ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιβλήθηκε του Ρήγα Φεραίου με 3-2 ο Βόλος ΝΠΣ στο Βελεστίνο

επιβλήθηκε-του-ρήγα-φεραίου-με-3-2-ο-βόλο-281322

Με σπουδαίο διπλό απέδρασε από το Βελεστίνο ο Βόλος ΝΠΣ, επικρατώντας με 3-2 του Ρήγα Φεραίου χθες στο Βελεστίνο. Η ομάδα του Χουάν Φεράντο ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές στην αναμέτρηση με τους Βελεστινιώτες, οι οποίοι έβγαλαν πάθος και δυσκόλεψαν τους φιλοξενούμενους, χωρίς όμως να καταφέρουν να κάνουν άλλη μία έκπληξη ανάλογη με εκείνη της πρεμιέρας και της νίκης στο Πανθεσσαλικό επί της Νίκης Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ από νωρίς, αλλά πλήρωσαν τα λάθη στην άμυνα, με τους φιλοξενούμενους να είναι ανώτεροι και να απαντούν με τρία τέρματα, για να φθάσουν έτσι στις δύο νίκες σε δύο αγώνες.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες είχαν αρκετές καλές ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος. Μόλις στο 2’ μετά από γύρισμα του Καμπαγιέρο από τα αριστερά, ο Ηλιόπουλος έκανε την προβολή με το αριστερό, με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Λίγα λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την δεύτερή τους κλασική ευκαιρία με πρωταγωνιστή τον Καμπαγιέρο, ο οποίος θα πιάσει με την μία το πλασέ στον αέρα με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παπαγιάννη. Στο 6’ οι παίκτες του Ρήγα έκαναν αισθητή την παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παπακώστα να πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Πατσιογιώργο να πέσει στα δεξιά και να διώξει την μπάλα.

Το πάθος και η αποφασιστικότητα του Ρήγα απέδωσε καρπούς στο 10’, με την ομάδα από το Βελεστίνο να παίρνει κεφάλι στο σκορ. Μετά από φάουλ του Καρλιάμπα και γέμισμα στο ύψος του πέναλτι, ο Τζέκα έκανε την πρώτη κεφαλιά, με τον Μπόρα πέφτοντας να κάνει την προβολή από το ύψος του πέναλτι για το 1-0, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της ομάδας του.

Ο Βόλος ΝΠΣ προσπάθησε να απαντήσει αμέσως, χωρίς ωστόσο να υπολογίζει στον εξαιρετικό Παπαγιάννη. Στο 12’ μετά από έξοχο χτύπημα φάουλ του Πίτου Γκαρσία, ο Ηλιόπουλος έπιασε την δυνατή κεφαλιά, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει εντυπωσιακά, διατηρώντας το προβάδισμα για την ομάδα του. Στο 17’ ο Ρήγας απείλησε για το 2-0, με τον Σπαθή να εκτελεί φάουλ και τον Πατσιογιώργο να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του για να καταλήξει στον Χατζηθανασίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να την στείλει στα δίχτυα της ανυπεράσπιστης εστίας των φιλοξενουμένων.

Στο 27’ ο ΝΠΣ έφερε το παιχνίδι στα ίσια με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πίτου Γκαρσία, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι αυτό έγινε εκτός περιοχής. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ομάδα του Χουάν Φεράντο έφτασε μια ανάσα από την ολική ανατροπή, με τον Καμπαγιέρο να πλασάρει από την δεξιά πλευρά, με τον Παπαγιάννη να αποκρούει δύσκολα στην κλειστή του γωνία. Ο γκολκίπερ του Ρήγα στο 34’ εξουδετέρωσε και το τετ-α-τετ του Ηλιόπουλου, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες με σκορ 1-1 στα αποδυτήρια.

Η επανάληψη

Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 59’ ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην αναμέτρηση, με τον Ντεντάκη να αξιοποιεί το καλοζυγισμένο κόρνερ του Πίτου Γκαρσία και με κεφαλιά να κάνει το 1-2. Στο 66’ φάουλ του Πίτου Γκαρσία πέρασε λίγο έξω από την εστία του Παπαγιάννη, ωστόσο στο 67’ ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά πέτυχε το 1-3, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του.

Ακολούθως και στο 75’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά σε ένα ακόμη τέρμα, με το φάουλ του Πέντα να βρίσκει το δοκάρι του Παπαγιάννη και έτσι μπήκαμε στις καθυστερήσεις, όπου ο Ρήγας κατάφερε να μειώσει στο 95’ με τον Τζέκα σε 2-3, ξεπερνώντας και το εμπόδιο του τερματοφύλακα για να πλασάρει σε κενή εστία.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ-ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ 2-3

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Σπαθής-Αλεξίου): Παπαγιάννης, Γκάγκας, Καρλιάμπας, Νάσιου, Σπαθής, Αλεξίου, Μπόρας(72’ Καναβός), Τσιώλης, Παπακώστας(64’ Χατζησταμάτης), Γεωργαντζής(84’ Λάμπρου), Τζέκα.

ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. (Φεράντο): Πατσιογιώργος, Ντεντάκης, Ντόσης, Δημόπουλος, Τζελίδης*58’ Ηλιάδης), Πιαστόπουλος (66’ Μελισσόπουλος), Πέντα(80’ Κυπαρίσσης), Καμπαγιέρο, Μάντζης, Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος (75’ Ζέρης).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου