ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Μόνο με φίλους της Νίκης

μόνο-με-φίλους-της-νίκης-243652

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

«Κόκκινο» στη μετακίνηση φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου άναψε χθες το μεσημέρι η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, και έτσι η αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής θα πραγματοποιηθεί μόνο με κυανόλευκους φιλάθλους στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου «καίγονται» για βαθμούς έχοντας μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, με τις τελευταίες εμφανίσεις τους σε Πανθεσσαλικό και Ασπρα Σπίτια να απογοητεύουν τους φιλάθλους τους, αλλά σίγουρα ένα τοπικό ντέρμπι έχει τη δική του αίγλη και αυτό θα μπορούν να το παρακολουθήσουν 4.000 θεατές, μιας και τόσα θα είναι τα εισιτήρια που θα εκδοθούν πριν την Κυριακάτικη «μάχη».

Παρά τη θέληση των κυανόλευκων να δοθούν εισιτήρια στον τυπικά φιλοξενούμενο Ολυμπιακό, η Αστυνομική διεύθυνση δεν ήταν συγκαταβατική στο αίτημα και των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης για τα μέτρα ασφαλείας.

Οπως μεταφέρθηκε εξάλλου από τους δύο αντιπάλους, η απόφαση της αστυνομίας ήταν τέτοια για λόγους επικινδυνότητας και αντιπαλότητας των δύο σωματείων, όπως σημειώνεται και στο σχετικό έγγραφο με τα πρακτικά της σύσκεψης που επιδόθηκε και στις δύο ομάδες, και έτσι η αναμέτρηση θα γίνει μόνο με φίλους των γηπεδούχων και όχι όπως είχε πραγματοποιηθεί το φιλικό των δύο ομάδων το καλοκαίρι στο ίδιο γήπεδο με παρόντες ερυθρόλευκους και κυανόλευκους.

Ως εκ τούτου, για την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 δεν θα επιτραπεί η οργανωμένη και μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου.

Μπούις: «Θύματα κάθε εβδομάδα»

Σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Βέλγος τεχνικός της Νίκης Βόλου, Φάντζιο Μπούις, είχε παράπονα από τη διαιτησία που αντιμετώπισε η ομάδα του, και μιλώντας στην κάμερα του STAR Κεντρικής Ελλάδας μετά το παιχνίδι με τον Αμβρυσσέα Διστόμου δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του αναφέροντας αρχικά: «Μπήκαμε δυνατά από το πρώτο λεπτό και είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Σε μία φάση που αποφασίζει πάλι ο διαιτητής δεχόμαστε γκολ, αλλάζουν όλα τα δεδομένα και το παιχνίδι πάει εκεί που το θέλει το Δίστομο. Να κάνουν καθυστερήσεις, να πέφτουν κάτω και να πετάνε μπάλες στο γήπεδο.

Μπορεί να μας πει κάποιος για ποιο λόγο γίνεται αυτό το πρωτάθλημα; Υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε αυτό το πρωτάθλημα; Δεν υπάρχει λόγος. Αν θέλουν να βγάλουν μία ομάδα πρωταθλήτρια από τον Νοέμβριο, μπράβο τους.

Η Νίκη έχει πολύ κόσμο και μία διοίκηση που ξοδεύει χρήματα και προσπαθεί να κάνει κάτι σωστό και σοβαρό. Αν κάποιος δεν το θέλει αυτό το πράγμα, ας συνεχίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως είναι».

Ερωτούμενος για τη φιλοξενία των γηπεδούχων σχολίασε: «Η φιλοξενία των ανθρώπων του Αμβρυσσέα Διστόμου ήταν πολύ καλή, καμία σχέση με τη διαιτησία».

Αναφορικά με την προσπάθεια στη συνέχεια τόνισε: «Εμείς γνωρίζουμε από πού προέρχονται αυτά. Πώς γίνεται κάθε εβδομάδα να γίνεται λάθος εναντίον μας; Πού να βρούμε το κουράγιο; Πώς να κάνουμε τους παίκτες να έχουν όρεξη, που βλέπουν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι κάθε εβδομάδα; Κάθε εβδομάδα εμείς είμαστε το θύμα. Πώς γίνεται αυτό; Είναι τυχαίο; Δεν νομίζω. Μία φορά να το δεχτούμε, δύο φορές επίσης, αλλά 7 στα 7, δεν νομίζω».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου