ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιδανικός αυτό«Χ»ειρας ο Ολυμπιακός, έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα στην Ιτέα

ιδανικός-αυτόχειρας-ο-ολυμπιακός-έ-272510

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Ισόπαλος χωρίς τέρματα αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου στην Ιτέα, όπου φιλοξενήθηκε από τον τοπικό Αστέρα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Οι ερυθρόλευκοι, με πρώτο προπονητή πλέον τον Κώστα Μπράτσο ήταν καλύτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, δημιουργώντας φάσεις, που όμως δε μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ, πετώντας εν τέλει δύο ακόμα βαθμούς, μετά την ήττα της πρεμιέρας στο Βελούχι.

Οι Βολιώτες που είχαν και χαμένο πέναλτι με τον Θέο στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου προβλημάτισαν τεχνική ηγεσία και κόσμο, κυρίως με την αναποτελεσματικότητά τους στο τελείωμα των φάσεων, έχοντας πια απομακρυνθεί και άλλο από την κορυφή του 4ου ομίλου.

Είχε τις ευκαιρίες,

όχι την ευστοχία

Ορεξάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου, που έδειξε από την αρχή ότι θα κυνηγήσει ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου να φύγει το άγχος από τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Οι γηπεδούχοι εξάλλου περιορίστηκαν ήδη από τα πρώτα λεπτά σε παθητικό ρόλο, καταφέρνοντας πάντως να μη δεχτούν κάποιο γκολ.

Η πρώτη επίσκεψη των ερυθρόλευκων στα καρέ του Αστέρα σημειώθηκε στο 16’, όταν ο Σεχολάρι επιχείρησε σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Μάντζαρη, χωρίς να ανησυχήσει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός είχε νέα καλή στιγμή, όταν από σέντρα του Καραμπά από τα δεξιά, ο Βαρούχας μέσα από τη μικρή περιοχή έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα που προσέκρουσε σε σώμα αμυνόμενου κατέληξε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σεχολάρι, με τον Θέο να πιάνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε ψηλά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερή τους ευκαιρία έως εκείνη την ώρα στο 31’. Η φάση ξεκίνησε έπειτα από ωραία συνεργασία Θέου-Καράμπελα με τον τελευταίο να βρίσκεται μόνος στην αντίπαλη περιοχή, στέλνοντας πάντως την μπάλα στο δοκάρι του τερματοφύλακα Μάντζαρη, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν μετέπειτα.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Θέος επιχείρησε νέο σουτ από κοντά, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ της Ιτέας. Ο Αστέρας απείλησε με τον Πανάκη, στο 38’, με τον Καραγκιολίδη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στην επόμενη φάση, κοντινό σουτ του Γεωργουσόπουλου, δεν ανησύχησε τον Καραγκιολίδη, που μπλόκαρε, ενώ στο 43’ ο Ολυμπιακός Βόλου απώλεσε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Οι Βολιώτες κέρδισαν πέναλτι, καθώς ο Κοντογιώργος τράβηξε τη φανέλα του Θέου εντός περιοχής, με τον διαιτητή να υποδεικνύει την παράβαση. Απέναντι από τον Μάντζαρη βρέθηκε ο Θέος, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Ιτέας έπεσε σωστά στην αριστερή του γωνία αποκρούοντας την μπάλα και έτσι το 0-0 παρέμεινε έως τη λήξη του α’ μέρους, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια.

Τίποτα δεν άλλαξε στο β’ μέρος

Αποφασισμένος να πετύχει το τέρμα που θα τον οδηγούσε στη νίκη, ο Ολυμπιακός μπήκε εξίσου δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας σπουδαία ευκαιρία στο 47’. Ο Ανδρ. Κόκκας έβγαλε σέντρα από αριστερά, με τον Καράμπελα να πιάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μάντζαρης φώναξε «παρών» και πάλι αποκρούοντας σωτήρια.

Οι γηπεδούχοι… ισοφάρισαν τις ευκαιρίες στο 51’, όταν ο Αλεξίου σούταρε από κοντά, με τον Καραγκιολίδη να διώχνει με τα πόδια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, νέο σουτ από τον Αντωνίου πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού.

Αμέσως μετά, το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 1 λεπτό από τον διαιτητή Φωτόπουλο για ρήψη αντικειμένων.

Νέα ευκαιρία σημειώθηκε για τους φιλοξενούμενους στο 61’, με τον Καραμπά να βγάζει μια σέντρα από τη δεξιά πλευρά, και τον Καράμπελα να πιάνει το γυριστό σουτ, ωστόσο η

μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Οι τελευταίες τρεις φάσεις ανήκαν και πάλι στον Ολυμπιακό, αρχής γενομένης από το 70’, με τον Σεχολάρι να βγάζει παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, και τον Βαρούχα να μην προλαβαίνει προ κενής εστίας να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα. Τρία λεπτά αργότερα νέο σουτ του Βαρούχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε άουτ.

Τον επίλογο στις ευκαιρίες των ερυθρόλευκων, αλλά και στο παιχνίδι έβαλε ένα σουτ του Σέττου στο τελευταίο λεπτό, έπειτα από ωραία ενέργεια του Δ. Κόκκα, με την μπάλα να βρίσκει σε σώμα αμυνόμενου και να καταλήγει κόρνερ.

Το τελικό 0-0 άφησε ικανοποιημένους τους γηπεδούχους, των οποίων η εστία έμεινε απαραβίαστη και ταυτόχρονα απογοητευμένους τεχνικό επιτελείο και παίκτες του Ολυμπιακού που στραβοπάτησε και πάλι, «κυνηγώντας» πια την κορυφή, από την οποία απέχει 5 βαθμούς.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

Δημοτικό στάδιο Ιτέας- 3η αγωνιστική, 4ος Ομιλος Γ’ Εθνική

Σκόρερ: –

Κίτρινες: 44’ Κοντογιώργος, 87’ Σεΐτι, 90’+4’ Μάντζαρης – 74’ Καραμπάς

Διαιτητής: Φωτόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Καραγιαννίδης, Κασιμάτης (Αθηνών)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Μάντζαρης, Αρκουμάνης, Αντωνόπουλος, Κοντογιώργος, Πανάκης, Μπόγκντανι (26’ λ.τ. Χαλαστάνης), Α. Τοπούζι (72’ Μ. Τοπούζι), Χαραλαμπίδης (67’ Σεΐτι), Γεωργουσόπουλος (84’ Δαμιανός), Αντωνίου, Αλεξίου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Α. Κόκας (78’ Γελαδάρης), Καραμπάς, Τόσκας, Κραγιόπουλος, Δ. Κόκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (69’ Σκανδάλης), Σεχολάρι, Θέος (56’ Σέττος), Βαρούχας.

Μπράτσος: «Αποτέλεσμα σαν ήττα»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού Κώστας Μπράτσος στις δηλώσεις του μετά το τέλος της ισόπαλης αναμέτρησης της ομάδας του με τον Αστέρα Ιτέας, αναφέροντας πως το χθεσινό αποτέλεσμα είναι σαν ήττα για τους Βολιώτες. Αναλυτικά σημείωσε: «Όταν μια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, ο βαθμός δεν είναι αρκετός. Το σημερινό αποτέλεσμα, με βάση τα δεδομένα και την εικόνα της ομάδας είναι σαν ήττα. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα και την αγωνιστικότητα των παιδιών, που προσπάθησαν να παίξουν σωστό ποδόσφαιρο και δημιούργησαν φάσεις για να πετύχουν γκολ. Στο τέλος αναγκαστήκαμε να ρισκάρουμε, γεγονός που άνοιξε την άμυνά μας και θα μπορούσαμε να δεχθούμε γκολ. Το μόνο που μπορώ να πω στα παιδιά είναι συγχαρητήρια για την αγωνιστική τους προσπάθεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου