ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργησε να το πιστέψει

αργησε-να-το-πιστέψει-496628

Αργησε να το πιστέψει χθες Ολυμπιακός Βόλου, που αφού αιφνιδιάστηκε και επηρεάσθηκε από αυτό, στο β΄ 45λεπτο άξιζε κάτι πολύ καλύτερο κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιά, αφού βεβαίως έμαθε πως κόντρα σε μεγάλες ομάδες η διαιτησία θα είναι με αυτούς.

Με το άγχος του… πρωτάρη κατέβηκε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι και εμφανώς τρακαρισμένη βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ με γκολ που σημείωσε μόλις στο 7’ ο Τοροσίδης. Ανέβηκαν κατά πολύ πάντως στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι του Βόλου, που μείωσαν προσωρινά σε 2-1 με τον Ούμπιντες στο 71’, με τον Μιραλάς να γράφει το τελικό 3-1 για τους Πειραιώτες στις καθυστερήσεις. Το 2-0 είχε σημειώσει με πλασέ στο 21’ και πάλι ο Μιραλάς. Καθοριστικές στη διαμόρφωση του αποτελέσματος και οι αποφάσεις του διαιτητή Αρετόπουλου, αφού υπέδειξε λανθασμένα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ψυχογιού στον Ριέρα, αλλά και αρνήθηκε δεύτερη κίτρινη στον Τοροσίδη.

Ο Ολυμπιακός Βόλου παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-1-4-1 με τον Γιακούποβιτς να κάθεται κάτω από τα δοκάρια, τον Ψυχογιό να ξεκινά ως δεξί μπακ, τους Σανκαρέ και Τομάς να παίρνουν θέση στο κέντρο της άμυνας και τον Ζαραδούκα να αγωνίζεται ως αριστερό μπακ.

Στο κέντρο μόνος μπροστά από στόπερ έπαιξε ο Άλβαρεζ Λεάντρο, έχοντας μπροστά του τους Ρόκα και Κάστρο. Στα φτερά του κέντρου αλλά και της επίθεσης αγωνίστηκαν αριστερά ο Μόνχε και δεξιά ο Ούμπιντες. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ηλίας Σολάκης, ο οποίος η αλήθεια είναι πως βρέθηκε πολύ απομονωμένος και δε φάνηκε ιδιαίτερα.

Μετά το πολύ δυνατό ξεκίνημα των Πειραιωτών, βρέθηκαν στο 21’ να προηγούνται με 2-0, ο Σάκης Τσιώλης αναγκάστηκε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στη θέση του Κάστρο τον Μάριο Μπρέσκα.

Μία ασυνεννοησία στην άμυνα και το τραγικό λάθος του Γιακούποβιτς που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, επέτρεψαν στον Τοροσίδη να ανοίξει το σκορ μόλις στο 7’ με κοντινή προβολή, αναγκάζοντας τους Βολιώτες να κυνηγούν το σκορ από νωρίς. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 21’ ο Μιραλάς κόντραρε το σουτ που επιχείρησε ο Φουστέρ μέσα από την περιοχή και αφού άλλαξε πορεία στη μπάλα αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Η είσοδος του Μπρέσκα στο 27’ έφερε το 4-4-2 και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να επισκέπτονται την περιοχή του Ολυμπιακού, ισορροπώντας τον αγώνα, χωρίς να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία.

Όσο περνούσε η ώρα οι Βολιώτες άρχισαν να το πιστεύουν και να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας αρκετά μέτρα. Μάλιστα κατάφεραν να μειώσουν με «δράστη» τον Ούμπιντες. Μετά από μία εξαιρετική συνεργασία που περιείχε τρία (!) τακουνάκια και γύρισμα του Καπετάνου από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Αργεντινός με προβολή… «άγχωσε» τους γηπεδούχους.

Στις καθυστερήσεις ο Μιραλάς πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το μισό… γκολ ανήκει στον Φετφατζίδη, που παρότι έπαιξε λίγο κατάφερε με την εξαιρετική ασίστ που έβγαλε έκανε αισθητή την παρουσία του.

Πάντως οι Βολιώτες ουδέποτε κλείστηκαν, έπαιξαν από την αρχή ανοικτά και έδειξαν ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν ήταν τυχαία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου