ΤΟΠΙΚΟ

Α’ ΕΠΣΘ: Παραμένει στην κορυφή ο Θησέας, κερδίζοντας και με παίκτη λιγότερο

α-επσθ-παραμένει-στην-κορυφή-ο-θησέα-246726

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Το αήττητο διατήρησε ο Θησέας Αγριάς μετά και την 6η αγωνιστική στην Α’ Κατηγορία ΕΠΣΘ στην οποία πανηγύρισε εκ νέου, αν και αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο απέναντι στην Ακρόπολη στο γήπεδο του Σέσκλου, κερδίζοντας με 3-1 και με χατ-τρικ του Αραμπατζή. Αναλυτικά οι αναμετρήσεις:

Ανθιμος Γαζής-Ηρακλής Β. 1-4

Σκόρερ: (85’ Τσατσαρώνης – 40’ Μπάμπα, 61’ Πετρόπουλος, 64’ Ασλάνογλου, 92’ Νούσιας)

Τη νίκη με 4-1 πέτυχε ο Ηρακλής απέναντι στον ουραγό Άνθιμο Γαζή. Ο Ηρακλής άνοιξε το σκορ στο 40’, με τον Μπάμπα με λόμπα να περνά την μπάλα πάνω από τον Γκούρη και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πετρόπουλος πέτυχε και το 0-2 και τρία λεπτά αργότερα ο Μακρής σέντραρε με τον Ασλάνογλου να πιάνει στην κίνηση ένα γυριστό σουτ, πετυχαίνοντας ένα πολύ ωραίο τέρμα για το 0-3. Ο Άνθιμος μείωσε σε 1-3 στο 85’ με σουτ του Τσατσαρώνη έξω από την περιοχή και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νούσιας από θέση τετ-α-τετ πλάσαρε τον Γκούρη για το τελικό 1-4.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Σ. Κατσικαδάμος): Γκούρης, Τσατσαρώνης, Ταφίλης (56’ Καρούτσος), Βούλγαρης, Μυλωνάς, Κωστάκης, Λιάσκος (66’ Γούσιος), Μπακογιάννης (66’ Αντ. Κατσικαδάμος), Κίτσας, Παπαδόπουλος, Αλεξίου (50’ Μπόγιαν).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ (Τσιαντάκης): Κεφαλάς, Μακρής (75’ Γεωργουλάκος-87’ Πάτσιος), Δαμάσκος, Στρούγκης, Ρουκάς, Γκάγκας, Ασλάνογλου, Πετρόπουλος (78’ Μπέσσας), Κεμάλι, Νούσιας, Μπάμπα (65’ Τάνος).

Ακρόπολη-Θησέας 1-3

Σκόρερ: (45’ αυτ. Μπράνος – 18’,59, 85’ πεν. Αραμπατζής)

Με εμφατικό τρόπο απέδρασε από το Σέσκλο ο Θησέας, επικρατώντας με 3-1 της Ακρόπολης. Αυτή ήταν και η πέμπτη νίκη των φιλοξενουμένων, οι οποίοι έφτασαν στους 16 βαθμούς και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα του εφετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Κώστα Παπαστεργίου πραγματοποίησε μια ακόμη πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Μεγάλος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ο Αραμπατζής, ο οποίος σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας του. Το 0-1 γράφτηκε στο 18’ μετά από σέντρα από τα δεξιά του Σφάκα και κεφαλιά του Αραμπατζή. Ο Θησέας από το 35’ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης που αντίκρισε ο Σφάκας για μαρκάρισμα στον Κόκκα και έτσι η Ακρόπολη βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται έντονα για φάουλ εις βάρος τους στην αρχή της φάσης, στη συνέχεια της οποίας ο Κόκκας σούταρε και η μπάλα βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπράνου, ο οποίος πήγε να διώξει στέλνοντας την μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα στην επανάληψη ο Θησέας πέτυχε άλλα δύο τέρματα. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι πήραν για δεύτερη φορά το προβάδισμα, με τον Αραμπατζή να σκοράρει για δεύτερη φορά με έξοχη κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αξιοποιώντας την σέντρα του Ρουκά. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το σουτ του Μιχολίτση να περνά λίγο άουτ, αλλά ο Αραμπατζής στο 85’ μετά από επέλαση από τα δεξιά και αφού πέρασε σχεδόν όλη την άμυνα των γηπεδούχων ανατράπηκε, με τον διαιτητή Βλάχο να υποδεικνύει την άσπρη βούλα. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων το εκτέλεσε εύστοχα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3, στην τελευταία του παρουσία με τα πράσινα… μιας και σε λίγες μέρες θα ντυθεί στα… «χακί».

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακσιαλής): Σταμέλος, Παπαεμμανουηλίδης, Πασσιάς, Τσιαντής, Τσούτσας, Κολυμήτρας Τ. (65’ Μιχολίτσης) Κολυμήτρας Κ., Χάνος, Κόκκας, Μόσιος, Παγώνης (65’ Στ. Αξιώτης).

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Μπράνος, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας (71’ Βλάχος), Σφάκας, Γκουγκούδης (68’ Ισά), Αραμπατζής (87’ Μυρμίγκης), Κοτζαθανάσης, Μίλτος (60’ Καραλόπουλος).

Αγία Παρασκευή-Πύρασος 2-3

Σκόρερ: (28’ Μαρμαρινός, 74’ Καραγιάννης, – 19’, 51’ Σαμαράς, 81’ Δαμάσκος)

Σπουδαίο διπλό για τον Πύρασο που επικράτησε με 2-3 της Αγίας Παρασκευής. Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 19’, όταν μετά από εκτέλεση αράουτ από τον Ζαχαράκη, ο Δαμάσκος έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Γκίνης την δεύτερη με την μπάλα να καταλήγει στο Σαμαρά, ο οποίος σούταρε δυνατά στον αέρα, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας. Λίγα λεπτά αργότερα από την πλευρά των φιλοξενουμένων τραυματίστηκε ο Τσορμπατζής και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για ράμματα. Η Αγία Παρασκευή έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με τον Μαρμαρινό να εκτελεί απευθείας φάουλ και να στέλνει την μπάλα στο γάμα του Τσιλίγκου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα πέντε λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Ζαχαράκης σέντραρε από τα αριστερά, με τον Σαμαρά να πιάνει τα σουτ, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι. Στο 69’ ο τερματοφύλακας Τσιτσιρίκος και ο Σιώμος των φιλοξενούμενων είδαν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μετά από λογομαχία, σε μια απόφαση για την οποία διαμαρτύρεται έντονα η Αγία Παρασκευή, η οποία ισοφάρισε εκ νέου με τον Καραγιάννη στο 74’ με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και στο 81’ μετά από συρτή ασίστ του Ίμπρα, ο Δαμάσκος με προβολή από κοντά έκανε το 2-3, χαρίζοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Κούκιος, Παναγιώτου, Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Γιαννούλας, Μπόλης (78’ Τσίλογλου), Τρίμμης (73’ Διαμαντόπουλος), Καραγιάννης, Μαρμαρινός (67’ Μεγαγιάννης), Μπούρχος (55’ Σαμαράς).

ΠΥΡΑΣΟΣ( Άρσενος): Τσιλίγκος, Στεργίου, Ιμπρα, Γκίνης, Τσορμπατζής (27’ λ.τρ. Κατής), Φούκης (81’ Γιοβάννης), Μπασδάνης, Σαμαράς, Σιώμος, Ζαχαράκης (92’ Τσάκαλος), Δαμάσκος (84’ Μπαρμπούτας).

Παγασητικός- Σαρακηνός 0-4

Σκόρερ: (15’, 68’ Καλαμάτας, 65’ Κοντοβάς, 90’ Δ. Γκάμπας)

Με το εμφατικό 4-0 επιβλήθηκε ο Σαρακηνός του Παγασητικού στο βοηθητικό του ΕΑΚ. Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη, η οποία έφτασε τους 10 βαθμούς σε αντίθεση με τους γηπεδούχους, οι οποίοι υπέστησαν την πέμπτη σε έξι συνολικά παιχνίδια και συνεχίζουν να βρίσκονται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο τελικό 0-4. Το σκορ άνοιξε για τον Σαρακηνό στο 15’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοντοβά ο Καλαμάτας έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή για το 0-1. Οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Χαρακτηριστικά, στο 30’ ο Σίμος έπιασε στο πρώτο δοκάρι την κεφαλιά, υποχρεώνοντας τον Κοντογιάννη σε μια δύσκολη επέμβαση. Με τη συμπλήρωση 37 αγωνιστικών λεπτών, ο Δουλάς σούταρε έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Στο 45’ ο Λαρίσης βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τους αμυντικούς του Σαρακηνού να προλαβαίνουν και να διώχνουν έγκαιρα την μπάλα σε κόρνερ. Στην επανάληψη ο Σαρακηνός μπήκε αποφασισμένα στον αγωνιστικό χώρο για να καθαρίσει το παιχνίδι και πέτυχε τρία ακόμη τέρματα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες και για ακόμα περισσότερα. Στο 65΄ο Τσιουρής κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κοντοβάς για το 0-2. Το 0-3 σημείωσε ο Καλαμάτας με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοντοβά, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση, για να διαμορφώσει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Δημήτρης Γκάμπας το τελικό 0-4 με τους φιλοξενούμενους να έχουν και τέσσερα συνολικά δοκάρια στο παιχνίδι, δύο με τον Τσουρή, και ένα με Κοντοβά και Ντούρο.

Στα άσχημα νέα για τον Παγασητικό συμπεριλαμβάνεται ο τραυματισμός του τερματοφύλακα Βιζάνι, για τον οποίο υπάρχουν φόβοι για ρήξη χιαστού, με τον Γκατζούνα να κάθεται κάτω από τα δοκάρια στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Καψιώτης): Βιζάνι, Μπραχόλι, Μαστροπαναγιώτης, Καρπετάς (63’ Κουτλουμπάσης), Περιβολιώτης, Γκατζούνας, Λαρίσης (73’ Τ. Σίμος) Δουλάς (55’ Ρουσάς) Θ. Σίμος, Λάιος, Κικής, (55’ Καραγιώργος).

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ(Φασουράκης): Κοντογιάννης, Ντούρο, Σιδηρόπουλος (79’ Μελίσσης) Ρακής, Γιαμαλής, Καλαμάτας, Γιαννακούρας, Κοντοβάς, Τσιουρής (77’ Ντίτσιος), Μαστακούλης ( 73’ Δ. Γκάμπας), Χρ. Γκάμπας (64’ Ανδ. Τσεκουρας).

Σκιάθος-Μαγνησιακός 4-0

Σκόρερ: (32’,64’ Χισάι,47’ Μαλάκος, 85’ Φιλιππούλης)

Συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις έδωσε η Σκιάθος, εξασφαλίζοντας την τέταρτη διαδοχική της νίκη. Οι νησιώτες που εμφανίζονται μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο μετά την πρόσληψη του Γιώργου Καλλιακούδα έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, σκοράροντας τέσσερις φορές και χάνοντας ουκ ολίγες ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα τέρματα. Το 1-0 για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 32’, με τον Χισάι να χρίζεται σκόρερ με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής. Ο Μαγνησιακός είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με τον Τσένα στο 35’ και 40’ να σημαδεύει δύο φορές τα δοκάρι του Νικολαΐδη με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και έφτασαν στην επίτευξη τριών ακόμη τερμάτων. Συγκεκριμένα δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χισάι έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Μαλάκος έπιασε την κεφαλιά από τη μεγάλη περιοχή, διπλασιάζοντας τα τέρματα για την ομάδα του. Στο 64’ ο Χισάι σκόραρε το δεύτερό του τέρμα στο παιχνίδι, αφού σταμάτησε την μπάλα με το σώμα και έπιασε ένα σουτ- οβίδα με την μπάλα να καταλήγει στο γάμα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Βίτσου. Ο Μαγνησιακός έχασε την ευκαιρία να μειώσει, με τον Δανηλόπουλο να αστοχεί από τα έντεκα βήματα, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν ένα ακόμη τέρμα με τον Φιλιππούλη στο 85’, ο οποίος μετά από σέντρα από τα δεξιά πλάσαρε ωραία από την αριστερή πλευρά για το τελικό 4-0, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια πολύ καλή εμφάνιση της ομάδας του.

ΣΚΙΑΘΟΣ(Καλλιακούδας): Νικολαϊδης(78’ λ.τρ. Παπάρας), Χρυσ’ανθης(75’ Γραβάννης), Νασιάκος, Πρίφτι ’Ελιο, Τουρναβίτης, Μπρέγκου, Τάσσος(52’ Φιλιππούλης),Πρίφτι Ντένι, Χισάι, Σαρρής(50’ Ζαρίφης), Μαλάκος.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ(Πανόπουλος): Βίτσιος, Γκάγκας, Τσένα, Κοντοβάς, Προβιάς, Γκέρτσος(70’ Μιχαλόπουλος), Λιάρος, Δανηλόπουλος, Οικονόμου(80’ , Μάιπας(75’ Βασιλείου), Χατζηστρακόσιας(68’ Θεοδωρόπουλος).

Αίας Σούρπης Διαγόρας 0-0

Σκόρερ: –

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Αίαντας Σούρπης και Διαγόρας. Η αναμέτρηση ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένη. Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο, οι γηπεδούχοι στο 90’ εξαιτίας της δεύτερης κίτρινης, την οποία αντίκρισε ο Σιαμέτης, ενώ οι φιλοξενούμενοι στο 80’ έμειναν με δέκα παίκτες, όταν ο Ευάγγελος Βουραζέρης έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης. Οι καλύτερες ευκαιρίες της αναμέτρησης καταγράφηκαν κατά κύριο λόγο στο δεύτερο ημίχρονο. Για τους γηπεδούχους στο 72’ ο Μακανίκας έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Κωστούλας σούταρε με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του γκολκίπερ του Διαγόρα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν από την πλευρά τους τρεις καλές ευκαιρίες για να πάρουν προβάδισμα στο παιχνίδι, τις οποίες ωστόσο δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Στο 65’ η κεφαλιά του Κουβελά πέρασε ξυστά άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Κουβελάς σέντραρε, με τον Πάσχο να πιάνει την κεφαλιά από τα τρία μέτρα και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Χαλάτση. Τελευταία καλή στιγμή για τον Διαγόρα το σουτ του Γάρου στο 78’, το οποίο πέρασε λίγο άουτ, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ (Κατσαμπέκης): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Πλαβός, Καλοδήμος, Κραββαρίτης (73’ Χριστέλλος), Χουλιαράς (45’ Μακανίκας), Κωστούλας, Κατσιαβριάς, Μαλλιαρός, Σιαμέτης, Μπιρτσάι.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλοδήμος): Ε. Βουραζέρης, Καραμανλής, Ν. Βουραζέρης, Πρασσάς, Δημητριάδης, Καπούλας (68’ Μαυρίδης), Κουβελάς, Σπ. Καρπλιάγκος, Πάσχος, Καλλιακούδας (60’ Καναβός), Γάρος (80’ Παναγιωτόπουλος).

Πρωτεσίλαος-Πηλέας 6-1

Σκόρερ: (4’, 35’, 62’ Παπαδόπουλος, 10’ Κ. Κόρκος, 68’, 88’ Α. Λάμπος – 83’ Τσελεπίδης)

Εμφατική νίκη με 6-1 για τον Πρωτεσίλαο απέναντι στον Πηλέα, με τους γηπεδούχους να δείχνουν ένα πάρα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, να φτάνουν εύκολα στην τελική επικράτηση, συνεχίζοντας να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Το σκορ άνοιξε στο 4’ ο Παπαδόπουλος με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 10’ ο Κόρκος διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του με ένα καταπληκτικό σουτ από τα τριάντα μέτρα, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Πρωτούλη. Δέκα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Παπαδόπουλος μετά από πάσα του Μιχόπουλου, πέρασε τον Πρωτούλη και πλάσαρε σε κενή εστία, διπλασιάζοντας τα προσωπικά του τέρματα για το

3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Θανάση Μπίλη συνέχισε στον ίδιο επιθετικό ρυθμό και πέτυχε τρία ακόμη τέρματα. Στο 62’ ο Παπαδόπουλος πλάσαρε τον Πρωτούλη ολοκληρώνοντας την πολύ καλή του εμφάνιση με χατ-τρικ. Τα υπόλοιπα δύο τέρματα του Πρωτεσίλαου πέτυχε ο Απόστολος Λάμπος στο 68’ με κεφαλιά ύστερα από γύρισμα του Βαλωτή και στο 88’ με τον ίδιο τρόπο. Ο Πηλέας είχε μειώσει σε 5-1 στο 83’ με έξοχο ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσελεπίδη, ενώ λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 75’ Δημόπουλος αστόχησε από θέση τετ-α-τετ με τους ανθρώπους της ομάδας να διαμαρτύρονται και για ακυρωθέν γκολ του ίδιου στο 80’.

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Μάνος, Ι. Λάμπος, Α. Λάμπος, Χασιώτης (46’ Νικογιάννης), Μιχόπουλος, Σούδης (77’ λ.τρ. Χριστοδούλου), Κ. Κόρκος (60’ Λειμονής), Μαριγκλέν, Κοπάνας (58’ Παναγιώτου), Βαλωτής, Παπαδόπουλος.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Πρωτούλης, Χιούσι, Βαρσαμάς (45’ Τσελεπίδης), Φώτου (65’ Αντζούρης), Αλβανόπουλος (45’ Καναράς), Παπαπορφυρίου (65’ Ευθυμιάδης), Σιαμέτης, Βαϊόπουλος, Δημόπουλος, Θάνος, Βαΐτσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου