ΜΠΑΣΚΕΤ

Σήμερα το τζάμπολ

σήμερα-το-τζάμπολ-288333

Σήμερα ξεκινά η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ ανδρών, με τον Παναθηναϊκό να αγωνίζεται στο Βενετόκλειο με τον Κολοσσό, την ΑΕΚ να υποδέχεται το Ρέθυμνο, τον Ολυμπιακό να παίζει εκτός έδρας με τον ΓΣΛ Φάρο, ενώ ντέρμπι διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, με τον Άρη γηπεδούχο απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών έχουν ως εξής:

Κολοσσός Ρόδου – Παναθηναϊκός

(16.00 – Βενετόκλειο)

Με δύο απόντες θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι παίκτες του «τριφυλλιού» προπονήθηκαν τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ, δίχως τους Θανάση Αντετοκούνμπο και Λούκας Λεκαβίτσιους. Ο πρώτος έχει λάβει ειδική άδεια λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του, ενώ ο Λιθουανός ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θεραπεία.

ΓΛΣ Φάρος – Ολυμπιακός

(17.00 Κλ. Νεάπολης Λάρ.)

Να περάσει στην επόμενη φάση, κρατώντας παράλληλα δυνάμεις ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό, θέλει ο Ολυμπιακός που αντιμετωπίζει τον ΓΛΣ Φάρο στη Λάρισα (17.00) για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι φιλοξενούμενοι θα ταξιδέψουν χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος θα χάσει και το ντέρμπι των «αιωνίων» καθώς υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον δεξί δικέφαλο κατά τη διάρκεια του τουρνουά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή η χρησιμοποίηση ή μη των Σπανούλη και Παπανικολάου. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» απουσίασε από τα φιλικά λόγω τενοντίτιδας στο αριστερό γόνατο, ενώ ο 27χρονος φόργουορντ είχε μείνει εκτός προπονήσεων λόγω επέμβασης στο αριστερό γόνατο.

ΑΕΚ – Ρέθυμνο

(17.00 – ΟΑΚΑ)

Με αντίπαλο το Ρέθυμνο, για τα προημιτελικά του κυπέλλου, ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ για τη φετινή σεζόν Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, σε δηλώσεις του στη media day της Ένωσης τόνισε πως στόχος της ΑΕΚ είναι να πρωταγωνιστεί. Συγκεκριμένα ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Καταρχάς, εύχομαι καλή σεζόν σε όλους. Πρώτα από όλα, πρέπει να ευχηθούμε υγεία. Να έχουμε την υγεία μας και από εκεί και πέρα, νομίζω ότι θα έχουμε όλες τις δυνατότητες να φτιάξουμε μία ομάδα που θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο Basketball Champions League. Είμαστε στην ΑΕΚ, οι χρονιές είναι πάντα απαιτητικές και πάντα έχουμε στόχο να πρωταγωνιστούμε».

Σχετικά με το μαχητικό πνεύμα που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα του δήλωσε: «Είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Να γίνουμε πιο σκληροί στην άμυνα. Αυτό δουλεύουμε. Δεν θεωρώ πως είμαστε έτοιμοι ακόμη, αλλά νομίζω πως καμία ομάδα δεν είναι σε αυτή την φάση. Όχι μόνο στην άμυνα, αλλά γενικά στην τακτική μας. Έχουμε πολλά πράγματα να “βάλουμε” ακόμη και θεωρούμε πως θα τα “βάλουμε”. Το ότι θέλω να γίνουμε πιο σκληροί και να δίνουμε μάχες σώμα με σώμα σε κάθε ματς και σε κάθε κατοχή, είναι αυτό που θέλω πιο πολύ απ’ όλα».

Τέλος, τις Βενέτσια, Ολύμπια Λιουμπλιάνας, Μπαϊρόιτ, Μπάνβιτ, Στρασμπούργκ, Ρόσα Ράντομ και Εστουδιάντες θα αντιμετωπίσει η «Ενωση» στον Γ’ όμιλο του Τσάμπιονς Λίγκ

Αρης – ΠΑΟΚ

(19.00 – Αλεξάνδρειο) ΕΡΤ

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Αρη και ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο κλέβει την παράσταση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο προπονητής του Αρη, Παναγιώτης Γιαννάκης υπολογίζει κανονικά τον Γιάννη Αθηναίου για το παιχνίδι με τον «Δικέφαλο του Βορρά» καθώς εκδόθηκε το δελτίο του παίκτη, ενώ και ο Μπρέντ Πέτγουει αναμένεται να δώσει το παρών. Από την πλευρά του το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας Κίθ Μπένσον δήλωσε πως είναι στη διάθεση του Γιαννάκη για τον αυριανό αγώνα. Δυναμικό παρών έδωσε ο κόσμος στην ανοικτή προπόνηση της Δευτέρας στέλνοντας μηνύματα στήριξης σε παίκτες και προπονητή. Για τον ΠΑΟΚ, στη διάθεση του Ηλία Παπαθεοδώρου αναμένεται να είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι Όουεν Κλάσεν και Λάκι Τζόουνς.

Ο Καναδός τραυματίστηκε στο τουρνουά της Γερμανίας όμως, αν και δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, θα δώσει το παρών στην αναμέτρηση με τον Άρη, ενώ ο Τζόουνς, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα γαστρεντερίτιδας τις προηγούμενες μέρες, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και προπονήθηκε κανονικά. Εκτός είναι ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος συνεχίζει ατομικό πρόβλημα μετά και την εγχείρηση στην οποία επεβλήθη. Εκτός του αυριανού ντέρμπι οι δυο ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους στο Champions League, με τον Β’ όμιλο στον οποίο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ να αποτελείται από τις Γκαζιαντέπ, Ελάν Σαλόν, Τενερίφη Νεπτούνας Βέντσπιλς Λούντβιγκσπουργκ και Ορλαντίνα, ενώ στον Δ’ όμιλο ο Αρης θα αντιμετωπίσει τις Αβελίνο, Μπεσίκτας, Ζιελόνα Γκόρα, Οστάνδη, Νίμπουργκ, Βόννη και Ναντέρ.

Γ’ Φάση – Προημιτελικοί Αγώνες

Σήμερα

Βενετόκλειο 16.00

Κολοσσός Ρ.-Παναθηναϊκός

ΟΑΚΑ 17.00

ΑΕΚ-ΑΓΟ Ρεθύμνου

Νεάπολης Λάρ. 17.00

ΓΣΛ Φάρος-Ολυμπιακός ΣΦΠ

Αλεξάνδρειο 19.00

Άρης-ΠΑΟΚ (ΕΡΤ)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου