ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σε ετοιμότητα ο ΓΣ Αλμυρού, προβλημάτισε τον Ρήγα Φεραίο

σε-ετοιμότητα-ο-γσ-αλμυρού-προβλημάτι-299689

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φώτο: ΦΟΙΒΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τη νίκη με σκορ 2-0 σημείωσε ο ΓΣ Αλμυρού απέναντι στον Ρήγα Φεραίο, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης που διεξήχθη στο στάδιο «Αθανάσιος Ρηγάζος», με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν πλέον το ραντεβού τους για την έκτη αγωνιστική του εφετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Το δυνατό αυτό φιλικό τεστ αποτέλεσε ουσιαστικά μια «πρόβα τζενεράλε» και για τις δύο ομάδες ενόψει του απαιτητικού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής που κάνει σέντρα την ερχόμενη Κυριακή(1/10).

Η ομάδα των Σπαθή-Αλεξίου έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία απέναντι στο αξιόλογο σύνολο του πρώην προπονητή τους Λάκη Μπακάλη, που ύστερα από έξι χρόνια στον πάγκο της ομάδας από το Βελεστίνο θα συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στον ΓΣ Αλμυρού.

Οι ποδοσφαιριστές του Ρήγα έβγαλαν μαχητικότητα και αγωνιστικό πνεύμα στον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψει της αναμέτρησης της πρώτης αγωνιστικής με αντίπαλο την Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό, αλλά ο ΓΣ Αλμυρού ήταν εκείνος που κατάφερε να πάρει τη νίκη με 2-0.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ομάδα του Ρήγα αγωνίστηκε για 35λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο ο υπό δοκιμή νεαρός μέσος Παπακώστας, ενώ από το φιλικό απουσίασαν για διαφορετικούς λόγους οι Γκάγκας, Καρακώστας, Τσελέπης και Χύσα.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι συνέχισαν τις καλές εμφανίσεις τους στα φιλικά προετοιμασίας, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν χωρίς δύο παίκτες – βαρόμετρα, τους Φλίγκο και Χολέβα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως την ερχόμενη αγωνιστική έχουν ρεπό, και θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στις 8 Οκτωβρίου, φιλοξενώντας τον Οπούντιο Μαρτίνου.

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Λάκη Μπακάλη είχε τα ηνία της αναμέτρησης, σπαταλώντας αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία του φιλικού παιχνιδιού ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 2ο μόλις λεπτό ο Παπαγιάννης πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα με τα πόδια, πριν ο Κοντοβάς γίνει ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του.

Λίγα λεπτά αργότερα οι Αλμυριώτες απείλησαν και πάλι, όταν από εκτέλεση φάουλ του Κυπτίου η μπάλα βρήκε λίγο στο τείχος, αλλάζοντας πορεία με τον Παπαγιάννη να εκτινάσσεται εντυπωσιακά στην δεξιά του γωνία και να αποσοβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του. Στο 31’ η ομάδα του Λάκη Μπακάλη βρέθηκε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ, με το δυνατό δεξί σουτ του Κοντοβά να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ρήγας έχασε την πρώτη ευκαιρία του στο παιχνίδι, όταν το δυνατό σουτ του Τζοβάρα έξω από την μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Σταυράκη να πέσει στην δεξιά του γωνία και να διώξει σε κόρνερ. Στο 44’ καταγράφθηκε η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους με πρωταγωνιστή πάλι ποδοσφαιριστή του Αλμυρού και συγκεκριμένα τον Αλεξανδρή, του οποίου το σουτ πέρασε πάνω από την εστία του Παπαγιάννη, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια.

Η επανάληψη

Στην επανάληψη ο ΓΣ Αλμυρού μπήκε πάλι πιο δυνατά και στο 50’ ο Νάκας από αρκετά μεγάλη απόσταση έπιασε το αριστερό σουτ, με τον Παπαγιάννη να κάνει μια καταπληκτική επέμβαση, διατηρώντας το 0-0 για την ομάδα του. Στο 52’ ο Ρήγας έγινε απειλητικός για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, με τον Παπαγεωργίου να σεντράρει με αποδέκτη τον Τσώλη, ο οποίος θα σουτάρει δυνατά με την μπάλα, ωστόσο, να περνά αρκετά άουτ. Στο 65’ νέα φάση για τον Ρήγα, με το αριστερό σουτ του Τζοβάρα να περνά άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα η επιθετικότητα των γηπεδούχων βρήκε καρπούς, όταν ο Κοντοβάς ντρίμπλαρε τους Καρλιάμπα και Παπαγιάννη, πλασάροντας από δεξιά διαγώνια στην κενή εστία, γράφοντας το 1-0.

Στη συνέχεια της αναμέτρησης ο Ρήγας προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 82’ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση, όταν αποδέκτης της ωραίας πάσας του Παπακώστα έγινε ο Τζέκας που σέντραρε από πλάγια δεξιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Γεωργατζή, ο οποίος έπιασε το σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει σε κόρνερ.

Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 89’, όταν σε αντεπίθεση των γηπεδούχων από τα αριστερά ο Κοντοβάς σέντραρε με την μπάλα να καταλήγει στο Νάκα, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια νίκησε τον Παπαγιάννη διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Γ.Σ. ΑΛΜΥΡΟΥ: Σταυράκης, Αλεξανδρής (90’ Δημουλάς), Στουρνάρας, Κυριάκος (61’ Μπαρούτας), Τσιάτσιος (61’ Κόκκας), Θωμαΐδης (46’ Νάκας), Σαββίδης, Κιπτίου (90’ Τσόγκας), Κωτσιαρίδης, Κοντοβάς, Βούλγαρης (61’ Καψιώτης).

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου (80’ Ράπτης), Καραλιάμπας, Μπόρας, Σπαθής (72’ Λάμπρου), Αλεξίου, Παπαγεωργίου (55’ Παπακώστας), Χατζησταμάτης (74’ Τζέκα), Τσιώλης, Γεωργατζής (86’ Μπακάλης), Τζοβάρας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου