουμε»…
Αγ. Θαν.
 
Ενταση μετά το τέλος…
Μικρή ένταση υπήρξε μετά το τέλος του ντέρμπι ανάμεσα σε Εθνικό και Θησέα. Συγκεκριμένα κάποιοι φίλαθλοι τα έβαλαν με τον πρόεδρο του Εθνικού κ. Τάκη Σταυρίδη χωρίς βέβαια κάποια σημαντική αφορμή. Μάλιστα από παράγοντα του Θησέα ακούστηκε η ατάκα: «Εγώ βάζω λεφτά στο Θησέα τριάντα χρόνια, εσύ πέρυσι ήρθες».
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Ποιος προπονητής ομάδας της Μαγνησίας παραπονέθηκε για την αντιμετώπιση που τυγχάνει αυτός και οι παίκτες του από τα Μ.Μ.Ε;

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου