ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Να κάνει τη ζημιά

να-κάνει-τη-ζημιά-272341

Ρεπορτάζ: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Να κάνει την πρώτη ζημιά στον Αμβρυσσέα με το μεγαλύτερο βαθμολογικό όφελος για τον ίδιο θα επιχειρήσει ο Ρήγας Φεραίος σήμερα στις 4μ.μ. στο Στάδιο Άσπρων Σπιτιών Βοιωτίας, όπου θα αντιμετωπίσει την ομάδα του μαρτυρικού Διστόμου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Μπορεί οι νεοφερμένοι στην κατηγορία γηπεδούχοι να προέρχονται από το «2Χ2» (0-1 στον Διγενή Νεοχωρίου και 3-1 τον Αστέρα Ιτεάς) στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και να δημιουργούν μία «καλή» έδρα, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να φοβίσει τον συνηθισμένο σε τέτοιες αποστολές Ρήγα, ο οποίος ξεκίνησε με «διπλό» επί της Νίκης Βόλου τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, ενώ την περασμένη Κυριακή ηττήθηκε με καλή εμφάνιση και παράπονα για τη διαιτησία με 2-3 από τον Βόλος ΝΠΣ στο Βελεστίνο.

Το θετικό αποτέλεσμα είναι ο γενικός στόχος και, γιατί όχι, η νίκη ο ειδικός.

Με την επιστροφή του φορ Τζοβάρα, που έλειψε την προηγούμενη αγωνιστική λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό, η ομάδα των Σπαθή – Αλεξίου είναι σχεδόν πλήρης. Διαθέσιμος αναμένεται να είναι και ο Τσιώλης που έκανε ράμματα λόγω ενός θλαστικού τραύματος στο κεφάλι, αποχωρώντας ως αλλαγή στον προηγούμενο αγώνα.

Στην άλλη πλευρά, απόντες θα είναι για δεύτερη σερί αναμέτρηση ο τραυματίας Παπαγεωργίου, ο Καρακώστας που αναμένεται να λείψει για κάποιο χρονικό διάστημα λόγω των καλλιτεχνικών του υποχρεώσεων, αλλά και ο στρατευμένος Χύσα.

Ένα ζήτημα για την τεχνική ηγεσία των κυανόλευκων σαφώς είναι και η αγωνιστική της ερχόμενης Τετάρτης που ακολουθεί άμεσα. Έτσι, το σχέδιο για τη σημερινή αναμέτρηση καταστρώνεται σε συνάρτηση με τη δύσκολη δοκιμασία που ακολουθεί, την ερχόμενη Τετάρτη στο ΕΑΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Η σημερινή είναι η πρώτη από τις τρεις σερί εξόδους για τον Ρήγα, αφού όπως είπαμε, σειρά έχει ο Ολυμπιακός Βόλου και μετά το ρεπό της 5ης αγωνιστικής, ο Γ.Σ. Αλμυρού.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες με μία μεσημεριανή προπόνηση, ενώ η αποστολή της ομάδας θα αναχωρήσει σήμερα το πρωί για τη Βοιωτία και ετοιμοπόλεμοι είναι οι: Παπαγιάννης, Τσουμπέκος, Χατζηαθανασίου, Ράπτης, Σπαθής, Λάμπρου, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Μπομπότης, Μπόρας, Αλεξίου, Σούγκαρης, Χατζησταμάτης, Μπακάλης, Παπακώστας, Καναβός, Τσελεπής, Γεωργατζής, Τσιώλης, Τζοβάρας και Τζέκα.

Η αναμέτρηση διεξάγεται στο στάδιο του οικισμού Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου. Στο γήπεδο του Διστόμου που πραγματοποιούνταν εργασίες, αγωνίστηκε μεσοβδόμαδα για πρώτη φορά φέτος ο Αμβρυσσέας, επικρατώντας 2-0 του Ηρακλή Ασωπίας, με τον Ηλία Λιόντο να ξεκινά με αρκετές αλλαγές στο παιχνίδι που διεξήχθη για το Κύπελλο της ΕΠΣ Βοιωτίας.

Ο αντίπαλος

Ο Αμβρυσσέας διαθέτει την αύρα των δύο σερί νικών, κινούμενος αξιόλογα στο μεταγραφικό παζάρι μιας και απέκτησε ποιοτικούς αλλά και έμπειρους ποδοσφαιριστές, με παραστάσεις σε ανώτερες κατηγορίες όπως είναι οι Ντος Σάντος, Καλαγκάνης, Βαγγέλη, Στούμπος, Χύσι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία από τα τέσσερα γκολ των γηπεδούχων στο πρωτάθλημα, έχουν σημειωθεί από τον Κωστούλα.

Ο διαιτητής

Το παιχνίδι θα διευθύνει ο διαιτητής Δημήτρης Καλαμάτας της ΕΠΣ Ευβοίας, με βοηθούς τους Δαυίδ Βριόνα και Περικλή Δέλχα από την ίδια Ένωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου