ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Αποθέωση για Νίκη στην «Κλούβα»

αποθέωση-για-νίκη-στην-κλούβα-272305

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Εννέα λεπτά ήταν αρκετά για την ομάδα της Νίκης Βόλου προκειμένου να πετύχει τρία τέρματα και να επιβληθεί του Αχιλλέα Φαρσάλων χθες στο Π. Μαγουλάς, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής.

Μετά από ένα κακό πρώτο μέρος, με τους κυανόλευκους να μην καταφέρνουν να σκοράρουν, το γκολ του Γιάγκοβλεφ στο 48’ άνοιξε τον χορό των γκολ, για να ακολουθήσουν δύο τέρματα του Μέτσε στο 53’ και στο 57’, με τον ρυθμό να πέφτει στη συνέχεια και τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 3-1 με τον Τλούπα στο 74’, όμως τρία λεπτά μετά ο Γιάγκοβλεφ πέτυχε και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα μέσα σε αποθέωση. Πλέον οι κυανόλευκοι θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο φετινό πρωτάθλημα με εκτός έδρας αναμέτρηση την ερχόμενη Τετάρτη στη Θήβα.

Το α’ μέρος

Η Νίκη θέλησε να μπει δυνατά στο παιχνίδι και να έχει το πάνω χέρι, και έτσι μετά από λάθος της άμυνας ο Γαρυφαλλόπουλος βγήκε απέναντι από τον Κουτσουκέρα για να πλασάρει μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον αντίπαλο τερματοφύλακα, που διάβασε τη φάση και άφησε την εστία του, αποκρούοντας σωτήρια.

Χωρίς τη μεγάλη φάση στα επόμενα λεπτά, και με τη Νίκη να ψάχνει απεγνωσμένα να βρει δρόμο προς την αντίπαλη περιοχή, εκτέλεση φάουλ του Δημολιού από τα δεξιά σημάδεψε το κεφάλι του Γαρυφαλλόπουλου, αλλά η κεφαλιά του νεαρού φορ κατέληξε απελπιστικά άουτ στο 21’.

Ο αγώνας διεκόπη στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης όταν η Νίκη είχε κερδίσει κόρνερ, με τον διαιτητή Λεωνίδα να κάνει παρατηρήσεις στον Μέτσε και από την κερκίδα να εκτοξεύεται πλαστικό μπουκάλι δίχως να πετυχαίνει κάποιον, αλλά ο Τρικαλινός ρέφερι διέκοψε την αναμέτρηση για περίπου τρία λεπτά. Όταν το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι, και μετά από συστάσεις από τα μεγάφωνα, έπειτα από περιπετειώδη φάση διαρκείας ο Μέτσε σούταρε πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο Γιάγκοβλεφ στο 38’ προσπάθησε να περάσει όποιον βρήκε στο διάβα του και τα κατάφερε, «μπουκάροντας» από τα αριστερά, ωστόσο απέναντι από τον τερματοφύλακα Κουτσοκέρα δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον τελευταίο να απομακρύνει με τα πόδια, για να ακολουθήσει νέα ευκαιρία με τον Μπάιριτς να σουτάρει με το αριστερό από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτσουκέρα.

Η Νίκη έχασε τεράστια ευκαιρία στη συνέχεια να ανοίξει το σκορ όταν στο 43’ ο Γενιτσαρίδης σέντραρε από τα δεξιά, με τον Γαρυφαλλόπουλο να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά δεν μπόρεσε με διπλή ευκαιρία να νικήσει τον Κουτσουκέρα, βρισκόμενος στη μικρή περιοχή και υπό την πίεση του Οικονόμου, και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 45+3’ λίγο έλειψε να έρθει το γκολ, αλλά για τον Αχιλλέα, όταν ο Ντόλγκι προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα με το κεφάλι και την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά για να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζήμα και να καταλήγει κόρνερ.

Το β’ μέρος

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε από τους κυανόλευκους σχεδόν με τη σέντρα του δευτέρου μέρους μετά από τρία λεπτά, με τον Γιάγκοβλεφ να βρίσκεται σημείο βολής, και μετά από σέντρα από τα αριστερά έπιασε το γυριστό σουτ με το αριστερό για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 1-0.

Η Νίκη είχε πλέον την ψυχολογία με το μέρος της, με τον Χατζή να ανατρέπει τον Γαρυφαλλόπουλο και τον διαιτητή Λεωνίδα να υποδεικνύει το σημείο του πέναλτι. Ο Μέτσε απέναντι από τον Κουτσουκέρα σούταρε δυνατά στο κέντρο της εστίας, για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το 2-0, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς στο 53’.

Φάουλ του Νεμπεγλέρα φάνηκε να μην ανησυχεί τον Τζήμα, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να μπλοκάρει αρχικά και με δεύτερη προσπάθεια σταμάτησε την μπάλα πριν περάσει από την εστία.

Αντίθετα, την εστία παραβίασε η Νίκη Βόλου για τρίτη φορά, με τον Μπάιριτς να σεντράρει από τα αριστερά και τον Μέτσε να παραβιάζει την αντίπαλη εστία με σουτ με τη μία, για να πετύχει το 3-0 στο 57’.

Μετά από λανθασμένη έξοδο του Τζήμα και από συνεχόμενες κεφαλιές στην άμυνα της Νίκης, ο Τλούπας εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια των κυανόλευκων και μείωσε σε 3-1 στο 74’.

Ο Γιάγκοβλεφ, με ατομική ενέργεια πέτυχε και το 4-1 για τους κυανόλευκους, μετά από έξοχη ατομική ενέργεια στο 77’ και αφού «μπούκαρε» από τα δεξιά περνώντας όποιον βρήκε μπροστά του, κεραυνοβόλησε την αντίπαλη εστία, για να γνωρίσει την αποθέωση από την κερκίδα και το όνομα του να γίνει σύνθημα στα χείλη του κόσμου.

ΝΙΚΗ-ΑΧΙΛΛΕΑΣ 4-1

Σκόρερ: 48’, 77’ Γιάγκοβλεφ, 53’ πεν., 57’ Μέτσε – 74’ Τλούπας.

Διαιτητής: Λεωνίδας (Τρικάλων).

Βοηθοί: Σταφυλάς, Μπάλας (Τρικάλων).

Κίτρινες: Μωυσίδης, Μπάιριτς, Γενιτσαρίδης – Μάρκου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: (Ξηορφώτος-Μπούις) Τζήμας, Γενιτσαρίδης (84’ Λάιος), Δημολιός, Μωυσίδης (87’ Ζιώγας), Καρτσαμπάς, Βέργος, Γιάγκοβλεφ, Μέτσε, Ντόλγκι, Μπάιριτς (63’ Ματθαίου), Γαρυφαλλόπουλος (78’ Βουρδάκης).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ: (Τριανταφυλλόπουλος) Κουτσοκέρας, Καραμπούζης, Μάρκου (65’ Κατσανάκης), Κούλπας, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Κόλλα, Τλούπας (87’ Κομισόπουλος), Συράκος, Λόλας (85’ Καραμπίνας), Χατζής (63’ Κουρούμαλος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου