ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το “μαγικό” 77 του Ηλία Σολάκη

το-μαγικό-77-του-ηλία-σολάκη-498824

Εξι χρόνια είχε να αγωνισθεί σε αγώνα Α΄ Εθνικής ο Ηλίας Σολάκης, που φέτος μπήκε αλλαγή πρώτα στο ματς με τον Εργοτέλη και προχθές με την ΑΕΚ έφθασε και τις 77 συμμετοχές, όπως το νούμερο που φοράει στη φανέλα του!!!

Τελευταίο παιχνίδι του Ηλία Σολάκη πριν παίξει στην Α΄ στο Βόλο ήταν με την ΑΕΚ στις 7/11/2004, ενώ προχθές έκανε την 2η του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Σούπερ Λίγκα…

Όσο για το πώς προέκυψε το 77 στη φανέλα: «Ό,τι νούμερο έχει επτά, είναι το τυχερό μου, έχει κι ένα συμβολισμό για τους Βραζιλιάνους…» είπε χθες χαμογελώντας και κρατώντας στην αγκαλιά του την δίχρονη κορούλα του Σοφία στην παραλία του Βόλου.

Πάντως όπου υπάρχει 7 έχει σχέση με επιτυχίες Σολάκη. Το 1997 έκανε την πρώτη συμμετοχή στην Α΄ Εθνική με τη Βέροια. Το 2007 πέτυχε 21 γκολ, τα περισσότερα στην καριέρα του με την Καστοριά. Στις 7 Νοέμβρη του 2004 έπαιξε για τελευταία φορά στην Α΄ Εθνική πριν έρθει στο Βόλο με την ΑΕΚ, αντιμετωπίζοντας τον ΟΣΦΠ.

Προχθές ο 36χρονος επιθετικός, με ένα απίστευτο τακουνάκι στη φάση του 2-1 και ένα κερδισμένο πέναλτι χάρισε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του, αλλά συνεχίζει να κρατά… χαμηλά τη μπάλα.

«Νομίζω ότι αν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής πρέπει να τα περιμένεις όλα. Είτε έρχεσαι από τον πάγκο, είτε ξεκινάς βασικός. Εντάξει, δεν περίμενα να δημιουργήσω τόση αναστάτωση στην άμυνα της ΑΕΚ. Είχα όμως καλή ψυχολογία και αυτό νομίζω φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

Στόχος του Ολυμπιακού Βόλου φέτος είναι η παραμονή. Δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, είμαστε αγωνιστικοί και θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία όσο πιο νωρίς γίνεται. Ο κόσμος είναι συγκλονιστικός και προσπαθούμε να τον ευχαριστήσουμε.”

Στα υπέρ μας είναι ότι είμαστε ομάδα, αφού η προσπάθεια του Σάκη Τσιώλη και η επικοινωνία που έχει με εμάς φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Δίνουμε όλοι το 100% μας», ανέφερε ο Ηλίας Σολάκης, που εκτός από το Βόλο έχει παίξει ακόμη Α’ Εθνική 4 φορές με Βέροια, 60 με Παναχαϊκή, 3 με Πανιώνιο, 8 με ΑΕΚ και έχει σκοράρει 19 φορές.

Εχει παίξει και 167 ματς Β’ Εθνικής (85 γκολ) και σε 28 της Γ’ (25 γκολ).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου