ΤΟΠΙΚΟ

Πορεία πρωταθλητισμού ο ΓΣ Αλμυρού

πορεία-πρωταθλητισμού-ο-γσ-αλμυρού-268580

Σημείωσε την 3η του σερί νίκη σε τρία παιχνίδια, κερδίζοντας με 1-0 τον Οπούντιο

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εχοντας να διαχειριστεί την κούραση από το παιχνίδι της Κυριακής με το Βελούχι στο Καρπενήσι, ο ΓΣ Αλμυρού παρατάχθηκε με αναγκαστικές αλλαγές χθες απέναντι στον Οπούντιο Μαρτίνου, αλλά δεν το πλήρωσε, βλέποντας τον Κώστα Κυπτίου να σκοράρει σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα.

Το τρίτο γκολ στα τελευταία παιχνίδια του έμπειρου μέσου ήρθε λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης, με την ομάδα του ΓΣ Αλμυρού να παίρνει αυτό που δικαιούνταν από την εμφάνιση της στο πρώτο μέρος, με την κούραση στην επανάληψη να μην της στερεί την τρίτη σερί νίκη και την πορεία… πρωταθλητισμού.

Πώς έπαιξε

Με σύστημα 4-4-2 παρέταξε την ομάδα του ο Λάκης Μπακάλης, όπου πέρα από τον

τερματοφύλακα Σταυράκη, Αλεξανδρής και Τσιάτσιος τοποθετήθηκαν στις πτέρυγες της άμυνας, ενώ στο κέντρο αυτής ήταν οι Κόκκας και Στουρνάρας. Στη μεσαία γραμμή οι Σαββίδης και Θωμαΐδης ήταν τα αμυντικά χαφ και στα δεξιά ο Κυπτίου με τον Κοντοβά στα αριστερά, με τους Βούλγαρη και Φλίγκο να είναι το δίδυμο στην επίθεση.

Το α’ μέρος

Στο πρώτο μέρος, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ελέω και της κούρασης από την εμβόλιμη αγωνιστική, ενώ υπήρξαν αρκετές αλλαγές στους παίκτες σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι.

Μετά το 20’ ο ΓΣ Αλμυρού άρχισε να πιέζει την αντίπαλη εστία, με τον Κυπτίου να εκτελεί το κόρνερ και τον Βούλγαρη να παίρνει την κεφαλιά, που μπλόκαρε σταθερά ο Ζαφείρης. Ο Κυπτίου πήρε τον ρόλο του εκτελεστή στο 26’ όταν και από θέση πλάγια δεξιά στο όριο της περιοχής επιχείρησε φαλτσαριστό σουτ για να εκτιναχθεί και να διώξει δύσκολα ο τερματοφύλακας του Διγενή. Δύο λεπτά αργότερα σημειώθηκε μια φάση στην οποία οι Μαγνησιώτες διαμαρτύρονται για πέναλτι, με τον Φλίγκο να ανατρέπεται καθαρά από τον Σαρακατσάνο μέσα στην περιοχή, χωρίς πάντως να υποδειχτεί κάποια παράβαση.

Οι Αλμυριώτες έχασαν νέα ευκαιρία στο 35’ με τον Φλίγκο, ενώ στο 44’ ήρθε το γκολ από τον Κυπτίου, που μετά το γέμισμα του Τσιάτσιου ο Φλίγκος έγινε κάτοχος της μπάλας, ο οποίος δεχόμενος πίεση και πέφτοντας κατάφερε να περάσει από την τρύπα της βελόνας την μπάλα για τον Κυπτίου, ο οποίος έκανε την κίνηση, και στην έξοδο του αντίπαλο τερματοφύλακα πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Το β’ μέρος

Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο και πάλι ο ΓΣΑ ήταν κυρίαρχος και στο 55’ ο Κοντοβάς σέντραρε από τα δεξιά, ο Κυπτίου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ζαφείρη. Φάουλ του Στουρνάρα στο 60’ πέρασε επίσης άουτ και λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι για να καταγραφεί η τελευταία αξιόλογη φάση

στο 73’, όταν από τα δεξιά ο Κυπτίου άλλαξε παιχνίδι στα αριστερά για τον Κοντοβά, ο τελευταίος από πλάγια θέση έδωσε στον Μπαρούτα και η σέντρα του βρήκε τον Φλίγκο, δίχως όμως η μπάλα να του κάνει το χατίρι, αφού πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ετσι, ο ΓΣΑ πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια (έχει κάνει το ρεπό του στην πρεμιέρα) με τους παίκτες του Λάκη Μπακάλη να πραγματοποιούν μία ακόμη σοβαρή εμφάνιση απέναντι στους Τρικαλινούς και πρόσθεσαν ακόμη 3 βαθμούς στη συγκομιδή τους, φθάνοντας πλέον τους 9 και την ερχόμενη Κυριακή θα ταξιδέψουν στην έδρα του Αστέρα Ιτέας.

ΓΣΑ-ΔΙΓΕΝΗΣ 1-0

Σκόρερ: (44’ Κυπτίου)

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Καραγιάννης (Φθιώτιδας)

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Μπακάλης): Σταυράκης, Αλεξανδρής, Στουρνάρας, Κόκκας, Τσιάτσιος, Σαββίδης, Θωμαΐδης (70’ Καψιώτης), Κυπτίου (90’ Φαράντος), Βούλγαρης (46’ Μπαρούτας), Φλίγκος, Κοντοβάς (88’ Χολέβας)

ΔΙΓΕΝΗΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Μπρισίμης): Ζαφείρης, Μπασιάκας (88’ Νταής), Τζέλης (80’ Νικολάρος), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσιαμάγκας (60’ Γιώτας), Σκόνδρας, Κολοβός, Τσικρικάς (60’ Νασιακόπουλος), Αμπαδιωτάκης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου