ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρνουά μπάσκετ στη μνήμη του Ν. Κοντάκη

τουρνουά-μπάσκετ-στη-μνήμη-του-ν-κοντά-494713

To 10ο τουρνουά μπάσκετ στην μνήμη του Νίκου Κοντάκη διοργανώνει η Μεταμόρφωση Βόλου στο Κέντρο Αθλησης και Νεολαίας «Βάκης Παρασκευόπουλος» από σήμερα Παρασκευή έως μεθαύριο Κυριακή.

Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα των Αθλητικών Οργανισμών Μαγνησίας και του Δήμου Βόλου και σε αυτό μετέχουν εκτός της Μεταμόρφωσης ο Φοίνικας Λάρισας και ο Φίλιππος Βέροιας.

Η Μεταμόρφωση θα αντιμετωπίσει σήμερα το απόγευμα τον Φοίνικα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα θα κοντράρει τον Φίλιππο. Τα δυο αυτά φιλικά ματς θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Αντώνη Μυριντζή να βγάλει συμπεράσματα και να τεστάρει τους καλαθοσφαιριστές του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Μεταμόρφωσης για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ.

Ο Νίκος Κοντάκης καταγόταν από την Κρήτη. Γεννήθηκε και έζησε στον Βόλο και φοίτησε στο 2ο Γενικό Λύκειο. Σπούδασε λογοθεραπεία στην Αθήνα απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και στην συνέχεια προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέχρι που κόπηκε απρόσμενα το νήμα της ζωής του. Ξεκίνησε τον αθλητισμό από τον στίβο και τον ΑΟ Μαγνησίας, ενώ έφηβος πλέον ασχολήθηκε με το μπάσκετ. Διετέλεσε αρχηγός του ΑΟ Μεταμόρφωση τον οποίο βοήθησε σημαντικά να ανέβει κατηγορία. Επίσης τον τελευταίο χρόνο της ζωής του συμμετείχε και στο ανεπίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με την ομάδα «Καραϊσκάκης».

Εφυγε στα 25 μόλις χρόνια πριν καλά – καλά προλάβει να γευτεί τις χαρές της ζωής. Ηταν γνήσιος άνθρωπος, περήφανος νέος, υπόδειγμα αθλητή.

Στη μνήμη του η Μεταμόρφωση διοργανώνει τουρνουά κάθε χρόνο και το ίδιο έπραξε και φέτος.

Το πρόγραμμα του τουρνουά:

Σήμερα

18.30 Μεταμόρφωση – Φοίνικας Λάρισας

Αύριο

18.00 Φοίνικας Λάρισας – Φίλιππος Βέροιας

Κυριακή 10 Οκτωβρίου

16.00 Φίλιππος Βέροιας – Μεταμόρφωση

Παρουσίαση και εκδήλωση της Νίκης

Με αφορμή την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Γ’ Εθνικής κατηγορίας την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το τμήμα μπάσκετ της Νίκης Βόλου διοργανώνει εκδήλωση στην οποία θα γίνει η παρουσίαση της φετινής ανδρικής ομάδας. Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης προσκαλεί τους φίλους του συλλόγου αλλά και όλους τους φίλους του αθλήματος, να παραβρεθούν σε μια όμορφη βραδιά αφιερωμένη στο Μαγνησιώτικο μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου ώρα 9:30 μ.μ. στο κέντρο «Η Λίμνη» στο Πολιτιστικό Aλσος του Δήμου Ν. Ιωνίας. Προσκλήσεις διατίθενται από τα γραφεία της Ερασιτεχνικής Νίκης, (Μαιάνδρου 14), καθώς και από τα μέλη της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ. Η τιμή της κάρτας είναι 25 ευρώ και συμπεριλαμβάνονται πλήρες μενού, το κρασί, οι μπύρες και τα αναψυκτικά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-60320.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου