ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-494526

Κεκλεισμένων των θυρών Μαρσέιγ – Π.Σ.Ζ

Πολλές φορές στα ελληνικά γήπεδα έχουμε δει «κενές ζώνες» στις εξέδρες γηπέδων σε ντέρμπι. Αυτό γιατί οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο γήπεδο λόγω πιθανών επεισοδίων. Στην Γαλλία τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα καθώς η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε και τα δύο φετινά ντέρμπι ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μαρσέιγ να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
Και τα δύο αντίστοιχα περσινά ντέρμπι είχαν αμαυρωθεί από σοβαρά επεισόδια και στοίχισαν την ζωή σε ένα οπαδό της Παρί.
Αρχικά, υπήρξαν άγριες συγκρούσεις στην Μασσαλία ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων στον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της Μαρσέιγ στο Παρίσι για το ματς του δεύτερου γύρου. Ακόμα κι έτσι, οπαδοί της Παρί που ανήκουν σε διαφορετικούς συνδέσμους συγκρούστηκαν μεταξύ τους στους δρόμους έξω από το «Παρκ ντε Πρενς» και οδήγησαν στο θάνατο έναν οπαδό.
 
Η γαλλική λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται πως κανείς οπαδός της Μαρσέιγ δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στο «Παρκ ντε Πρενς» στις 7 Νοεμβρίου ενώ το ίδιο θα ισχύσει για τους οπαδούς της Παρί για το παιχνίδι στο «Βελοντρόμ» στις 19 Μαρτίου.
 
«Το μέτρο αυτό αποσκοπεί είναι να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ασφάλεια μετά τα σοβαρά επεισόδια των τελευταίων σεζόν. Η απόφαση συμβαδίζει με την πολιτική καταπολέμησης της βίας που έχει υιοθετήσει η πολιτεία, η λίγκα και οι σύλλογοι».
 
 
 
 
 
 
 
Την ώρα που ο Τάκης Γιαννόπουλος «ψαρεύει» στο εξωτερικό τους επόμενους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού Βόλου, ευρωπαϊκές ομάδες ρίχνουν τα δικά τους δίκτυα σε παίκτες των ερυθρολεύκων, που λόγω της πολύ καλής πορείας του βολιώτικου συγκροτήματος αλλά και των εμφανίσεων των ίδιων των ποδοσφαιριστών έχουν τραβήξει τα βλέμματα επάνω τους.
 
Του Βασίλη Ζηνέλη
 
Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η αλήθεια ότι θα αποτελέσει σκαλοπάτι για αρκετούς ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται μια μεγαλύτερη καριέρα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ηδη κάποιοι από αυτούς έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ για κάποιους άλλους υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον.
Τον Σανκαρέ γλυκοκοιτάζουν ομάδες από το εξωτερικό. Οταν αγωνιζόταν στην Μονς και στη δεύτερη κατηγορία του Βελγίου λίγοι σύλλογοι είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του έγχρωμου υψηλόσωμου αμυντικού. Πλέον μέσω του Ολυμπιακού Βόλου τον παρακολουθεί η Μπριζ και η Σταντάρ Λιέγης, ενώ μεγάλη εντύπωση έκανε στην Τούμπα στον κατάσκοπο της Βιγιαρεάλ που παρακολούθησε το ματς με τον ΠΑΟΚ και ρωτούσε να μάθει για τον αμυντικό του Ολυμπιακού. Φυσικά και δεν θα μπορούσαν να μείνουν αδιάφοροι από την παρουσία του και οι σκάουτερ των ελληνικών ομάδων.
Ομως ο Σανκαρέ δεν είναι ο μόνος που «γλυκοκοιτάζουν» άλλοι σύλλογοι. Γενικότερα τα ονόματα παικτών που έχουν διακριθεί μέχρι σήμερα συζητιούνται στα ποδοσφαιρικά στέκια. Οπως π.χ. των Ούμπιντες, Γιακούποβιτς, Μόνχε, Μαρτίν, που δεν έχουν δείξει καλά – καλά ακόμα το 100% των ικανοτήτων τους.
Ολοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές αποτελούν περιουσία του Ολυμπιακού Βόλου αυτή την στιγμή. Οι επενδύσεις του σε έμψυχο δυναμικό, εκτός από κάποιες που είναι φυσικό να μην ήταν επιτυχημένες και περιλαμβάνονται σε φυσιολογικά ποσοστά, θα αρχίσουν να του φέρνουν κιόλας χρήματα στο ταμείο του. Φυσικά και η διοίκηση δεν θα ξεπουλήσει σε καμία περίπτωση μονάδες που είναι πολύτιμες, αλλά στο «παζάρι» του ποδοσφαίρου πάντα θα κοιτάξεις να δώσεις κάποιον ποδοσφαιριστή που βρίσκεται σε φόρμα και θα κινηθείς να αποκτήσεις έναν άλλον που θα προσθέσει φρεσκάδα και θα δώσει ίσως το κάτι παραπάνω.
Η αξία μερικών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού έχει διπλασιαστεί στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μέσα σε λίγες μόνο αγωνιστικές και η αλήθεια είναι ότι μερικοί θα αποτελέσουν βαριά χαρτιά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ηδη οι μάνατζερ των παικτών έχουν αρχίσει και «ενοχλούνται» τηλεφωνικά από εκπροσώπους ομάδων για τους πελάτες τους. Τον πρώτο λόγο βέβαια έχει πάντα ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχει την πίτα και αποφασίζει αν και πώς θα την μοιράσει ανάλογα με τα συμφέροντα του.
 
 
 
 
 
 
Από την κερκίδα
Από την κερκίδα είδε τον φιλικό αγώνα της ομάδας του με αυτή των Νέων ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός εκτός από τους δικούς του παίκτες «τσέκαρε» και αρκετούς από την ομάδα των Νέων. Για τρίτη φορά ο Τσιώλης δοκίμασε τον Πλιάγκα ως δεξί μπακ.
Β.Ζ.

Με μια βαλίτσα στο χέρι

Με μια βαλίτσα στο χέρι είναι τις τελευταίες εβδομάδες ο Τάκης Γιαννόπουλος, αναζητώντας τους νέους μεταγραφικούς στόχους του Ολυμπιακού Βόλου. Για δεύτερη φορά μετέβη στο Βέλγιο μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, ενώ τελικά αναβλήθηκε για άλλη μέρα το ταξίδι του στην Ολλανδία… Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προγραμματίζουν από νωρίς για την ενίσχυσή τους και σύντομα θα υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι για τους οποίους θα κινηθούν.
Αγ. Θαν.
 
Νέο μέλος στην ΠΑΕ
Ενα νέο μέλος αναμένεται να στελεχώσει την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ο Πασχάλης Μόσχογλου αποχώρησε από την ΠΑΕ και η διοίκηση αναζήτησε άτομο για να καλύψει το κενό του. Το νέο στέλεχος, που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει όμως ποιο πόστο θα αναλάβει, προέρχεται από το «ασθενές φύλο», έχει δουλέψει στο παρελθόν σε ομάδα της Πελοποννήσου και βρίσκεται ήδη στον Βόλο. Απομένουν τα επίσημα και τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Αγ. Θαν.
 
Ξύπνησε μνήμες…
Στον ραδιοφωνικό σταθμό Blue Star βρέθηκε χθες ο παλαίμαχος άσσος και πρώην παίκτης της Νίκης Γιώργος Βλαχούδης. Ο παλιός άσσος των κυανόλευκων μίλησε για το παρόν, το παρελθόν αλλά και το μέλλον της ομάδας, δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία της. Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξαναβρεθεί στη Νίκη στο μέλλον για να την υπηρετήσει από άλλο πόστο και συγκεκριμένα αυτό του προπονητή.
Θ.Δ.Κ
 
Δεν τα βρήκαν…
Ο Στράτος Γιδόπουλος και ο Σίμος Λάζαρης δεν τα βρήκαν στο οικονομικό και η τελική συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών δεν προχώρησε. Ο ένας ήθελε στάνταρ μισθό, ο άλλος του είπε για συμπλήρωμα του μισθού του με ποσοστά από τα έσοδα που θα έφερνε στα ταμεία της ΠΑΕ και κάπου εκεί η συμφωνία κόλλησε. Ετσι η επιστροφή του Λάζαρη στη Νίκη, ο οποίος μάλιστα δήλωνε αισιόδοξος, προς το παρόν ματαιώθηκε…
Αγ. Θαν.
 
Μεγάλη προσπάθεια
Μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει να δημιουργήσει έσοδα και να στηρίξει οικονομικά την γυναικεία ομάδα μπάσκετ που θα αγωνίζεται και φέτος στην Α1 κάνουν οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Η διοίκηση ήδη πραγματοποίησε τις πρώτες πληρωμές της σεζόν και ήταν εντάξει στις πρώτες της υποχρεώσεις απέναντι σε παίκτριες και προπονητές. Από κει και πέρα όμως χρειάζεται και η στήριξη των τοπικών φορέων για να μπορεί η ομάδα να λειτουργεί σωστά.
Ζ.Ε.Ι
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά στη διαιτησία ποιος δικαιώθηκε; Ο νυν ή ο πρώην;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου