ΣΤΙΒΟΣ

«Πρότυπο στην Ερασιτεχνική, το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου» [photos]

πρότυπο-στην-ερασιτεχνική-το-τμήμα-σ-299013

Ως τμήμα «πρότυπο» λειτουργεί πλέον το τμήμα στίβου της Νίκης Βόλου, βάζοντας τα γυαλιά, αλλά και δίνοντας τα… φώτα του στα υπόλοιπα της κυανόλευκης οικογένειας, βρισκόμενο στην πρώτη θέση των σωματείων της Μαγνησίας και 6ο στη Θεσσαλία.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με πάνω από 300 παιδιά στους κόλπους του, το τμήμα στίβου αποτελεί λαμπρό παράδειγμα για τα υπόλοιπα τμήματα της Ερασιτεχνικής Νίκης, ενώ όποτε χρειάζεται μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του και στα υπόλοιπα της κυανόλευκης οικογένειας.

Το περασμένο Σάββατο το πρωί, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του τμήματος για τη νέα χρονιά, παρουσία της Διοίκησης, των προπονητών, αθλητών και γονέων στον κλειστό χώρο προπόνησης στίβου του Πανθεσσαλικού και στην αίθουσα της Νίκης Βόλου.

Για τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους και τις βλέψεις του τμήματος στίβου, μίλησαν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής κ. Στέργιος Φάτσης, και ο προπονητής Παύλος Παρασκευόπουλος. Αναλυτικά όσα σχολίασαν, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ:

«Μπαίνουμε αισίως στο 9ο έτος λειτουργίας του τμήματος στίβου της Νίκης Βόλου και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε -βάσει των στοιχείων του ΣΕΓΑΣ- στην πρώτη θέση των σωματείων της Μαγνησίας και μέσα στην πρώτη δεκάδα των συλλόγων ολόκληρης της Θεσσαλίας.

Κάθε χρόνο στόχος μας είναι να δημιουργούμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προπόνησης πάνω απ’ όλα για τα παιδιά. Το τμήμα στίβου παρά τα λίγα χρόνια λειτουργίας έχει γίνει πρότυπο της Ερασιτεχνικής, βοηθώντας γενικότερα όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής με την υποδομή που έχει δημιουργήσει. Οι προπονητές όπως ο Παύλος Παρασκευόπουλος, η Βάσω Κολλυμένου, ο Απόστολος Βλαχάβας, η Ελένη Σκουργιά και η Δήμητρα Ιωαννίδου έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως είναι μια ομάδα παιδαγωγών και προπονητών φυσικά που σε συνδυασμό με τη Δ.Ε. που αποτελείται από τους Δημήτρη Μπατζανό, Γιώργο Ντάκη, Στέλιο Σταματίου, μοχθούν για το καλύτερο και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν περίτρανα.

Αυτή τη στιγμή το τμήμα Στίβου στην αγωνιστική ομάδα αριθμεί 40 παιδιά, 60 βρίσκονται στην προαγωνιστική και 250 αγόρια και κορίτσια στην Ακαδημία. Ανάμεσα σε αυτούς δεν θα πρέπει φυσικά να ξεχνάμε τις Εφη Φλώρου και Δήμητρα Τσουκαλά, οι οποίες ανήκουν από φέτος και στην Εθνική ομάδα στίβου στα 3.000μ. και στα 100μ. αντίστοιχα».

Εχοντας βάλει το δικό του λιθαράκι στις μεγάλες επιτυχίες ο κ. Παύλος Παρασκευόπουλος, αισιοδοξεί για ακόμη περισσότερες στη συνέχεια αναφέροντας: «Είναι ίσως η πρώτη χρονιά φέτος, που από τόσο νωρίς και από τις αρχές Σεπτέμβρη σχεδόν τα τμήματα έχουν υπερκαλυφθεί σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Πλέον έχουμε πολλά τμήματα, τα οποία είναι γεμάτα και μιλάμε για συνολικά πάνω από 300 παιδιά και από τη μία δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες.

Αναμφίβολα δημιουργεί μια νέα δυναμική και μας ωθεί να σκεφτούμε σε άλλη βάση. Δυναμώνοντας ένα ερασιτεχνικό τμήμα συνεπάγεται πως δυναμώνεις και οικονομικά, αλλά από την άλλη αυξάνονται και οι υποχρεώσεις αγωνιστικά. Με τα μικρότερα παιδιά να μεγαλώνουν, στελεχώνεται ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό τμήμα και από εκεί και πέρα δημιουργούνται άλλες οικονομικές απαιτήσεις.

Ωστόσο, όταν έχεις από πίσω μια δυνατή Ακαδημία, η οποία θα μπορεί να στηρίζει το εγχείρημα, τότε είναι κάτι που αποτελεί ευχής έργον. Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας από βαθμολογικής άποψης μας βρήκε στην 73η θέση Πανελληνίως σε σύνολο 330 σωματείων της Ελλάδος.

Η θέση αυτή δεν ήρθε τυχαία και δεν είναι εύκολη να σημειωθεί. Χρειάζονται χρόνια προκειμένου να φθάσεις εκεί, αλλά σίγουρα δεν αποτελεί το ταβάνι μας. Σαν στόχο την επόμενη χρονιά έχουμε βάλει την 60η θέση και από εκεί και πέρα αυτό θα εξαρτηθεί από πολλά

Είναι η πρώτη χρονιά που έχουμε τόσα παιδιά, είναι η πρώτη φορά που κατεβήκαμε στα εννιά μας χρόνια με δικά μας παιδιά, στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε κάνει καμία μεταγραφή. Στηριζόμενοι αποκλειστικά στα δικά μας παιδιά καταφέραμε και φθάσαμε σε αυτή τη θέση.

Από κάτω υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό υλικό στις μικρότερες ηλικίες. Ερχονται από πίσω φουρνιές που θα μπορέσουνε να έχουν μια δυνατή παρουσία Πανελλαδικά. Από τη μεριά μας θα πρέπει αυτό που δημιουργούμε να μπορούμε να το στηρίξουμε και να έχουμε τις προϋποθέσεις αλλά και τις δομές σε εγκαταστάσεις κτλ».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου