ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Επαιξε με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε η Νίκη Βόλου

επαιξε-με-τη-φωτιά-αλλά-δεν-κάηκε-η-νίκ-281311

Μονόδρομος ήταν οι τρεις βαθμοί για την ομάδα της Νίκης Βόλου χθες στο προάστιο Καρδίτσας, απ’ όπου κι’ αποχώρησε εν τέλει με πύρρειο νίκη και με σκορ 1-2, χάρις σε αυτογκόλ του Αρχοντή στο 9’ και πλασέ του Μωυσίδη πέντε λεπτά μετά, ενώ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Μετούσι στο 37’.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Οι Βολιώτες, αγωνιζόμενοι με τα πορτοκαλί χθες, έμειναν με παίκτη λιγότερο για παραπάνω από 20 λεπτά, αλλά παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έδωσαν χαρά στους φιλάθλους τους, που ταξίδεψαν μέχρι την Καρδίτσα, παρά την πικρία μετά την ήττα στην πρεμιέρα από το Ρήγα Φεραίο.

Το α’ μέρος

Στο 4ο λεπτό ο Μέτσε μετά από σέντρα του Δημολιού από τα αριστερά έκανε το πλασέ, αλλά χωρίς τη δύναμη που θα ήθελε ο μέσος της Νίκης, με την μπάλα να φθάνει στην αγκαλιά του έμπειρου τερματοφύλακα Κουτσόπουλου.

Η Νίκη προηγήθηκε όμως στο σκορ μετά από λάθος των γηπεδούχων, όταν ο Αρχοντής από θέση στόπερ γύρισε την μπάλα προς τον Κουτσόπουλο, με τον Τζιώρα να πιέζει και την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν κεφάλι στο σκορ στο 9ο λεπτό, έπειτα από ολέθριο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.

Ετσι οι κυανόλευκοι με δώρο των παικτών του ΑΟ Σελλάνων προηγήθηκαν στο σκορ και στην αμέσως επόμενη φάση πέτυχα και το 0-2. Συγκεκριμένα, από νέο λάθος των γηπεδούχων η Νίκη πήρε αέρα δύο τερμάτων, με τον Μωυσίδη να εκμεταλλεύεται πλήρως το λάθος του Κουτσόπουλου έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Δημολιού από τα δεξιά, με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή της Νίκης να βρίσκεται στο δεύτερο δοκάρι και να πλασάρει εύστοχα για το 2-0 μόλις στο 14ο λεπτό.

Με τον ΑΟ Σελλάνων να προσπαθεί να απαντήσει, οι κυανόλευκοι δεν ήταν τόσο σοβαροί, όσο θα έπρεπε με τους γηπεδούχους να μειώνουν το σκορ σε 1-2 στο 37’, με τον Μετούσι. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων μετά από κούρσα και πάσα του Κοντού μπήκε στην περιοχή της Νίκης, ξεπερνώντας και το εμπόδιο του Καρτσαμπά για να πλασάρει εύστοχα τον Τζήμα, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει.

Ο Τζιώρας θέλησε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του με τον Δημολιό να σεντράρει από τα αριστερά, όταν ο επιθετικός της Νίκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Κουτσόπουλος αντέδρασε ψύχραιμα αυτή την φορά και διατήρησε το 1-2 στο 40’, σκορ που παρέμεινε μέχρι και το φινάλε του α’ μέρους με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν έτσι στα αποδυτήρια.

Το β’ μέρος

Με τον ΑΟ Σελλάνων να μπαίνει πιο δυνατά, αναζητώντας πλέον το γκολ της ισοφάρισης, η Νίκη κατάφερε να κρατήσει μακριά τους γηπεδούχους, επιχειρώντας πλέον να πετύχει ένα τρίτο τέρμα για να καθαρίσει όσο γίνονταν την υπόθεση νίκη.

Μακρινό σουτ του Βέργου στο 55’ δεν ανησύχησε τον Κουτσόπουλο, με την μπάλα να περνά άουτ, όμως η Νίκη θα μπορούσε να έχει πετύχει το τρίτο τέρμα λίγο αργότερα, όταν με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Γιάγκοβλεφ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του ΑΟ Σελλάνων με κεφαλιά σε σέντρα του Μέτσε από τα δεξιά.

Με τη Νίκη να μην καταφέρνει να πετύχει το τρίτο γκολ, που θα της έδινε αέρα και μεγαλύτερο προβάδισμα στο παιχνίδι, οι κυανόλευκοι έμειναν με παίκτη λιγότερο από το 72ο λεπτό, με τον Τζιώρα να αποβάλλεται έπειτα από μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή, με τον φορ των φιλοξενούμενων να έχει δεχθεί την πρώτη κίτρινη κάρτα από το 25ο λεπτό και για διαμαρτυρία.

Αναμφίβολα η απόφαση του διαιτητή Διώτη ήρθε να προκαλέσει την έντονη διαμαρτυρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 81’ είχαν νέα ευκαιρία -παρά το αριθμητικό μειονέκτημα- να πετύχουν ένα τρίτο τέρμα, με τον Μέτσε να σουτάρει πάνω στον Κουτσόπουλο.

Με τον χρόνο να κυλά υπέρ της Νίκης Βόλου, η οποία ήθελε να πάρει το πρώτο τρίποντο, δεν ήταν λίγες οι στιγμές που τα νεύρα ανάμεσα στις δύο ομάδες διέκοπταν το ρυθμό στον αγώνα, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Νίκη, με τους γηπεδούχους να ολοκληρώνουν και εκείνοι το παιχνίδι με 10 παίκτες, με τον Μετούσι, που χρίστηκε σκόρερ στο 37’ να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια στο 90’.

ΣΕΛΛΑΝΑ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-2

Σκόρερ: (37’ Μετούσι – 9’ αυτ. Αρχοντής, 14’ Μωυσίδης)

Διαιτητής: Διώτης (ΕΠΣ Ευρυτανίας)

Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Κίτρινες: 25’ Τζιώρας, 30’ Μωυσίδης , 49’ Βέργος, 62’ Κοντός , 80’ Παπαδημητρόπουλος

Κόκκινες: 71’ Τζιώρας (2η Κίτρινη), 90’ Μετούσι

ΑΟ ΣΕΛΛΑΝΩΝ (Γιάννης Μπουρνάκας): Κουτσόπουλος, Μετούσι, Καραγκούνης, Αρχοντής, Κούρκουλας, Θεοδωρόπουλος, Τζανής, Μάττας (76’ Ακρίβος), Δανιήλ (56’ Παπαδημητρόπουλος), Κοντός, Μαρούδας (85’ Γιαγιάκος).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Ξηροφώτος-Μπούις): Τζήμας, Γενιτσαρίδης, Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Βέργος, Ντόλγκι, Μέτσε (90’ Βουρδάκης), Γαρυφαλλόπουλος (86’ Ματθαίου), Γιάκοβλεφ (89’ Λάιος), Τζιώρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου