ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατήφεια και απογοήτευση για τον διασυρμό στο Πανθεσσαλικό

κατήφεια-και-απογοήτευση-για-τον-διασ-851206

Κατήφεια και απογοήτευση. Αυτές οι δυο λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν το κλίμα που επικρατεί στη Ν. Ιωνία μετά τον διασυρμό στο Πανθεσσαλικό από τον Πανθρακικό, στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν για τη Νίκη. Οι κυανόλευκοι ηττήθηκαν με 0-2 και παρότι μαθηματικά ελπίδες υπάρχουν, έχοντας αποδειχτεί «λίγοι» μέχρι σήμερα σε όλα τα κρίσιμα ματς, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στην συνέχεια. Η ομάδα του Σταύρου Διαμαντόπουλου είναι αδιαμφισβήτητα πλέον ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό, όσο κι αν ο έμπειρος τεχνικός επιμένει ότι «χάθηκε μια μάχη και όχι ο πόλεμος». Η ελπίδα βέβαια πεθαίνει πάντα τελευταία και μακάρι τα λόγια του 60χρονου προπονητή να βγουν στο τέλος αληθινά, αλλά μετά την ήττα της Κυριακής, τη μόνη αλήθεια που μπορεί να δει κανείς στην βαθμολογία είναι τον Πανθρακικό να έχει απομακρυνθεί στους έξι βαθμούς και τον Εθνικό Αστέρα στους τέσσερις. Η διαφορά ναι μεν μπορεί να καλυφθεί μέσα σε εννιά αγωνιστικές, αλλά οι παίκτες της Νίκης, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, βάσει της προχθεσινής τους εμφάνισης, δεν δείχνουν να μπορούν να κάνουν την υπέρβαση.
Στο προχθεσινό ματς στη Ν. Ιωνία, ήταν απογοητευτικοί. Στην χαμηλή απόδοση τους βοήθησε και το συντηρητικό σύστημα με… μισό επιθετικό που παρέταξε ο Διαμαντόπουλος, καθώς ο Μουρατίδης φαινόταν απελπιστικά μόνος του στην επίθεση και προέρχονταν μάλιστα από τραυματισμό.
Στο πρώτο ημίχρονο η Νίκη έδειξε να προσπαθεί να πιέσει, όμως η περιοχή του Πανθρακικού ήταν άδεια, αφού κανείς δεν βρισκόταν εκεί για να εκμεταλλευτεί κάποια σέντρα, την ώρα που ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, με έφεση στο ψηλό παιχνίδι, Μπάμπης Πιττάκας ήταν εκτός αποστολής και ο Τάσος Παυλίδης βρισκόταν στον πάγκο. Ο Χώνος κάτι προσπάθησε να κάνει από την δεξιά πλευρά και είχε μάλιστα στο ενεργητικό του δυο καλές στιγμές, ωστόσο και πάλι κρατούσε πολύ την μπάλα, όπως άλλωστε και ο Ζορμπάς που επιχειρούσε να δημιουργήσει παιχνίδι για τους γηπεδούχους, την ώρα που ο Γκάγκας δεν φάνηκε καθόλου στην αριστερή πλευρά. Η απόδοση των παραπάνω παικτών «πρόδωσε» ουσιαστικά τα όποια πλάνα του Σταύρου Διαμαντόπουλου, αφού η ομάδα δεν μπορούσε έτσι να απειλήσει και να πετύχει κάποιο γκολ. Λίγο καλύτερα ήταν τα πράγματα στην άμυνα, αλλά όλα αυτά μέχρι το 54’.
Ηταν η στιγμή που ο Σκουφίτσας καταλόγισε ένα φάουλ έξω από την περιοχή, που χωρά αμφισβήτηση για το αν υπήρχε και ο Αντρέεφ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Οι κυανόλευκοι βγήκαν όλοι μπροστά για να ισοφαρίσουν και αφού έχασαν μια καλή ευκαιρία μετά από συνεργασία των Ζορμπά και Γκάγκα, στην αντεπίθεση ο Βάγκνερ ήταν αυτός που νίκησε τον Γκίτκο σε τετ α τετ και έγραψε το τελικό 2-0 μέσα σε ένα δίλεπτο. Ολα κι όλα τα γκολ μέχρι προχθές του Πανθρακικού μακριά από το σπίτι του ήταν μόλις δυο και στο Πανθεσσαλικό κατάφερε να τα διπλασιάσει, πετυχαίνοντας μάλιστα την πρώτη του εκτός έδρας νίκη!
Οι φίλαθλοι αποχώρησαν απογοητευμένοι από το Πανθεσσαλικό, ενώ αρκετά «γαλλικά» άκουσε από την κερκίδα μετά την λήξη του ματς ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Χρόνης, καθώς πήγαινε στα αποδυτήρια της ομάδας.
Η Νίκη είναι με το ένα πόδι στην Γ’ Εθνική και φυσικά κανείς δεν θα μπορούσε να ρίξει τις ευθύνες μόνο στους παίκτες. Η διοίκηση έχει μεγάλο μερίδιο για την πορεία της ομάδας, όπως και οι τεχνικοί που πέρασαν από το «τιμόνι» της. Λάθος επιλογές και αποφάσεις στοίχησαν φέτος στο κυανόλευκο συγκρότημα. Η σεζόν φαίνεται πώς πολύ δύσκολα θα σωθεί και οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Εκτός αν γίνουν μια σειρά από θαύματα στις εννιά αγωνιστικές που απομένουν…
Το επόμενο παιχνίδι της Νίκης είναι στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ. Ο Σταύρος Διαμαντόπουλος προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό των παικτών του ενόψει της δύσκολης εξόδου, ενώ δεν θα έχει στην διάθεση του, τους Σίμιτς, Μπαλάφα και Κουτσογιάννη.

Β’ ΕΘΝΙΚΗ – 25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
0 2
Σκόρερ: 54’ Αντρέεφ, 56’ Βάγκνερ
Κίτρινες: Ρουμελιώτης, Αφόνσο, Γκάγκας, Αρτσε – Κωνσταντινίδης, Γεμενετζής, Μαντζιαρίδης, Σουλτ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου