ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Μπλόκαρε» στην Τρίπολη η ΑΕΚ, νέα γκέλα για τον Ολυμπιακό

μπλόκαρε-στην-τρίπολη-η-αεκ-νέα-γκέλ-291119

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η ομάδα που έπαυσε το εφετινό αήττητο της ΑΕΚ στη Super League, επικρατώντας της Ένωσης με 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης», στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League. Οι Αρκάδες έφτασαν στην πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο με τους Μουνάφο στο 47ο και Μανιά στο 81ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι εγκλώβισαν με την τακτική τους την Ένωση και δεν την άφησαν να φανεί απειλητική στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση μια στατική φάση στο 23’, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Γιόχανσον πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Οι Αρκάδες έδωσαν το χαμηλό ρυθμό που ήθελαν, σε ένα παιχνίδι που στο πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τα αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, εκατέρωθεν.

Οι γηπεδούχοι πέτυχαν όμως τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, καθώς στο 47ο λεπτό ο Δουβίκας «χόρεψε» τον Βινίσιους, γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Μουνάφο άνοιξε το σκορ, με ευθύνη και του Τσιντώντα που δεν εκτίμησε σωστά τη φάση. Στο 51’ ο Αστέρας έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς το σουτ του Ισνάλδο από πλάγια θέση βρήκε στον Γιαννούτσο και κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της ΑΕΚ. Με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να αδυνατούν να δημιουργήσουν και να απειλήσουν, ο Αστέρας δεν κρατούσε απλώς με άνεση το προβάδισμα, αλλά στο 81ο λεπτό έφτασε και σε δεύτερο γκολ, όταν σε εξαιρετική αντεπίθεση ο Μανιάς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και νίκησε τον Τσιντώτα, υπογράφοντας την πρώτη εφετινή νίκη της ομάδας του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αθανασιάδης, Γιαννούλης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Τσουκαλάς, Μουνάφο, Μαντίντα (90’+1 Τόνσο), Ισνάλδο (79’ Τσιλιανίδης), Καλτσάς, Δουβίκας (74’ Μανιάς).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Γιαννούτσος, Βινίσιους (55’ Λιβάια), Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (63’ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο (70’ Τρόιστασον).

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1

Για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ο Ολυμπιακός έμεινε χωρίς νίκη και για δεύτερο συνεχόμενο γνώρισε την ήττα, αυτή τη φορά από τον Ατρόμητο με 1-0 μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Το «χρυσό» γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Κιβρακίδης στο 60’.

Ο Ολυμπιακός, αν και υποχρεώθηκε πολύ νωρίς (13’) να κάνει αλλαγή λόγω τραυματισμού του Μπεν, πίεσε από την πρώτη στιγμή τον Ατρόμητο για να πετύχει γκολ. Τον έκλεισε στον μισό γήπεδο, όμως η πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων και ο εντελώς παθητικός ρόλος τους μέσα στο γήπεδο (ούτε μια στιγμή δημιουργικού ποδοσφαίρου) δεν του έδινε τη δυνατότητα να φτάνει σε θέση βολής. Έτσι, όσο η ώρα περνούσε, όλη αυτή η υπεροχή και όλη αυτή η κατοχή της μπάλας (74%!) έδειχναν ανούσιες. Και μόνο στο 43’ υπήρξε χαμένη ευκαιρία, όταν ο Κούτρης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Τζούρτζεβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Αντίθετα, στο β’ μέρος ο Ατρόμητος αποφάσισε να παίξει λίγο πιο ενεργητικά και αμέσως είχε την πρώτη ευκαιρία, στο 48’ με τον Ντιγκινί, ενώ, στην δεύτερη επίσκεψή του στην περιοχή του Ολυμπιακού, άνοιξε το σκορ. Στο 60’ ο Ουάρντα σέντραρε και ο Κιβρακίδης με κεφαλιά «πάγωσε» το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ο Λεμονής πέρασε στο ματς και τον Εμενίκε, σε μια προσπάθεια να τα παίξει όλα για την ανατροπή, ωστόσο πλέον η εντολή του Κάναντι ήταν «όλοι πίσω από την μπάλα», ενώ παράλληλα το άγχος και οι βεβιασμένες κινήσεις άρχισαν να κυριαρχούν στον Ολυμπιακό. Στο 82’ απείλησε με κεφαλιά του Ρομαό, που εξουδετέρωσε ο Γιαννιώτης, στο 90’ ο Νικολάου από κοντά σούταρε ψηλά άουτ κι αυτές ήταν οι μοναδικές καλές στιγμές των γηπεδούχων, που μένουν πλέον αρκετά πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου. Ο Ατρόμητος, που παραμένει αήττητος, με τη νίκη αυτή πέρασε τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Προτό, Φιγκέιρας, Κούτρης, Νικολάου, Σισέ, Ρομαό, Μάρτινς (61’ Εμενίκε), Καρσελά (52’ Σεμπά), Οφόε, Μπεν (13’ λ. τρ. Μάριν), Τζούρτζεβιτς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Βασιλακάκης (84’ Ζησόπουλος), Ντιγκινί, Ούμπιντες (46’ Μπουσούλατζιτς), Ουάρντα, Μανούσος (71’ Καρασαλίδης).

Κέρκυρα-Ξάνθη 2-0

Η Ξάνθη επιβεβαίωσε ότι παίζει καλύτερα μακριά από τα Πηγάδια, καθώς επικράτησε στην Κέρκυρα της ομώνυμης ομάδας 2-0, με γκολ των Μεχία στο 65’ και Σιλά στο 85’. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για το συγκρότημα της Θράκης μακριά από την έδρα του, όπου ακόμη δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης.

KΕΡΚΥΡΑ: Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς (46’ Βενέτης), Τουράμ (71’ Ντουαλά), Γκόμες, Παμλίδης, Σπίνουλας, Σιόντης, Μπαλάφας, Επστάιν (43’ Νούνες), Ντιόγκο, Γρομητσάρης.

ΞΑΝΘΗ: Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γέντρισεκ (63’ Ρότσε), Λισγάρας, Ντε Λούκας, Κασάδο, Μπρίτο (87’ Κάστρο), Καμαρά, Σβαρνάς, Μεχία, Κίκε (79’ Σιλά).

Λεβαδειακός-Απόλλων 2-1

Ο Λεβαδειακός διατήρησε το εφετινό αήττητο στη Super League, καθώς ύστερα από συγκλονιστικό παιχνίδι νίκησε με 2-1 με ανατροπή τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Λιβαδειά, στο ντεμπούτο του Ζόραν Βούλιτς στον πάγκο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας». Ο Μπραντάο με πέναλτι που κέρδισε ο Γιακουμάκης στο 83’ ισοφάρισε το γκολ του Παπάζογλου από το 6’ και στο 92’ ο Γιακουμάκης πέτυχε το τελικό 2-1 με σουτ.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Επασί, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Μεντί, Φαβάρο, Ζαραδούκας (52’ Μπελγκαζουανί), Νιασέ (70’ Γιακουμάκης), Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Τόνι Σίλβα, Μπραντάο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Τσόβιτς, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Κούρος, Χουάρες (73’ Κονέ), Μενδρινός (87’ Μπαμπιάρζ), Αλμπάνης (67’ Σιατραβάνης), Μάατσεν, Καστιγέχος.

ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με τη φωτιά, δεν κατόρθωσε να «κλειδώσει» τον αγώνα στη Λάρισα και τελικά «κάηκε», καθώς ο Κριζμάν στο 89’ ισοφάρισε το γκολ του Μάτος, με το οποίο ο «Δικέφαλος» είχε πάρει προβάδισμα από το 44ο λεπτό. Ο «Δικέφαλος» έχασε την ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μετά από έξι αγωνιστικές και απέτυχε να πάρει την πρώτη εφετινή νίκη του μακριά από την Τούμπα.

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στο «AEL FC Arena», με τη λήξη της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΠΑΟΚ! Με το που ο διαιτητής Κατσικογιάννης σφύριξε τη λήξη, ο Ελ Καντουρί κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του νεαρού τεχνικού διευθυντή των «βυσσινί», Βασίλη Βάνη, βρίζοντάς τον -όπως φάνηκε στο ριπλέι. Τότε, επενέβη ο ιδιοκτήτης των Θεσσαλών, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, σε πολύ έντονο ύφος, ρωτούσε… ρητορικά τον Μαροκινό «ποιον βρίζεις, ποιον βρίζεις» και μάλιστα, έφτυσε τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ εν ψυχρώ στο πρόσωπο, με τον κ. Βάνη να «απαντά», βρίζοντας και αυτός τον 27χρονο μεσοεπιθετικό! Ο Ελ Καντουρί έκανε κίνηση να επιτεθεί στον γνωστό ποινικολόγο, αλλά οι άνδρες ασφαλείας του γηπέδου τον απώθησαν. Κατόπιν, ακολούθησε σύρραξη, η οποία έληξε γρήγορα, πάντως, με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς (24’ Φάρκας), Ζίζιτς, Ρέντζας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Κριζμάν, Λεοζίνιο (76’ Περόνε), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (84’ Μασούρας).

ΠΑΟΚ: Ρέι, Ζαμπράνο, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Ελ Καντουρί, Μαουρίτσιο, Πρίγιοβιτς (72’ Κουλούρης), Τσίμιροτ, Πέλκας (63’ Σάκχοφ), Βιεϊρίνια (85’ Μακ).

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ 2-0

Παρά τα τόσα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και νίκησε δίκαια τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0 στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας. Ουσιαστικά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη «καθάρισαν» το ματς από το πρώτο τέταρτο με αυτογκόλ του Μιχαήλ στο 10’ και φάουλ του Μολίνς στο 13’. Μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο και με τον κόσμο να δείχνει τη συμπαράστασή του στην ομάδα και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός κατάφερε, όχι μόνο να προηγηθεί νωρίς, αλλά πριν συμπληρωθεί το 15λεπτο να βάλει τις βάσεις για τη νίκη του.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Σιλά, Χίλιεμαρκ (78’ Δώνης), Κουρμπέλης, Άλτμαν (60’ Λουντ), Βιγιαφάνιες (69’ Μουνιέ), Μολίνς.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Γιάκος, Τζημόπουλος, Χαλκιαδάκης, Καρανίκας (65’ Ναδάλες), Γαρουφαλιάς, Κοζορώνης (56’ Κόντε), Μανθάτης (59’ Σολτάνι), Μαυροπάνος.

Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-3

Μεγάλη νίκη στην Κρήτη πέτυχε ο Παναιτωλικός επί του Πλατανιά με 3-0, στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν ουσιαστική στο ματς των «Περιβολίων», εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και πήρε άνετα τη νίκη με τα γκολ των Ντίας (12’, 79’) και Ρόσα (43’), ενώ ο Πλατανιάς αγωνίστηκε από το 63ο λεπτό με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) του Πλιάτσικα.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Κοκκαλάς, Δημούτσος, Στανισάβλιεβιτς (46’ Στόιτσεφ), Κοροβέσης (46’ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσκικουλού, Ντεβέσα (66’ Κρος), Μπούντνικ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κυριακίδης, Ρότσα (52’ Τσοκάνης), Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (67’ Μπράβο), Μάρκος Πάουλο, Κλέσιο, Μάζουρεκ, Ρόσα (59’ Λόπες), Ντίας.

Σήμερα 7.30μ.μ.

Λαμία – Πανιώνιος

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Γκολ Β.

1.

ΑΕΚ

10:4

13

2.

ΠΑΟΚ

6:2

12

3.

Πανιώνιος

9:3

11

4.

Ατρόμητος Αθηνών

7:3

10

5.

Λεβαδειακός

5:3

10

6.

Ξάνθη

5:2

9

7.

Ολυμπιακός Πειραιώς

9:7

8

8.

Παναιτωλικός

8:6

8

9.

Παναθηναϊκός

4:4

6

10.

ΠΑΣ Γιάννινα

3:5

6

11.

Πλατανιάς

3:7

6

12.

Αστέρας Τρίπολης

6:7

6

13.

Α.Ο. Κασσιόπη

3:7

5

14.

Λαμία

3:6

4

15.

ΑΕ Λάρισα 1964

4:14

3

16.

Απόλλων Σμύρνης

2:7

2

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου