ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ξεκίνημα με ήττα για τον Βόλος 2004

ξεκίνημα-με-ήττα-για-τον-βόλος-2004-272441

Με το… αριστερό ξεκίνησε το ταξίδι της ομάδας του Βόλος 2004 στην Α’ Εθνική για τη σεζόν 2017-2018, καθώς η ομάδα του Γιώργου Πλατανιά ηττήθηκε στο Εθνικό στάδιο Βόλου από το νεοφώτιστο σύνολο του ΟΦΗ, με 2-1 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Με τις ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, οι Κρητικές πήραν το προβάδισμα με θεαματικό γκολ στο 15’. Η φάση ξεκίνησε με κερδισμένο φάουλ των φιλοξενούμενων από τα δεξιά, πλάγια έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την Αραβιάκη να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Η παίκτρια του ΟΦΗ επιχείρησε σέντρα-σουτ στο δεύτερο δοκάρι, η Χατζηλαζάρου δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα που πήρε περίεργη κλίση και κατέληξε στα ερυθρόλευκα δίχτυα.

Οι Βολιώτισσες αιφνιδιάστηκαν από το γρήγορο γκολ και αν και πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν έως τη λήξη του πρώτου μέρους, δημιουργώντας πάντως κάποιες καλές ευκαιρίες και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τις ερυθρόλευκες να βρίσκονται πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχες προσπάθησαν να αντιδράσουν, έχοντας μια μεγάλη φάση στο 55’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ της Βέτσικα, που δύσκολα απέκρουσε η γκολκίπερ των Κρητικών. Οι ερυθρόλευκες έφτασαν στο γκολ με προβολή της Σύρμου στο 58’, με τη Βέτσικα να σεντράρει και την επιθετικό του Βόλος 2004 να επεμβαίνει την κατάλληλη στιγμή, βλέποντας την γκολκίπερ του ΟΦΗ εκτός θέσης. Ετσι έγινε το 1-1, με τις γηπεδούχες να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση, καθώς δύο λεπτά αργότερα η αρχηγός της Κρητικής ομάδας Κουνάλη βρήκε όμορφα με σέντρα την Κυδωνάκη, που πλάσαρε εύστοχα τη Χατζηλαζάρου για το 1-2.

Το σκορ παρέμεινε έως το τέλος της αναμέτρησης, με τις φιλοξενούμενες να πετυχαίνουν ιστορική νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι στην Α’ Εθνική και τις Βολιώτισσες που έχουν στόχο την άνετη παραμονή στην κατηγορία να ηττώνται. Σημειώνεται πως στο βασικό σχήμα για την ομάδα του Γιώργου Πλατανιά, καλύπτοντας τα μετόπισθεν βρέθηκε η Ευγενία Νικοπούλου, η 19χρονη πρώην παίκτρια της Προοδευτικής Περάματος, που φέτος μεταγράφηκε στον Βόλος 2004. Παράλληλα, στη δράση έπειτα από δύο περίπου χρόνια επανήλθε και η Φένια Μπαλαμούτη, που αγωνίστηκε για 10 περίπου λεπτά.

ΒΟΛΟΣ 2004-ΟΦΗ 1-2

Σκόρερ: (58’ Σύρμου- 15’ Αραδιάκη, 60’ Κυδωνάκη)

Βόλος 2004 (Πλατανιάς): Χατζηλαζάρου, Γρηγοριάδη, Σταμοπούλου (80’ Μπαλαμούτη), Αβντόλι, Σύρμου, Νικοπούλου, Γάτσιου, Πούλιου, Ανδρέου, Βέτσικα, Καλαμπούκα (70’ Καλαμπούκα).

Αποτελέσματα (1η)

Τρίκαλα 2011-ΠΑΟΚ 0-5

Άρης-Μεσολόγγι 2008 6-0

Αμαζόνες Δράμας-Ατρόμητος 1-1

Βόλος 2004-ΟΦΗ 2-1

Οδυσσέας Γλυφάδας-Φείδων Άργους 1-0

Ελπίδες Καρδίτσας-ΑΕΛ 4-2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου