ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πέρασε από το Βελούχι, με νέα νίκη ο ΓΣ Αλμυρού

πέρασε-από-το-βελούχι-με-νέα-νίκη-ο-γσ-α-272454

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Φώτο-πηγή: evrytaniasport

Τη δεύτερή του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής πανηγύρισε χθες ο ΓΣ Αλμυρού, επικρατώντας με 2-1 εκτός έδρας του ΑΠΟΚ Βελούχι. Μετά τη νίκη στη δική της πρεμιέρα με 4-1 επί του Οπούντιου Μαρτίνου, η ομάδα του Λάκη Μπακάλη, υποχρέωσε τους Καρπενησιώτες στην πρώτη τους φετινή ήττα, χάρις σε τέρματα που πέτυχε ο Κυπτίου. Ο πολύπειρος μέσος έδωσε προβάδισμα νίκης στην ομάδα του, σκοράροντας τόσο στο 28ο λεπτό όσο και στο 81ο λεπτό, με τους γηπεδούχους απλά να μειώνουν λίγο πριν το φινάλε με τον Κακάβα στο 84ο λεπτό.

Στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου, απ’ όπου ο Ολυμπιακός Βόλου έφυγε με σκυμμένο κεφάλι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο ΓΣ Αλμυρού αποδείχθηκε αρκετά διαβασμένος, τόσο από τη δυναμική του αντιπάλου του, όσο και από τον αγωνιστικό χώρο και τον πλαστικό τάπητα.

Παρουσία περίπου 500 θεατών, ο ΓΣ Αλμυρού ήλεγξε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τον ρυθμό του παιχνιδιού και έφτασε στο πρώτο του εκτός έδρας τρίποντο. Οι Αλμυριώτες, προηγήθηκαν στο 28’ με σουτ του Κώστα Κυπτίου εκτός περιοχής, με τον ίδιο παίκτη στο 81’ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του. Την επόμενη (4η) αγωνιστική, ο ΓΣ Αλμυρού παίζει στην έδρα του με τον Διγενή Νεοχωρίου, θέλοντας να διευρύνει το σερί του στις τρεις νίκες.

Το φιλμ του αγώνα

7’: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε δεξιά στον Μπακαλίδη, που σούταρε από πλάγια θέση και ο Σταυράκης μπλόκαρε.

12’: Ο Νάκας πάσαρε στον Αλεξανδρή, ο οποίος σούταρε χαμηλά από μακρινή απόσταση και ο Λαμπρόπουλος μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία.

16’: Χτύπημα φάουλ του Κυπτίου από τα δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ.

20’: Δυνατό σουτ του Κυπτίου πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του γηπεδούχων.

23’: Ο Γενιτσαρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κακαβάς έκανε την κεφαλιά-πάσα για τον Ζαραβέλη που με εξ επαφής κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σταυράκη.

28’: ΓΚΟΛ: Ο Αλεξανδρής πάσαρε στον Κυπτίου, που με όμορφο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Λαμπρόπουλου (0-1).

30’: Ο Νάκας έδωσε στον Φλίγκο, ο οποίος σούταρε αδύναμα και ο γκολκίπερ του ΑΠΟΚ μπλόκαρε.

32’: Μακρινό σουτ του Κυπτίου μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Λαμπρόπουλος.

Οι καλύτερες φάσεις

49’: Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, ο Κακάβας γέμισε προς την περιοχή και το διαγώνιο σουτ του Βαρότση πέρασε πάνω από το τέρμα του Αλμυρού.

55’: Ο Κυπτίου εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, μετά την κεφαλιά αμυντικού προς τα πίσω, ο Στουρνάρας πλάσαρε εξ επαφής άουτ από το δεξί δοκάρι του Βελουχίου.

81’: ΓΚΟΛ: Ο Κοντοβάς σέντραρε από τα δεξιά και ο Κυπτίου από κοντά με σουτ στην αριστερή γωνία του ΑΠΟΚ έκανε το 0-2.

84’: ΓΚΟΛ: Ο Γενιτσαρόπουλος έκανε όμορφη ατομική προσπάθεια από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Κακάβα που από κοντά προ κενής εστίας μείωσε στο τελικό 1-2.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Γιάννης Φλωράκης: «Ήταν μια ήττα που δεν την περιμέναμε, πιστεύαμε ότι θα διεκδικούσαμε περισσότερα πράγματα από αυτό το παιχνίδι. Είχαμε κάποιους τραυματισμούς και τραυματίστηκε ένας ακόμη παίκτης στην προθέρμανση, αλλάξαμε όλο το σύστημα της ομάδας. Παλέψαμε, προσπαθήσαμε, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο σημαντικές, αφού αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε δυο φορές μέσα από πλεονεκτικές θέσεις και δεχτήκαμε ένα γκολ που προήλθε από λάθος δικό μας, χωρίς να υποτιμώ την αξία και την ικανότητα του αντιπάλου. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει και να πηγαίναμε στο ημίχρονο με 0-0. Τελικά βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, ρισκάραμε στο δεύτερο ημίχρονο και εκεί που πήγαμε να ισοφαρίσουμε, δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ, γρήγορα καταφέραμε να μειώσουμε, αλλά δεν είχαμε τις δυνάμεις ώστε να φτάσουμε στην ισοφάριση. Η ομάδα του Αλμυρού είναι πιο έμπειρη από εμάς και κατάφερε και πήρε το παιχνίδι. Έμεινα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου, είναι σημαντική η προσπάθειά τους, είναι δύσκολο να βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και να προσπαθείς να γυρίσεις το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε αρκετά, όλοι δώσανε την ψυχή τους, άλλοι ήταν σε καλύτερη μέρα, άλλη σε λιγότερο καλή, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι, έχουμε παιχνίδι την Τετάρτη και την Κυριακή, θα ανασυνταχτούμε αύριο θα μιλήσουμε με τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια και θα συνεχίσουμε. Τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη είναι νωρίς, απλά η ομάδα του Αλμυρού είναι μια έμπειρη ομάδα και είναι πολύ δύσκολο να την κερδίσει ο οποιοσδήποτε».

Λάκης Μπακάλης: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό διπλό σε μια δύσκολη έδρα και από γηπεδικής πλευράς, σε ένα γήπεδο πολύ δύσκολο μέχρι να προσαρμοστείς. Σε γενικές γραμμές εμείς ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε πάρα πολύ καλά, μέχρι το 25’ πατούσαμε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χάσαμε και 2-3 ευκαιρίες, αν θυμάμαι καλά η πρώτη ευκαιρία του Βελουχίου ήταν από κόρνερ στο 23ο λεπτό. Από εκεί και πέρα διαχειριστήκαμε καλά το πρώτο ημίχρονο, πετύχαμε και ένα γκολ από τα καλά πόδια του Κυπτίου, πετύχαμε ένα πολύ όμορφο γκολ και ολοκληρώθηκε έτσι το ημίχρονο. Στο δεύτερο ήταν αναγνωστικό από την πλευρά την δική μας, αφού προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα και το Βελούχι να προσπαθεί να ανοίξει το παιχνίδι του και σε αυτό το ρυθμό έφυγε έτσι ένα 20λεπτο μοιρασμένος, με καλύτερες ευκαιρίες για εμάς να είμαστε πιο κοντά στο 0-2. Το πετύχαμε το 0-2 με τον Κυπτίου πάλι, εκεί πιεστήκαμε αρκετά από το Βελούχι, όπως 5-10 λεπτά πριν βάλουμε το γκολ. Συγχαρητήρια στους παίκτες τους δικούς μου, που κάνανε μεγάλη προσπάθεια και ειδικά στο πλαστικό που ήταν πολύ δύσκολο το γήπεδο και καλή συνέχεια στο Βελούχι».

ΒΕΛΟΥΧΙ-ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ 1-2

Διαιτητής: Κέκελος

Βοηθοί: Βασιλόπουλος, Λυσάρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Σιάτρας, Ζαραβέλης, Βαρότσης – Σαββίδης

ΑΠΟΚ Βελούχι (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Λάππας Ν., Παχής, Σιάτρας, Ζαραβέλης, Γιαουπλάρι, Γενιτσαρόπουλος, Βαρότσης(77’ Λέρης), Μπακαλίδης, Κακάβας, Λάππας Ι.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ (Λάκης Μπακάλης): Σταυράκης, Καψιώτης, Μπαρούτας, Στουρνάρας, Κόκκας, Σαββίδης, Κυπτίου(90’ Χολέβας), Αλεξανδρής, Φλίγκος(92’ Βούλγαρης), Νάκας(64’ λ.τρ. Θωμαϊδης), Κοντοβάς(82’ Τσιάτσιος).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου