ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ονειρικά τα 20α γενέθλια του Μαξ Φερστάπεν

ονειρικά-τα-20α-γενέθλια-του-μαξ-φερστά-291001

Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull κέρδισε το Γκραν Πρι της Formula 1 στη Μαλαισία, γιορτάζοντας ονειρικά τα 20α γενέθλια του, αφήνοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον Βρετανό πρωταθλητή Λουίς Χάμιλτον με Mercedes, που πάντως μπορεί επίσης να πανηγυρίζει, αφού κατάφερε να αυξήσει την διάφορά του από τον Φέτελ.

Ο Αυστραλός Ντάνιελ Ρικιάρντο, που βρίσκεται στην ίδια ομάδα της Red Bull, με τον Ολλανδό νικητή, τελείωσε τον αγώνα τρίτος. Να σημειωθεί ότι αυτή η νίκη, ήταν η πρώτη την τρέχουσα σεζόν και η δεύτερη στην καριέρα του Φερστάπεν.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari, ο οποίος είχε ξεκινήσει από την τελευταία θέση μετά από προβλήματα με τον κινητήρα, έφτασε στην τέταρτη θέση και είναι 34 βαθμούς πίσω από τον Χάμιλτον στην κατάταξη των οδηγών, ενώ απομένουν ακόμα πέντε από τους 20 αγώνες για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Φέτελ, ενώ η κούρσα είχε ολοκληρωθεί και οι οδηγοί κατευθύνονταν προς τα πιτς, σε μία στροφή ο πιλότος της Ferrari συγκρούστηκε με τον Λανς Στρολ, κάτι που προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο μονοθέσιο της Scuderia. Μάλιστα, για να καταφέρει να αποχωρήσει ο Φέτελ από την πίστα χρειάστηκε την βοήθεια του Πάσκαλ Βερλάιν.

Η βαθμολογούμενη δεκάδα του γκραν πρι της Μαλαισίας:

1. Φερστάπεν (Red Bull)

2. Χάμιλτον (Mercedes)

3. Ρικιάρντο (Red Bull)

4. Φέτελ (Ferrari)

5. Μπότας (Mercedes)

6. Πέρες (Force India-Mercedes)

7. Βάντουρν (McLaren)

8. Στρολ (Williams-Mercedes)

9. Μάσα (Williams-Mercedes)

10. Οκόν (Force India-Mercedes)

Βαθμολογία οδηγών

1. Χάμιλτον 281

2. Φέτελ 247

3. Μπότας 222

4. Ρικιάρντο 177

5. Ράικονεν 138

6. Φερστάπεν 93

7. Πέρες 76

8. Οκόν 37

9. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ 17

10. Χούλκενμπεργκ 34

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου