ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-497416

Επεσε και χτύπησε ο Καλόπουλος…

Με μαυρισμένο μάτι και καρούμπαλο στο κεφάλι εμφανίστηκε την Τετάρτη ο Δημήτρης Καλόπουλος. Η κατάσταση του διεθνούς ρέφερι που την Κυριακή σφυρίζει την αναμέτρηση Εργοτέλης-Παναθηναϊκός, προκάλεσε περίεργους συνειρμούς, μιας και παλαιότερα είχε τοποθετηθεί και βόμβα στο μαγαζί του στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, τα… σημάδια οφείλονται σε μια πτώση που είχε στο σπίτι του.
 
Ο Δημήτρης Καλόπουλος υποστήριζε πως ο τραυματισμός του δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη διαιτησία και με πιθανή επίθεση που ενδεχομένως να δέχτηκε από αγνώστους. Όπως έλεγε ο Θεσσαλονικιός ρέφερι, ξύπνησε τα ξημερώματα της Τρίτης επειδή έκλαιγε ο μικρός του γιος και στην προσπάθεια του να πάει προς το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού του για να δει τι συμβαίνει, έπεσε και χτύπησε σε μια ντουλάπα.
 
Όπως ήταν φυσιολογικό, οι φήμες ότι το μαυρισμένο μάτι και το καρούμπαλο οφείλεται σε επίθεση που είχε να κάνει με τη διαιτησία, έδιναν και έπαιρναν, μέχρι που διαψεύστηκαν κατηγορηματικά. Η φημολογία αυτή αναπτύχθηκε, διότι πολλοί θυμήθηκαν και ένα παλαιότερο περιστατικό, με τη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε μαγαζί του Θεσσαλονικιού ρέφερι και η οποία τελικά δεν είχε εκραγεί.
 
 
 
 
 
 
 
Πολύς ντόρος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το γήπεδο της Νεάπολης που φιλοξενεί τους αγώνες της Νίκης Βόλου. Λίγο ο αγωνιστικός χώρος, λίγο η αφιλόξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί από τους ιθύνοντες του σταδίου, έχουν ξενερώσει κάπως τον κόσμο της ομάδας, που παρ’ όλα αυτά δίνει δυναμικό παρών σε κάθε αγώνα στη Νεάπολη. Η «κλούβα» όμως είναι σχεδόν έτοιμη και σε λίγο καιρό θα ανοίξει την αγκαλιά της για τη Νίκη.
 
 
Εκτός όλων των παραπάνω το «Παντελής Μαγουλάς» θα δώσει άλλη δυναμική στην ομάδα του Αρμάντο Μαρέντζι, καθώς είναι γνωστή η καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν σε αυτό οι οπαδοί της ομάδας. Διπλό το όφελος λοιπόν για τη Νίκη, μιας και γλυτώνει τόσο την «ξενιτιά» της έδρας και ταυτόχρονα αποκτά έδρα «καμίνι».
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
Ειδικά στην Ελλάδα οι καυτές έδρες παίζουν πάντα ρόλο και οι παίκτες αλλά και οι άνθρωποι της Νίκης το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Η ιστορική «κλούβα» αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά στην αντεπίθεση διαρκείας που θέλει να ξεκινήσει η ομάδα, ωστόσο χρειάζεται λίγη υπομονή ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί εντελώς η τοποθέτηση του χλοοτάπητα.
Οι οπαδοί της ομάδας που έχουν μετατρέψει τη Νεάπολη σε δεύτερο σπίτι τους ανυπομονούν για την επιστροφή στο πραγματικό σπίτι τους που δεν είναι άλλο από το «κλουβί» της Μαιάνδρου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως κατά το παρελθόν είτε η Νίκη αγωνιζόταν στη Β’ εθνική, είτε στη Γ’ είτε ακόμα και στη Δ’ η έδρα της ήταν αυτή που της έδινε ώθηση, αναγκάζοντας πολλές καλές ομάδες να γονατίσουν. Χαρακτηριστικό το παιχνίδι προ 5ετίας με την Λάρισα για τη Β’ εθνική, όταν οι κυανόλευκοι διεκδικούσαν με αξιώσεις την άνοδό τους, το οποίο το κέρδισε πραγματικά η έδρα, με ένα γκολ που είχε πετύχει ο Κοντέων. Θυμίζω ότι η Λάρισα εκείνη τη χρονιά πήγε σχεδόν τρένο και κατέκτησε το πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στην Α’ Εθνική. Στη Ν. Ιωνία όμως λύγισε…
Ειδικά τώρα που η ομάδα αγωνίζεται στη Γ’ κατηγορία και οι αντίπαλοί της δεν έχουν ούτε το ειδικό βάρος αλλά ούτε και τις παραστάσεις από καυτές έδρες, η Νίκη θα έχει την ευκαιρία -αν είναι σοβαρή- να καθαρίζει πολύ εύκολα αυτά τα ματς. Ας μου επιτραπεί η έκφραση, αλλά πιστεύω πως σε ένα γεμάτο κλουβί, με τους οπαδούς να κρέμονται «σαν τα σταφύλια» από τα κάγκελα, όλες οι ομάδες που απαρτίζουν τον φετινό Βόρειο όμιλο, θα έρχονται «σαν τα γατάκια» στη Ν. Ιωνία και είναι πολύ πιθανό όπως λέμε στη ποδοσφαιρική διάλεκτο να χάνουν το ματς από τα αποδυτήρια…
 
 
 
 
 
 
Το είπε και το πιστεύει
Για δεύτερη φορά ο Χαβιέ Ούμπιντες μίλησε για την κατάκτηση κάποιου τίτλου από την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου. Ο “Ούμπι” λίγο πριν την σέντρα της Super League είχε μιλήσει στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και είχε τονίσει πως θα ήθελε κάποιο τίτλο με τους ερυθρόλευκους. Το ίδιο τόνισε και χθες στο περιθώριο της βράβευσης του ως MVP της αγωνιστικής. Το θέμα είναι όμως πως ο Αργεντίνος δεν μένει στα λόγια και φροντίζει σε κάθε αγωνιστική να δίνει και την ψυχή του ώστε να εκπληρώσει τα δικά του όνειρα και όχι μόνο.  

Ζ.Ε.Ι.

 
Ντέταρι ο τελευταίος
Ο Λάγιος Ντέταρι ήταν ο τελευταίος σκόρερ σε αναμέτρηση ανάμεσα σε Ολυμπιακό Πειραιώς και Ολυμπιακό Βόλου. Ο Μαγυάρος άσσος μάλιστα σκόραρε εφτά φορές μέσα σε δύο χρόνια κόντρα στη ομάδα της Μαγνησίας, ενώ δύο φορές είχε σκοράρει ο Ίμπρε Μπόντα για λογαριασμό των ερυθρόλευκων του Βόλου. Όσον αφορά στον παίκτη που σημείωσε το πρώτο γκολ σε αναμέτρηση των δύο, αυτός ήταν ο Γιώργος Σιδέρης. Σε ματς των δύο έχει σκοράρει και ο Συνετόπουλος, δίνοντας τους βαθμούς στον Βόλο, ενώ στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Πειραιά.

Ζ.Ε.Ι.

 
Κρουαζιέρα στη Μεσόγειο…
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, σαν κρουαζιέρα στη Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στο Βόλο θα είναι για τους αθλητές οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013. Αν φυσικά αποφασίσουν αντί να φτιάξουν Μεσογειακό Χωριό να φέρουν κρουαζιερόπλοια, όπως ακούγεται…

Θ.Δ.Κ

 
Ετοιμάζεται το χαλί…
Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά η τοποθέτηση του χλοοτάπητα στο γήπεδο «Παντελής Μαγουλάς» σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Το μόνο που απομένει από τη στιγμή που θα στρωθεί είναι μια καλή συντήρηση, ώστε η Νίκη να μην αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα με το συγκεκριμένο θέμα.

Θ.Δ.Κ

 
Σειρά παίρνει η Ε.Π.Σ.Θ…
Ξεκίνησε το πρωτάθλημα των Μικτών ομάδων προχθές με την Ε.Π.Σ.Θ. να έχει ρεπό. Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου οι ομάδες του Ηλία Κούγιαλη παίζουν εκτός έδρας στη Φωκίδα με την Άμφισσα, η οποία στην 1η αγωνιστική ηττήθηκε από τη Βοιωτία τόσο στους Παίδες (9-1), όσο και στους Νέους (1-0). Στα άλλα παιχνίδια η Φθιώτιδα νίκησε την Ευρυτανία με 8-0 στην κατηγορία των Παίδων και με 4-1 στην κατηγορία των Νέων.  
Θ.Δ.Κ
 
 
Ερώτηση της Ημέρας
Τελικά μήπως κάποιος μπέρδεψε την πείρα με την μπίρα;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου