ΤΟΠΙΚΟ

Μόνος πρώτος ο Θησέας, επικράτησε άνετα του Πρωτεσίλαου

μόνος-πρώτος-ο-θησέας-επικράτησε-άνετ-263530

Ρεπορτάζ:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΤΟΥΜΠΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ

Θησέας-Πρωτεσίλαος 3-0

Σκόρερ: (21’, 49’ Κοτζαθανάσης, 67’ Μοράλες)

Η ομάδα του Θησέα έχοντας την απόλυτη υπεροχή καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης έφτασε εύκολα στο τελικό 3-0, ενώ οι φιλοξενούμενοι στη χειρότερη τους φετινή εμφάνιση δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Μπράνου και υπέστησαν την πρώτη τους ήττα. Το σκορ άνοιξε στο 23’ με σουτ κεραυνό του Κοτζαθανάση από τα 40 μέτρα, με τον ίδιο παίκτη να κάνει το 2-0 με πλάσε μέσα από την περιοχή, ενώ στις αρχές του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 10’ βρέθηκε κοντά στο να σκοράρει ξανά όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Χιώτη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θησέας απείλησε για ένα τρίτο τέρμα με τον Κοτζαθανάση με απευθείας εκτέλεση φάουλ να σημαδεύει ξανά το δοκάρι. Το τελικό 3-0 πέτυχε με κεφαλιά ο Μοράλες ύστερα από σέντρα του Κοτζαθανάση.

ΘΗΣΕΑΣ (Παπαστεργίου): Μπράνος, Ρουκάς, Αναστασίου, Μοράλες, Ιωάννου, Τανάγιας (71’ Μίλτος), Σφάκας, Γκουγκούδης (61’ Καραλόπουλος), Βλάχος (75’ Μυρμίγκης) Κοτζαθανάσης, Αραμπατζής (79’ Γαρυφάλλου)

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ (Μπίλης): Πίττας, Χασιώτης, Λάμπος Α. (81’ Χριστοδούλου), Σιαμανίκος (75’ Λεϊμονής), Μιχόπουλος, Κόρκος Θ., Κόρκος Κ. (46’ Κοπάνας), Σούδας, Μαριγκλέν, Παπαδόπουλος (77’ Λάμπος Ι.), Βαλωτής

Μαγνησιακός-Παγασητικός 3-0

Σκόρερ: (25’, 35’, 70’ πεν. Δανηλόπουλος)

Με την χθεσινή νίκη η ομάδα του Μαγνησιακού ανήλθε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φτάνοντας τους 12 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο Θησέα. Το σκορ άνοιξε στο 25’ με τον Δανηλόπουλο, ο οποίος έγινε αποδέκτης της σέντρας του Μάιπα και με πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο ίδιος παίκτης δέκα λεπτά αργότερα σκόραρε εκ νέου για το 2-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Οικονόμου, για να πετύχει χατ-τρικ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος στο 70’. Ο Παγασητικός από την μεριά του απείλησε για να σημειώσει κάποιο τέρμα με τα δύο χαμένα τετ-α-τετ των Μπραχόλι και Κουτλούμπαση στο 30’ και 49’ αντίστοιχα, το δοκάρι στο 15’ του Περιβολιώτη, ενώ στο 70’ το σουτ του Γκατζούνα απέκρουσε ο Βίτσος.

ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΟΣ (Πανόπουλος): Βίτσος, Οικονόμου (65΄Τζήκας), Τσένα, Κοντοβάς, Προβιάς, Γκέρτσο, Χατζητρακόσιας, Λιάρος (70’ Μιχαλόπουλος), Δανηλόπουλος, Θεοδωρόπουλος (78’ Πανόπουλος), Μάιπας (82’ Βασιλείου)

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ (Καψιώτης): Αλέξης, Γκατζούνας, Μαστροπαναγιώτης (70’ Κικής), Περιβολιώτης, Καρπετάς (80’ Καράνταγλης), Χαλκίδης, Λάιος, Ξηρομερίτης, Μπραχόλι, Καραγεώργος (46’ Ρουσσάς), Σίμος (45’ Κουτλούμπασης)

Άνθιμος Γαζής- Ακρόπολη 3-2

Σκόρερ: (68’, 77’ Τζήμας, 90’ Παπαδόπουλος – 26’, 85’ πεν. Κόκκας,)

Την πρώτη του φετινή νίκη σημείωσε ο Άνθιμος Γαζής, υποχρεώνοντας την Ακρόπολη στην πρώτη φετινή της ήττα. Η Ακρόπολη ξεκίνησε κάπως καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στο 26’ με απευθείας χτύπημα φάουλ του Κόκα με τον ίδιο παίκτη λίγο αργότερα να χάνει τετ-α-τετ για να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ και να δώσει σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα του. Ο Άνθιμος Γαζής ισοφάρισε στο 68’ με σουτ του Τζήμα μέσα από την περιοχή, με τον ίδιο παίκτη στο 77’ να δίνει για πρώτη φορά στην αναμέτρηση το προβάδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά. Η Ακρόπολη ισοφάρισε στο 85’ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Μιχολίτσης και αξιοποίησε ο Κόκκας, ωστόσο ο Άνθιμος Γαζής δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με σουτ από πλάγια θέση του Παπαδόπουλου πήρε με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο του φετινό τρίποντο.

ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ (Κουρούπης): Ζαρίφης, Βούλγαρης (68’ ’Εντρι), Έλσον, Μηλωνάς, Κωστάκης, Λάσκος, Τζήμας, Μπακογιάννης, Κίτσας (70’ Κόγιας), Παπαδόπουλος, Δημόπουλος (65’ Καρούτσος).

ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Ακτσιαλής): Γκίγκας, Παπαεμαννουηλίδης, Πασσιάς, Τσιαντής, Χάνος, Κολυμήτρας Κ., Κολυμήτρας Τ.(75’ Θεοδώρου), Τσουκάλης(55’ λ.τρ. Σιαμέτης), Παγώνης(65’ Μιχολίτσης), Κόκας, Αξιώτης.

Πηλέας-Αγία Παρασκευή 2-1

Σκόρερ: (4’, 67’ Δημόπουλος – 24’ Καραγιάννης)

Πρώτη εφετινή νίκη για τον Πηλέα με την ομάδα του Στέργιου Σιαμέτη να επικρατεί με 2-1 της Αγίας Παρασκευής. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 4’ ο Δημόπουλος με πλάσε μέσα από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, αλλά ο Καραγιάννης ισοφάρισε σε 1-1 στο 24’. Ωστόσο οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες και για ένα δεύτερο τέρμα, με τα σουτ των Δημόπουλου και Παπαπορφυρίου να εξουδετερώνονται από τον τερματοφύλακα. Τελικά, ο Πηλέας διπλασίασε τα τέρματά του με πρωταγωνιστή πάλι τον Δημόπουλο με παρόμοιο τρόπο και πλασέ μέσα από την περιοχή. Η Αγία Παρασκευή σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά χωρίς αποτέλεσμα με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν τους πρώτους τρεις βαθμούς τους για φέτος.

ΠΗΛΕΑΣ (Σιαμέτης): Προτούλης, Χιούσι, Βαρσαμάς(80’ Καναράς), Αλβανόπουλος, Δεδούσης (72’ Καζάκης), Παπαπορφυρίου (85’ Ευθυμιάδης), Βαϊόπολος (60’ Τσελεπίδης), Βαϊτσης, Δημόπουλος, Θάνος, Σιαμέτης

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Μαλακασιώτης): Τσιτσιρίκος, Κούκιος, Κλώθος (46’ Παναγιώτου), Λούμπαρδος, Χατζημητροφάνης, Λιάτσικος, Μπόλης, Τρίμμης, Καραγιάννης, Μαρμαρινός, Χατζηγεωργίου (60’ Σαμαράς)

Ηρακλής-Αίας 1-0

Σκόρερ: (65’Δαμάσκος)

Τη δεύτερη του φετινή νίκη σημείωσε ο Ηρακλής Βόλου επικρατώντας με 1-0 του Αίαντα. Σε μια αναμέτρηση μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων το γκολ του Δαμάσκου με κεφαλιά στο 65’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάγκα, έκρινε την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να φτάνουν τους 4 βαθμούς και τους φιλοξενούμενους να μένουν στους πέντε βαθμούς. Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του παιχνιδιού ανήκει στους φιλοξενούμενους με τον Χειλά να αστοχεί από θέση τετ-α-τετ, όπως και ο Σιαμέτης στο 5’. Η ομάδα του Κώστα Στέκα από την χρονική στιγμή, κατά την οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ, έχασε αρκετές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Κατσαβριάς στο 70’ έπιασε την κεφαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον Κεφαλά να διατηρεί με μια δύσκολη επέμβαση το 1-0 για την ομάδα του. Τελευταία αξιόλογη ευκαιρία των φιλοξενουμένων ήταν το σουτ του Χειλά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε στο δοκάρι του Κεφαλά.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Τσιαντάκης): Κεφαλάς, Στεργιόπουλος (45’ Λιόλιος), Δαμάσκος, Ροκκάς (75’ Σπυρόπουλος), Λούγκης, Μπέσσας, Γκάγκας, Ασλάνογλου, Μπάμπα (88’ Μακρής), Πετρόπουλος, Νούσιας

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ (Στέκας): Χαλάτσης, Παπανικολόπουλος, Γρούνας (75’ Κραβαρίτης), Λαγός, Χουλιάρας, Χριστέλλος, Σιαμέτης, Κωστούλας(65’ Μαλλιαρός), Κατσαβριάς, Χειλάς, Καλοδήμος

Διαγόρας-Σκιάθος 0-2

Σκόρερ: (18’ Χισάι, 70’ Φιλιππούλης)

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η Σκιάθος απέναντι στον Διαγόρα, στο γήπεδο του Στεφανοβικείου. Ο Διαγόρας μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση και στο 10’ ο Πάσχος αστόχησε από θέση τετ-α-τετ, σπαταλώντας μια χρυσή ευκαιρία για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Η Σκιάθος κόντρα στην ροή του παιχνιδιού άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Χισάι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μαλάκου. Οι γηπεδούχοι έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με τον Σπύρο Καραπλιάγκο να εκτελεί το κόρνερ, την μπάλα να παίρνει αρκετά φάλτσα και να καταλήγει στο δοκάρι του Παπάρα, με την Σκιάθο να αντέχει στην πίεση των γηπεδούχων και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος. Στην επανάληψη η ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου συνέχισε να πιέζει με αμείωτο ρυθμό για να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Σαν να μην έφτανε αυτό η Σκιάθος βρήκε και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση με σουτ κεραυνό αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Διαγόρα έχει κι άλλο δοκάρι στην αναμέτρηση, με κεφαλιά του Κουβελά.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Καλογήρου): Παναγιωτόπουλος, Δημητριάδης, Καραπλιάγκος Κ. (60’ Ακριβούσης), Πρασσάς, Χολέβας (70’ Βουραζέρης Ν.), Μαυρίδης (60’ Καλλιακούδας), Καραμανλής, Καραπλιάγκος Σπ., Πάσχος, Καπούλας, Γάρος (75’ Κουβελάς)

ΣΚΙΑΘΟΣ (Καλλιακούδας): Παπάρας, Χρυσάνθης, Νασιάκος, Πρίφτι Ε., Τουρναβίτης, Μπρέγκου, Φιλιππούλης (85’ Τσάκας), Μαλάκος, Χισάι (65’ Νικολαΐδης), Ζαρίφης (50’ Σαρρής), Ντένι Πρίφτι (80’ Γραμμένος)

Σαρακηνός – Πύρασος 2-1

Σκόρερ: (33’ πεν., 40’ Κοντοβάς – 92’ πεν. Σιώμος)

Την έδρα του στο έπακρο αξιοποίησε ο Σαρακηνός και χάρις στον Γιάννη Κοντοβά, επικράτησε με 2-1 του Πυράσου. Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό για την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη, η οποία μετά το δοκάρι του Τσιουρή στο 15’ και την εκτέλεση φάουλ του Κοντοβά, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιλίγκος λίγο αργότερα άνοιξε το σκορ στο 33’.

Το σκορ άνοιξε ο Κοντοβάς με πέναλτι που κέρδισε ο Τσιουρής από τον Μαγιόγλου και πέντε λεπτά αργότερα ο αειθαλής μέσος διπλασίασε τόσο τα προσωπικά του τέρματα όσο και της ομάδας του, αφού βλέποντας την μπάλα να κοντράρει σε αντίπαλο από σουτ που πραγματοποίησε ο ίδιος στη συνέχεια πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τσιλίγκου. Ο Πύρασος είχε την υπεροχή στην επανάληψη, αλλά όχι και το γρήγορο γκολ, που θα τον έβαζε στο παιχνίδι της διεκδίκησης, καταφέρνοντας να μειώσει στο τελικό 2-1, με πέναλτι που κέρδισε από τον Γ. Μαστακούλη ο Σιώμος, και εκτέλεσε ο ίδιος.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ (Φασουράκης): Κοντογιάννης, Ντούρο, Σιδηρόπουλος, Ηλ. Ρακής, Τσαγγαράς, Τσαρδακάς, Θάνος (75’ Αν. Μαστακούλης), Κοντοβάς, Τσιουρής (85’ Ρέλλος), Καλαμάτας (70’ Ντίτσιος), Γκάμπας (80’ Γ. Μαστακούλης)

ΠΥΡΑΣΟΣ (Αρσένος): Τσιλίγκος, Μαγιόγλου (46’ Γ. Τσάμης), Γιοβάννης, Τσορμπατζής (70’ Στεργίου), Γκίνης, Δ. Τσάμης (46’ Μπαρούτσας), Μπασδάνης, Φούκης (35’ Σαμαράς), Σιώμος, Ζαχαράκης, Δαμάσκος

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Θησέας 13 8-2

2. Μαγνησιακός 12 17-3

3. Πρωτεσίλαος 10 14-9

4. Διαγόρας 8 9-3

5. Ακρόπολη 8 9-7

6. Σαρακηνός 7 11-4

7. Σκιάθος 7 5-3

8. Αίας 5 7-5

9. Πύρασος 5 3-3

10. Ηρακλής 4 6-5

11. Αγία Παρασκευή 4 5-10

12. Πηλέας 4 4-16

13. Άνθιμος Γαζής 3 7-17

14. Παγασητικός 1 2-19

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου