ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ντέρμπι Μαγνησίας στο ΕΑΚ Βόλου

ντέρμπι-μαγνησίας-στο-εακ-βόλου-270098

Ενα παραδοσιακό μαγνησιώτικο ντέρμπι θα διεξαχθεί σήμερα στο ΕΑΚ Βόλου (4μ.μ.), εκεί όπου κοντράρονται Ολυμπιακός Βόλου και Ρήγας Φεραίος, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Μόλις λίγες βδομάδες μετά την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν, τα συναισθήματα είναι διαφορετικά στους δύο μονομάχους, με τον Ολυμπιακό Βόλου να προβληματίζει και τον Ρήγα Φεραίο να αποδεικνύεται έως τώρα η ευχάριστη έκπληξη.

Προβληματισμός στον Ολυμπιακό Β.

Από την πλευρά τους, οι ερυθρόλευκοι του Κώστα Μπράτσου έχουν ξεκινήσει άσχημα, μετρώντας 4 βαθμούς σε 3 αγωνιστικές, απογοητεύοντας με τις εμφανίσεις τους, ενώ μόλις στο δεύτερο παιχνίδι της χρονιάς προχώρησαν σε λύση συνεργασίας με τον πρώην τεχνικό τους, Μιχάλη Ζιώγα, με τον οποίο είχαν ξεκινήσει με στόχο τον πρωταθλητισμό.

Οι σημερινοί γηπεδούχοι, διαθέτουν πολύ καλές μονάδες, ωστόσο όσα δουλεύουν οι ποδοσφαιριστές καθημερινά στις προπονήσεις δεν έχουν βγει στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα την ήττα της πρεμιέρας από το Βελούχι, την πύρρειο εντός έδρας νίκη με τον Διγενή Νεοχωρίου και τη νωθρή λευκή ισοπαλία στην Ιτέα κόντρα στον Αστέρα.

Τεχνικό επιτελείο και παίκτες του Ολυμπιακού προσδοκούν μια νέα αρχή και χρειάζονται μια εμφάνιση που αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου και τους φιλάθλους του -που ζητούμενο είναι να γεμίσουν το ΕΑΚ- έτσι ώστε να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος και στο κυνήγι της κορυφής, από την οποία απέχουν 5 βαθμούς.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Γιώργος Θέος σε συνέντευξή του για το σημερινό παιχνίδι, η παρουσία του κόσμου και η στήριξη είναι απαραίτητη: «Ο Ρήγας Φεραίος έχει την εμπειρία της κατηγορίας, είναι κι αυτή μια νεανική ομάδα. Όπως όλες οι ομάδες που παίζουν με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν θα έχει άγχος. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε το άγχος του πρωταθλητισμού.

Θέλουμε από τους φιλάθλους της ομάδας να μας βοηθήσουν και να έρθουν στο γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος, θα προσπαθήσουμε, ωστόσο, να τον ικανοποιήσουμε και να τον χαροποιήσουμε. Θέλουμε στήριξη, τόσο εμείς όσο και η διοίκηση, η οποία προσπαθεί. Δεν έχουμε κανένα απολύτως παράπονο από την διοικούσα επιτροπή. Όλα στην ομάδα είναι τακτοποιημένα».

Ικανοποίηση στο Βελεστίνο

Ικανοποίηση επικρατεί στο στρατόπεδο του Ρήγα Φεραίου, τόσο για την έως τώρα συγκομιδή βαθμών όσο και τις σπουδαίες εκτός έδρας νίκες στην πρεμιέρα με 1-0 επί της Νίκης Βόλου και την περασμένη Κυριακή με 2-1 επί του Αμβρυσσέα Διστόμου, στα Άσπρα Σπίτια, η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε και από ανατροπή. Μοναδική παραφωνία για τους Βελεστινιώτες η εντός έδρας ήττα από τον Βόλο ΝΠΣ, με 3-2, με τους κυανόλευκους να έχουν πάντως και παράπονα από τη διαιτησία.

Χωρίς άγχος λόγω του δυνατού ξεκινήματος, αλλά και με το τεχνικό δίδυμο των Σπαθή-Αλεξίου με τον διπλό ρόλο του παίκτη-προπονητή, φαίνεται ότι ο Ρήγας Φεραίος βαδίζει σταθερά προς τον βασικό στόχο της εύκολης παραμονής στην κατηγορία. Στο Βελεστίνο βλέπουν επιπλέον με ικανοποίηση νέα παιδιά να στέκονται καλά στις απαιτήσεις της Γ΄ Εθνικής και μάλιστα να βρίσκουν δίχτυα, όπως ο Τσελεπής και ο Τζέκα, που με δικά τους γκολ έδωσαν τους 3 βαθμούς στην ομάδα, στο παιχνίδι με τον Αμβρυσσέα. Εκτός από τον τραυματία Παπαγεωργίου, τον Καρακώστα και τον στρατευμένο Χύσα, ητεχνική ηγεσία δεν αντιμετωπίζει προς το παρόν άλλα προβλήματα ενόψει του αυριανού αγώνα.

Ο Τσιτσανούδης διαιτητής

Την αναμέτρηση Ολυμπιακός Βόλου – Ρήγας Φεραίος που θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου σήμερα στις 4μ.μ.,θα διευθύνει ο κ. Βάιος Τσιτσανούδης, με βοηθούς τους κ.κ. Απόστολο Καρακώστα και Χρήστο Νάκα, όλοι από την ΕΠΣ Λάρισας. Ο Βάϊος Τσιτσανούδης δεν έχει σφυρίξει ματς του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ έχει διευθύνει μία φορά παιχνίδι του Ρήγα Φεραίου, στις 22/03/15 όταν, η ομάδα του Βελεστίνου κέρδισε τον Βατανιακό 1-0.

«Ολοι δίπλα στον Ολυμπιακό»

Τη στήριξη του κόσμου ζήτησε και η Διοικούσα Επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου με ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Η ομάδα μας, σήμερα στις 4μ.μ. επιστρέφει στη φυσική της έδρα, αγωνιζόμενη για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, κόντρα στον Ρήγα Φεραίο, στο Εθνικό Στάδιο Βόλου “Τάκης Συνετόπουλος”, στο ”δικό μας” ΕΑΚ. Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, οι παίκτες μας και το τεχνικό team χρειάζονται τη στήριξη όλων.

Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 απευθύνει κάλεσμα σε όσους αγαπούν τον Ολυμπιακό Βόλου, να δώσουν δυναμικό παρών στο ΕΑΚ, να σταθούν στο πλάι της ομάδας και να αποτελέσουν τον 12ο παίκτη που θα δώσει την ώθηση για τη νίκη.

Τίποτα δεν έληξε ακόμη, τίποτα δεν θα μας απογοητεύσει. Η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό Βόλου είναι αδιαπραγμάτευτη και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τη μεγάλη ομάδα της πόλης με την 80χρονη ιστορία… Ολοι δίπλα στον Ολυμπιακό Βόλου».

«Να αποδείξουν την αξία τους»

Ανακοίνωση-κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να δώσει το παρών στους δύο εντός έδρας αγώνες της Τετάρτης με τον Ρήγα Φεραίο και την Κυριακή με τη Θήβα στο ΕΑΚ εξέδωσαν οι Austrian Boys, καλώντας τους ποδοσφαιριστές να αποδείξουν την αξία τους, μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά: «Εμείς οι οργανωμένοι αποδείξαμε, όπως είναι υποχρέωση μας, να είμαστε διπλά και στα δύο μέχρι στιγμής εκτός έδρας ματς. Οι παίκτες μας και κυρίως οι έμπειροι, αντιθέτως, έως σήμερα δεν έχουν αποδείξει την αξία τους και κατά κύριο λόγο δεν έχουν καταλάβει ποια φανέλα φορούν και πρέπει να τιμούν. Εμείς έχουμε ζήσει πιο δύσκολες καταστάσεις, έχουμε ζήσει καταστάσεις που έχουμε πάρει την ομάδα από χέρι και την κρατήσαμε ζωντανή. Κάτι τέτοιο, αν χρειαστεί, θα το ξανακάνουμε. Απαιτούμε από τη διοίκηση να πράξει όπως πρέπει. Τέλος εμείς καλούμε τον κόσμο μας την Τετάρτη και αντίστοιχα την Κυριακή να δώσουμε το παρών στις κερκίδες του σπιτιού μας, του ΕΑΚ, απ’ όπου μας έχουν διώξει και να βοηθήσουμε την ομάδα να κερδίσει αυτά τα δύο ματς».

Τα εισιτήρια

Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων για το παιχνίδι του Ολυμπιακού Βόλου με τον Ρήγα Φεραίο στο ΕΑΚ:

Συγκεκριμένα:

Γενική είσοδος: 10€

Είσοδος στις αδιάθετες θέσεις των VIP (δερμάτινα καθίσματα): 15€

Γυναίκες- παιδιά (από 12 ετών και άνω): 5€

Άνεργοι (με την επίδειξη του εγγράφου του ΟΑΕΔ ,που αναφέρει την ανεργία και της αστυνομικής ταυτότητας): 5€

Τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν (πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα).

Η είσοδος των φιλάθλων θα γίνεται από τη Θύρα 3, ενώ από τη Θύρα 4 θα εισέρχονται οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας Gold. Το εκδοτήριο εισιτηρίων θα λειτουργεί από τις 14:30.

Τα εισιτήρια διαρκείας ισχύουν κανονικά και για το ΕΑΚ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου