ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανηγυρική αυλαία στην παραλία του Βόλου για την μεγάλη μπασκετική γιορτή [photos]

πανηγυρική-αυλαία-στην-παραλία-του-βό-299809

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Φώτο: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 που έλαβε χώρα στην παραλία του Βόλου και συγκεκριμένα μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλία, το διήμερο 23- 24 Σεπτεμβρίου. Η αθλητική εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου και την ΕΣΚΑΘ.

Πρόκειται για την δεύτερη σερί σεζόν, κατά την οποία διεξήχθη το εν λόγω τουρνουά, έπειτα από μια δεκαετία παύσης. Αναμφίβολα, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός ότι το τουρνουά είχε ιδιαίτερη απήχηση στο νεανικό κοινό, αφού καταγράφηκε ρεκόρ συμμετοχών με 380 συνολικά. Η εκδήλωση έγινε με κύριο μέλημα οι νέοι να παίξουν, να χαρούν, να αθληθούν και να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στον αθλητισμό.

Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες σωματείων, σχολείων και ανεξάρτητων παικτών, απαρτιζόμενες από τρεις παίκτες και έναν αναπληρωματικό. Εκτός από τους αγώνες 3Χ3, κατά την διάρκεια του τουρνουά, έγινε και διαγωνισμός ελευθέρων βολών και τριπόντων.

Το ενδιαφέρον παρέμεινε μέχρι το τέλος αμείωτο, με τους γονείς να βλέπουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται, να χαίρονται καταρχήν το παιχνίδι, στο ωραιότερο σημείο της πόλης του Βόλου, δίπλα στο Πανεπιστήμιο και μπροστά στο Κορδόνι.

Στο τέλος του τουρνουά έγιναν οι βραβεύσεις στην πρώτη και δεύτερη ομάδα κάθε κατηγορίας, με τους συμμετέχοντες να λαμβάνουν αναμνηστικά μπλουζάκια και να απολαμβάνουν πλούσια δώρα.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ και Υπεύθυνος Διεύθυνσης Αθλητισμού, Μιχάλης Καπουρνιώτης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ, δηλώνοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του τουρνουά, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τις ευχαριστίες του σε όλους όσοι συνέβαλαν στην άριστη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αφού για δύο μέρες βρεθήκαμε σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, δίπλα στο Πανεπιστήμιο και μπροστά στο Κορδόνι. Πρόκειται για μια αθλητική εκδήλωση, όπου πρωταγωνιστές είναι οι μικροί μας πολίτες, οι μικροί μας φερέλπιδες καλαθοσφαιριστές. Έχουν κάνει τις ομάδες τους, οι οποίες και αποτελούνται από τρία έως τέσσερα άτομα.

Στα αξιοσημείωτα του τουρνουά είναι ότι φέτος έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Προσωπικά δεν ξαναθυμάμαι εδώ στον Βόλο να έχουν λάβει συμμετοχή κοντά στα τετρακόσια παιδιά. Πάνω από εκατό ήταν οι ομάδες που συμμετείχαν. Κάποιες ομάδες απαρτίζονται από τέσσερα άτομα, γι’ αυτό και οι συμμετοχές συνολικά ανέρχονται στις 380.

Νομίζω, ότι δώσαμε την ευκαιρία και στους γονείς να δουν τα παιδιά τους να αγωνίζονται, να χαίρονται καταρχήν το παιχνίδι, γιατί είναι παιχνίδι, σ’ ένα ειδυλλιακό χώρο, τον οποίο μας προσφέρει αυτή η πανέμορφη πόλη. Για δεύτερη σερί σεζόν γίνεται αυτή η διοργάνωση, έπειτα από μια δεκαετία», για να ευχαριστήσει στη συνέχεια όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση:

«Αυτή η σπουδαία εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης και την ΕΣΚΑΘ, καθώς και τους Συνδέσμους Κριτών Μαγνησίας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή τους. Από εκεί και πέρα εύχομαι αυτή η εκδήλωση να καθιερωθεί ως θεσμός και να μπορούμε να δίνουμε την δυνατότητα σε τόσα πολλά παιδιά να γνωρίζουν το μπάσκετ από κοντά, να παίζουν, να κάνουν φίλους και να χαίρονται μέσα από τον αθλητισμό. Ακόμα θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διεύθυνση Αθλητισμού και σ’ όλους τους εργαζόμενους που εδώ και είκοσι μέρες έδωσαν ψυχή και σώμα, έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα και να διαμορφωθούν οι όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους μικρούς μας δημότες».

Αναλυτικά οι νικητές ελευθέρων βολών, τριπόντων, καθώς και οι ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη και δεύτερη θέση σε κάθε κατηγορία.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΒΟΛΩΝ

Δημοτικό: Θωμάς Σακαρίκος

Γυμνάσιο-Λύκειο: Γιώργος Σπανός

ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ

Δημοτικό: Ευσταθία Ζουλέτα

Γυμνάσιο-Λύκειο: Νίκος Σιώμος

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2008

Πρώτη θέση BC VOLOS

Δεύτερη θέση Αιολικός

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2007

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτηθέση Αστραπή

Δεύτερη θέση BC VOLOS

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτη θέση ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Δεύτερη θέση Αχτύπητοι

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2006

Πρώτη θέση Kings of Basketball

Δεύτερη θέση Μπόμπες

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2005

Πρώτη θέση Fantastic 4

Δεύτερη θέση Καλάθι και μέσα

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2004

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτη θέση MLG Squad

Δεύτερη θέση The perminators

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτηθέση LOS VOLOS

Δεύτερηθέση FCP

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2003

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτηθέση Αιολικός

Δεύτερη θέση Nightmare

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Πρώτηθέση VOLOS CAVS

Δεύτερη θέση Μπαρτσελιώμα

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2002

Κορίτσια

Πρώτη θέση Big Ballers

Δεύτερη θέση Blue Fans

Αγόρια

Πρώτη θέση Daltons του Γκίκα

Δεύτερη θέση Γυπαίοι

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2001

Πρώτη θέση Flyers

Δεύτερη θέση Darrows

ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ 2000

Πρώτη θέση Ωραίοι

Δεύτερη θέση Daltons

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου