ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέο μεγάλο «διπλό» για Ρήγα Φεραίο, που πέρασε με 2-1 από το Δίστομο

νέο-μεγάλο-διπλό-για-ρήγα-φεραίο-που-272477

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια εκτός έδρας πανηγύρισε ο Ρήγας Φεραίος, επικρατώντας του Αμβρυσσέα Διστόμου, με 2-1, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου, του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Βόλος ΝΠΣ, οι Βελεστινιώτες έδειξαν χαρακτήρα και παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ από το 35’ με γκολ του Κωστούλα, πέτυχαν την ολική ανατροπή στο β’ μέρος και με τα τέρματα των Τσελεπή στο 65’ και Τζέκα στο 79’ πρόσθεσαν 3 ακόμη βαθμούς στη συγκομιδή τους.

Πρωταγωνιστής στις δύο φάσεις για τους κυανόλευκους ήταν ο Χατζηαθανασίου από σέντρες του οποίου ξεκίνησαν αμφότερες οι φάσεις επίτευξης των τερμάτων του Ρήγα, με τους Βελεστινιώτες να είναι νωθροί στο πρώτο μέρος και πιο ανεβασμένοι στο δεύτερο, παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Σημειώνεται πώς ο Ρήγας Φερραίος με τη χθεσινή του νίκη υποχρέωσε και την ομάδα της Βοιωτίας στην πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πώς παρατάχθηκε

Με σύστημα 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Ρήγας Φεραίος με το προπονητικό δίδυμο των Σπαθή-Αλεξίου να επιλέγουν τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια και τους Σπαθή-Γκάγκα-Καρλιάμπα- Χατζηαθανασίου από τ’ αριστερά στα δεξιά, στην άμυνα. Μπροστά τους, σε ρόλο αμυντικού χαφ τοποθετήθηκαν οι Αλεξίου και Μπόρας, ενώ στον άξονα αγωνίστηκαν ο Παπακώστας ως επιτελικός μέσος και οι Τσελεπής (αριστέρα) – Καναβός(δεξιά) στα χαφ. Μοναδικός προωθημένος για το Ρήγα Φεραίο ήταν ο Τζοβάρας.

Το α’ μέρος

Χωρίς τις μεγάλες φάσεις από τις δύο ομάδες ξεκίνησε το παιχνίδι, που στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Ένα μακρινό σουτ του Σπαθή στο 5’ πέρασε άουτ, ενώ η απάντηση από τον Αμβρυσσέα ήρθε στο 12’ σε προσπάθεια του Μπότση από δεξιά, την μπάλα όμως μπλόκαρε ο Παπαγιάννης.

Η ομάδα από το Δίστομο δημιούργησε νέα φάση στο 14’ με τον Ντος Σάντος να ξεπερνά του Καρλιάμπα και να κάνει το γύρισμα, με τον Παπαγιάννη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 15’ ο Τσελεπής επιχείρησε σουτ από το ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αλεξίου πήρε την κεφαλιά σε κόρνερ του Σπαθή, με τον Ντέντσεφ να μπλοκάρει. Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι είχαν νέα φάση στο 22’, με τον Μπότση να πλασάρει και την μπάλα να περνά ψηλά άουτ.

Ο Αμβρυσσέας ευτύχησε να προηγηθεί στο 35’ έπειτα από γέμισμα μέσα στην περιοχή του Ρήγα, με τον Κωστούλα να πιάνει την γυριστή κεφαλιά και να γράφει το 1-0, σκορ που έμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου, καθώς οι Βελεστινιώτες δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, με μόνη καταγεγραμμένη φάση -έπειτα από την επίτευξη του γκολ- ένα αδύναμο σουτ του Καναβού, που μπλόκαρε εύκολα ο Ντέντσεφ.

Το β’ μέρος

Αποφασισμένος να αντιδράσει στο γκολ που δέχθηκε μπήκε στο β’ μέρος ο Ρήγας, με το πρώτο τέταρτο όμως να κυλά μάλλον αργά και χωρίς ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 65’ με τον Τσελεπή. Η φάση ξεκίνησε από τον Χατζηαθανασίου που σέντραρε από τα δεξιά, με τον 21χρονο μεσοεπιθετικό των κυανολεύκων να πιάνει την κεφαλιά και να γράφει το 1-1.

Οι Βελεστινιώτες μετά την ισοφάριση αναθάρρησαν και πίεζαν ολοένα και περισσότερο τον Αμβρυσσέα που έδειχνε κουρασμένος. Οι κυανόλευκοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία στο 77’ με τον Τσιώλη να σουτάρει από αριστερά στην περιοχή και τον Ντέντσεφ να διώχνει σωτήρια με το ένα χέρι την μπάλα, από σίγουρη παραβίαση. Δύο λεπτά αργότερα, στο 79’ ο Ρήγας πέτυχε το νικητήριο γκολ, που ξεσήκωσε τους 20 περίπου φιλάθλους του, που βρέθηκαν στο γήπεδο των Ασπρων Σπιτιών.

Ο Χατζηαθανασίου «χτύπησε» ξανά, βγάζοντας όμορφη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσελεπής έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Ντέντσεφ νίκησε τον Τζοβάρα, αλλά ο Τζέκα πήρε το ριμπάουντ και με το αριστερό την έστειλε ψηλά μέσα στα δίχτυα για το 2-1, σκορ που έμεινε ως το τέλος, χαρίζοντας στον Ρήγα μια σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, ενόψει και του Μαγνησιώτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΕΑΚ, την ερχόμενη

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου.

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ-ΡΗΓΑΣ 1-2

Δημοτικό στάδιο Άσπρων Σπιτιών

Σκόρερ: (35’ Κωστούλας- 65’ Τσελεπής, 79’ Τζέκα)

Διαιτητής: Καλαμάτας (Εύβοιας)

Βοηθοί: Πριόνας, Δελχάς (Εύβοιας)

ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ (Λιόντος): Ντέντσεφ, Μαργαρίτης, Καλαγκάνης, Μεταλλινός, Στούμπος, Βλάχος, Μπότσης, Βαγγέλη, Κωστούλας, Χύσι, Ντο Σάντος.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Σπαθής- Αλεξίου): Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Καραλιάμπας, Σπαθής, Μπόρας, Αλεξίου, Τσελεπής, Παπακώστας (61’ Τσιώλης) , Καναβός (54’ Τζέκα) , Τζοβάρας (93’ Χατζησταμάτης).

Τίμησε τους πεσόντες του Διστόμου ο Ρήγας

Στο περιθώριο της αναμέτρησης, ο ΑΣ Ρήγας Φεραίος απέτισε φόρο τιμής στα 218 θύματα της σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά – ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης με επικεφαλής τον Θανάση Σπαθή κατέθεσε στεφάνι στο μαυσωλείο πεσόντων Διστόμου, με τους Βελεστινιώτες να ενημερώνονται για το χρονικό της σφαγής από τον αντιπρόεδρο του μουσείου κ. Χρήστο Παπανικολάου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου