ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-494702

Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό

Η Σούπερ Λίγκα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού και σε συνεργασία με την «FARE» (Football Against Racism in Europe), η οποία τελεί υπό την αιγίδα της UEFA και της ευρωπαϊκής ένωσης, αφιερώνει την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος (16-17/10), στην ευαισθητοποίηση των φιλάθλων κατά του ρατσισμού.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στο Ρατσισμό». Στα οκτώ γήπεδα θα διανεμηθεί έντυπο υλικό για την ενημέρωση της φίλαθλης κοινής γνώμης, ενώ παράλληλα παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων θα συνοδεύσουν τις ομάδες στην είσοδό τους στους αγωνιστικούς χώρους πριν την έναρξη των αναμετρήσεων.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο λέει όχι στο ρατσισμό και στις κάθε είδους διακρίσεις. Η σούπερ λίγκα στηρίζει το δικαίωμα στη διαφορετικότητα για όλους και στέκεται για μια ακόμα χρονιά αρωγός στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης της FARE, σε συνεργασία με τη UEFA και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στους δύσκολους καιρούς που διανύει η κοινωνία μας, είναι θετικό να προβάλλονται πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμφιλίωση και την άμβλυνση των διαφορών, αξιοποιώντας την τεράστια δυναμική που έχει το ποδόσφαιρο στη χώρα μας».

Η αντιπρόεδρος της FARE και πρόεδρος της «Black European Women’s Council Ελλάς», Υβέτ Τζάρβις, τόνισε από την πλευρά της: «Στην Ελλάδα η δράση της FARE είναι πολύ σημαντική, λόγω του μεγάλου αριθμού μεταναστών που διαβιούν στην χώρα μας. Η δράση βοηθά στην κατανόηση της διαφορετικότητας και στην ομαλή ενσωμάτωσή της από τους Έλληνες και μετανάστες μέσω του δημοφιλούς σπορ – του ποδοσφαίρου – το οποίο αλληλεπιδρά και στέλνει μηνύματα σε όλες της ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα. Το μήνυμά μας είναι: Όχι στον ρατσισμό κάθε μορφής! Ναι στον αθλητισμό!».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι εκλογές πλησιάζουν και οι υποψήφιοι αρχίζουν να τάζουν… Από τις προεκλογικές υποσχέσεις τους και την «εκστρατεία» τους δεν θα μπορούσε να λείψει ο αθλητισμός. Οι ομάδες της πόλης δέχονται τις «ευλογίες» του κάθε πολιτικού που θέλει να πάρει με την πλευρά του την μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών και στην προσπάθειά τους αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει και η επίσκεψη στα γήπεδα.
 
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Ετσι δεν είναι παράξενο που κάποιους που είχαμε να τους δούμε χρόνια ολόκληρα στην κερκίδα ξαφνικά θυμήθηκαν το ποδόσφαιρο. Γέμισε η κερκίδα στα τελευταία παιχνίδια με υποψήφιους Δημάρχους και τα επιτελεία τους… Δεν θα μιλήσουμε με ονόματα, δεν θα θίξουμε καταστάσεις, ωστόσο οι φίλαθλοι περιμένουν απ’ όλους τα αυτονόητα.
Υπάρχουν ήδη προεκλογικές υποσχέσεις, υπάρχουν ήδη άνθρωποι που προσπαθούν να επηρεάσουν τους οργανωμένους, τηλέφωνα γίνονται σε καθημερινή βάση σε διοικητικούς και άλλους που μπορούν να επηρεάσουν την κατάσταση.
Κάποιοι θυμήθηκαν ξαφνικά και έτρεξαν να μιλήσουν για γήπεδα, να εκμεταλλευτούν τις συγκυρίες και αποφάσισαν να ασχοληθούν με τα προβλήματα των ομάδων και να υποσχεθούν άμεσες λύσεις. Ομως οι φίλαθλοι ξέρουν πολύ καλά, γνωρίζουν ακόμα καλύτερα και έχουν άποψη για το ποιοι προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια, αν ήταν κάποιοι κοντά στην ομάδα, αν κάποιοι άλλοι την αγνόησαν και ποιοι πραγματικά μπορούν να την βοηθήσουν στη συνέχεια.
Το μήνυμα στο πανό ήταν ξεκάθαρο προχθές Τετάρτη στο γήπεδο της Νεάπολης, ενώ την Κυριακή κανείς δεν ασχολήθηκε με το ποιος ήταν στην κερκίδα, γιατί απλά ήταν όλοι εκεί, όπως αναμενόταν άλλωστε. Το ίδιο συνέβη και με τους υποψηφίους που έκαναν παρέλαση από τα επίσημα του Πανθεσσαλικού στα προηγούμενα παιχνίδια.
Αλλο είναι ο αθλητισμός και άλλο η πολιτική… Ομως σε ορισμένες περιπτώσεις ο αθλητισμός χρειάζεται τους πολιτικούς για να δώσουν λύσεις και σε άλλες οι πολιτικοί τον αθλητισμό για να προβληθούν. Τα οφέλη πρέπει να είναι αντίστοιχα για την κάθε πλευρά. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι υποσχέσεις δεν τηρούνται κι ο κόσμος δεν ξεχνά. Και δυστυχώς κατά την συντριπτική πλειοψηφία λίγοι κάνουν ή μπορούν να κάνουν αυτά που τάζουν. Οι φίλαθλοι δεν μπορούν να μείνουν στο «αν βγω θα σας στηρίξω», γιατί το έχουν ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν και έλαβαν μόνο αδιαφορία.
Ετσι το μόνο που κρατούν πλέον είναι οι πράξεις. Οι κινήσεις εντυπωσιασμού δεν συγκινούν τον κόσμο και περισσότερο μοιάζουν αστείες στα μάτια τους…
 
 
 
 
Εχει ξεκινήσει η προετοιμασία
Για την αναμέτρηση με την ΑΕΛ προετοιμάζεται ήδη ο Ολυμπιακός Βόλου. Μπορεί το θεσσαλικό ντέρμπι να διεξάγεται σε 16 ημέρες, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έχουν ξεκινήσει ήδη να κάνουν τις προετοιμασίες τους ενόψει της αναμέτρησης με την γειτονική ομάδα της ΑΕΛ. Γιατί η προετοιμασία δεν είναι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι…
Ζ.Ε.Ι.
 
Και πάλι μαζί
Μαζί παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ολυμπιακό Πειραιώς οι Τάκης Συνετόπουλος και Παναγιώτης Κελεσίδης. Οι δύο δόξες του ελληνικού ποδοσφαίρου σχολίασαν τις κινήσεις των παικτών μέσα στο γήπεδο από τις οποίες δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν και παλιές δικές τους στιγμές.
 Ζ.Ε.Ι.
 
Χρηματικό πρόστιμο
Στο φύλλο αγώνος μετά το ματς της Νίκης με τα Γιαννιτσά ο διαιτητής έγραψε για μπουκάλια που έπεσαν στο ταρτάν του γηπέδου, με αποτέλεσμα να διακόψει για δύο λεπτά τον αγώνα. Ετσι η Νίκη θα τιμωρηθεί εκτός απροόπτου με χρηματικό πρόστιμο για την συμπεριφορά των οπαδών της…
Αγ. Θαν.
 
Αισιόδοξος
Παρά το άσχημο αποτέλεσμα και τη νέα απώλεια βαθμών σε παιχνίδι έδρας, ο προπονητής της Νίκης, Αρμάντο Μαρέντζι παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα στην συνέντευξη Τύπου, λέγοντας πως τα αποτελέσματα θα έρθουν. Αυτό όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι αναφέρθηκε ονομαστικά για κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν τον ικανοποίησαν. Ετσι για τον Μασίας είπε ότι ήταν αρνητικός και δεν βοήθησε…
Αγ. Θαν.
 
Γεμάτο μπάσκετ
Τρία τουρνουά γίνονται στον Βόλο αυτό το σαββατοκύριακο. Οι σύλλογοι δεν ξεχνούν τους ανθρώπους που προσέφεραν και έχουν φύγει από κοντά μας. Η Μεταμόρφωση διοργανώνει από σήμερα τουρνουά στη μνήμη του Νίκου Κοντάκη, η Ανάληψη τιμά την μνήμη των Αθανάσιου Κυριάκου και Θοδωρή Δάλλα και Παναγιώτη Βογιατζή με τουρνουά που θα γίνει στο ΕΑΚ το σαββατοκύριακο, ενώ ο Θεσσαλικός στη μνήμη του Θεόδωρου Αθανασιάδη, με αγώνες στο κλειστό Βάκης Παρασκευόπουλος. Γεμάτο μπάσκετ λοιπόν το σαββατοκύριακο στην Μαγνησία.
Αγ. Θαν.
 
Φήμες για Μπακάλη
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λάκης Μπακάλης μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Πυράσου δεν πρόκειται να μείνει για πολύ καιρό χωρίς ομάδα. Πληροφορίες θέλουν τον Βελεστινλιώτη τεχνικό να αναλαμβάνει βοηθός προπονητή στην ομάδα της Νίκης Βόλου. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχουν ήδη γίνει οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά τι έγινε με τον διευθυντή μάνατζμεντ εκεί στη Νέα Ιωνία;
 
 
 
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου