ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτη και με επική ανατροπή η ΑΕΚ, κερδίζοντας με 3-2 στο ντέρμπι τον

πρώτη-και-με-επική-ανατροπή-η-αεκ-κερδί-299911

Η προσωρινή διακοπή στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και ενώ οι ερυθρόλευκοι κέρδιζαν με 2-1 με τα γκολ των Μάριν και Οφόε μέχρι το 46’, αφύπνισε την ΑΕΚ, η οποία έφθασε σε ολική ανατροπή στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της SuperLeague κερδίζοντας με 3-2!

Τα επεισόδια και η ρίψη δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ, οι συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία σίγουρα αμαύρωσαν για μια ακόμη το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά στις τέσσερις γραμμές έλαμψε ο Χριστοδουλόπουλος, που με δύο δικά του τέρματα μετέτρεψε το 0-2 σε 2-2, με τον Μάνταλο να πετυχαίνει το τελικό 3-2 στο 89’.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2

Σκόρερ: (64’, 80’ Χριστοδουλόπουλος, 89’ Μάνταλος – 22’ Μάριν, 46’ Οφόε)

Ολα έμοιαζαν χαμένα για την ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είχε καθίσει αναπαυτικά στην κορυφή της βαθμολογίας, όταν προηγήθηκε 0-2 στο ΟΑΚΑ (22’ Μάριν, 46’ Οτζίτζα Οφόε) στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Super League. Ομως, με επική αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο ο «Δικέφαλος» του Μανόλο Χιμένεθ πέτυχε την ανατροπή της… δεκαετίας, επικράτησε 3-2 και παραμένει στην κορυφή. Πρωταγωνιστής της μεγάλης επιστροφής, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος που ισοφάρισε με τέρματα στο 64’ και το 80’, ενώ τη νίκη έδωσε ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος στο 89’.

Οι πρωταθλητές πήγαν στο ΟΑΚΑ με την πλάτη στον τοίχο, προερχόμενοι από διαδοχικές μετριότατες εμφανίσεις. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ήθελε την ΑΕΚ για πρώτη φορά απόλυτο φαβορί και αυτό επιβεβαιώθηκε (μόνο) στο ξεκίνημα του αγώνα. Μέσα στα πρώτα δύο λεπτά, η Ενωση είχε «πατήσει» τρεις φορές την αντίπαλη περιοχή και είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του Αραούχο στο 1’.

Ο Χάσι διόρθωσε την αμυντική ανορθογραφία στέλνοντας τον Ζιλέ να προσφέρει περισσότερες βοήθειες αριστερά, όπου ο Φιγκέιρας είχε προβλήματα εναντίον του Γκάλο. Με την πάροδο του χρόνου ο Ολυμπιακός «ξεφορτώθηκε» την πίεση της ΑΕΚ και της επέτρεψε να έχει την -ανούσια- κατοχή της μπάλας. Στο 22’ προηγήθηκε από εξαιρετική «λόμπα» του Μάριν μετά από πλάγιο-ασίστ (!) του Οτζίτζα. Αργή η αντίδραση του Βράνιες, καθυστερημένη η επιστροφή του Γκάλο και το αποτέλεσμα ήταν ένα γκολ ερασιτεχνικού επιπέδου, το πρώτο που δέχεται η ΑΕΚ φέτος στις εγχώριες διοργανώσεις.

Το σοκ ήταν μεγάλο για τους γηπεδούχους και έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν όλα τα σχέδια του Χιμένεθ διαλύθηκαν μέσα στα πρώτα 20 δευτερόλεπτα του β’ ημιχρόνου. Στο 46’ ο Οτζίτζα με εξαιρετικό αριστερό πλασέ από το ύψος της περιοχής έγραψε το 0-2 δίνοντας στους φιλοξενούμενους τεράστιο πλεονέκτημα.
Στο 64’ η ΑΕΚ ξαναμπήκε στο ματς με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλου μετά από ασίστ του Αραούχο (και λάθος του Καπίνο). Σκόρερ για τρίτο συνεχόμενο ματς ο Λάζαρος. Αμέσως μετά, στο 70’, το ματς διεκόπη λόγω ρίψης δακρυγόνων στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ μετά από συμπλοκές φιλάθλων με αστυνομικές δυνάμεις. Ο,τι χειρότερο για τους γηπεδούχους ήταν η δεκάλεπτη διακοπή, τη στιγμή που προσπαθούσαν να πατήσουν γκάζι για την ισοφάριση.
Εκείνος όμως που αδυνατούσε να συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας ήταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Με φάουλ-δυναμίτη στο 79’ πέτυχε ένα από τα καλύτερα γκολ της καριέρας του και έστειλε τους οπαδούς της ΑΕΚ στα ουράνια.
Το κρεσέντο της ΑΕΚ όμως δεν είχε τελειώσει. Στο 89’ ο Μάρκο Λιβάγια με έξοχη ατομική ενέργεια έδωσε πάσα «πάρε-βάλε» στον Μάνταλο και ο αρχηγός διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Στο 82’ ο Μπέσνικ Χάσι αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή, ενώ αποβλήθηκαν στις καθυστερήσεις και οι Τσόσιτς, Ζιλέ για τη μεταξύ τους αψιμαχία.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γιόχανσον, Σιμόες (28’ λ.τρ. Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (90+3’ Αϊντάρεβιτς), Κλωναρίδης (46’ Λιβάγια), Αραούχο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ένχελς, Ρομαό (71’ Ζντίελαρ), Φιγκέιρας, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Καρσελά (82’ Πάρντο), Οφόε, Μάριν (65’ Σεμπά), Εμενίκε.

Απόλλων-Πλατανιάς 0-1

Σκόρερ: (22’Ενσικουλού)

Το πρώτο τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Πλατανιάς, που επικράτησε του Απόλλωνα με σκορ 1-0, χάρη στο τέρμα του Ενσικουλού στο 22ο λεπτό. 2 στα 2 σε μια βδομάδα για τους Κρητικούς με αντίπαλο την «Ελαφρά Ταξιαρχία», καθώς είχε νικήσει με το ίδιο σκορ για το Κύπελλο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ακης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας (57’ Μενδρινός), Ντάσιος, Κονέ, Σιατραβάνης (82’ Μάατσι), Αλμπάνης (58’ Μάατσεν), Καστιγέχος, Μπιζιμίν, Βαλλιάνος, Παπάζογλου.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος (61’ Στάμου), Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης (83’ Πατράλης), Στάθης, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (70’ Δημούτσος), Μπούντνικ.

Ατρόμητος-Λαμία 3-0

Σκόρερ: (27’Ουάρντα, 28’, 35’ Μανούσος)

Νίκη με «στιλ» για τον Ατρόμητο που πέτυχε την πρώτη του στο πρωτάθλημα με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας της Λαμίας με 3-0 από το πρώτο ημίχρονο. Δύο γκολ πέτυχε ο Μανούσος, ενώ σκόρερ χρίστηκε και ο Ουάρντα για τους γηπεδούχους.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαϊας, Ούμπιδες, Ουάρντα (78’ Ντάουντα), Ντιγκινί, Μάντσον (80’ Μπουσουλάτζιτς), Μανούσος, Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης (84’ Καρασαλίδης).
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Βουό (63’ Φράνγκος), Αναστασιάδης, Κουκόλης (37’ Παντελιάδης), Ασίγκμπα, Όμο, Μπλάζιτς, Ακόστα (53’ Αναστασόπουλος), Πίτι, Βιάνα.

Παναιτωλικός-Παναθηναϊκός 2-0

Σκόρερ: (20’Μάζουρεκ, 65’Κλέσιο)

Ο κακός και επηρεασμένος (από την ανακοίνωση αποχώρησης Αλαφούζου) Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον εκπληκτικό Παναιτωλικό με σκορ 2-0 στο Αγρίνιο. Μάζουρεκ και Κλέσιο πέτυχαν τα γκολ για τους γηπεδούχους, που είχαν ευκαιρίες και για αλλά τέρματα, τραυματίας αποχώρισε ο Τσάβες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μόρας, Μιχάι, Μαρινάκης, Ρότσα, Μπεχεράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74’ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα, Ντίας (84’ Μαρκόβσκι).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Χουλτ, Μολέδο, Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες, Λουντ (64’ Μουνιέ), Άλτμαν (46’ Τσάβες, 71’ Χατζηγιοβάνης) ), Μολίνς.

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Σκόρερ: (55’ Πρίγιοβιτς)

Με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκει ξανά δίχτυα με κεφαλιά, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη (1-0 ) επί του Πας στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν καλύτερος σε όλο το παιχνίδι, δημιούργησε ευκαιρίες όμως λόγω και του πολύ καλού Βελλίδη, δεν μπορούσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τελικά, λύση έδωσε ο Σέρβος επιθετικός των γηπεδούχων, που με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

ΠΑΟΚ: Ρέι, Λέοβατς, Βαρέλα, Σαμπράνο, Μάτος, Τσίμιροτ, Μαυρίτσιο (8’ Σάκχοφ), Πέλκας (65’ Λημνιός), Βιεϊρίνια (75’ Μακ), Ελ Καντουρί και Πρίγιοβιτς.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Κοζορώνης (68’ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (61’ Σολτάνι), Λίλα (43’ Μανθάτης), Καρανίκας, Γιάκος, Χαλκιαδάκης.

Κέρκυρα-Λεβαδειακός 1-1

Σκόρερ: (41’ Κιάσε, 51’ Επστάιν)

Σε έναν αγώνα με δύο πέναλτι και μια κόκκινη κάρτα, Κέρκυρα και Λεβαδιακός έμειναν στο 1-1 και πήραν έκαστος από 1 βαθμό. Σκόρερ της αναμέτρησης οι Κιάσε στο 41’ και Επστάιν στο 51’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Μάλιστα ο Γερμανός μπορούσε να είναι ο παίκτης του αγώνα, αν ευστοχούσε στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισε η Κέρκυρα. Με απευθείας κόκκινη κάρτα αποβλήθηκε ο Λεονάρντο, «φωνάζουν» για πέναλτι οι 2 ομάδες.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Αρτυματάς, Γκόμες, Σοϊλέδης (31’ Ντιόγκο), Σιόντης, Σπίνουλας (73’ Ντουαλά), Τουράμ, Παμλίδης, Επστάιν (85’ Κόντος), Μπαλάφας.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπουρής, Μεντί, Λεονάρντο, Αμαράλ, Ζαραδούκας, Νιασέ, Μητρόπουλος (90’+2 Καλτσάς), Μπραντάο (68’ Γιακουμάκης), Γιουσούφ, Σίλβα (63’ Αντιλέχου).

Πανιώνιος-ΑΕΛ 4-1

Σκόρερ: (33’ Λάμπρου, 50’ Γεσίλ, 68’ Σπιριντόνοβιτς, 77’ Μασούρας – 91’ Άντονι)

«Πάρτι» για τον Πανιώνιο, που επικράτησε εύκολα με 4-1 επί της ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη. Οι Λάμπρου (33’) Γεσίλ (50’) Σπιριντόνοβιτς (68’) και Μασούρας (77’) οι σκόρερ για τους γηπεδούχους που έχασαν ευκαιρίες για να μεγαλώσουν το σκορ. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Άντονι στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά (81’ Σταυρόπουλος), Κόρμπος (79’ Πινιώτης), Σαββίδης, Μασούντ, Λάμπρου, Γεσίλ (64’ Μασούρας), Σπιριντόνοβιτς.
ΑΕΛ (Τζάκι Ματάισεν): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός (17’ λ.τρ. Κούσας), Κρισμάν (83’ Περόνε), Ναζλίδης, Κρητικός (46’ Ντέλετιτς), Γιαννιτσάνης.

Βαθμολογία

1. ΑΕΚ 13

2. Πανιώνιος 11

3. ΠΑΟΚ 11

4. Ολυμπιακός Πειραιώς 8

5. Ατρόμητος Αθηνών 7

6. Λεβαδειακός 7

7. ΠΑΣ Γιάννινα 6

8. Πλατανιάς 6

9. Ξάνθη 5

10. Παναιτωλικός 5

11. Α.Ο. Κασσιόπη 5

12. Λαμία 4

13. Παναθηναϊκός 3

14. Αστέρας Τρίπολης 2

15. ΑΕΛ 2

16. Απόλλων Σμύρνης 2

Σήμερα (7.30μ.μ.)

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου